Анти-анти-гей-парад у Вінниці влаштувала міліція

Анти-анти-гей-парад у Вінниці влаштувала міліція
У Києві активісти націоналістичних організацій зірвали гей-парад, який мав стати першою подібною акцією в історії України. А у Вінниці міліціонери зірвали анти-гей-парад. Акцію «Геть п.дерастів!» заборонив суд. Одна із причин - маршрут ходи збігався з маршрутом послів з Європейського Союзу.

«Геть п...растів!», - з таким речівками радикально налаштовані молидики-націоналісти планували промаршарувати центром Вінниці. Але на площу перед Медуніверситетом, де мали зібратися гомофоби, прийшло більше міліціонерів у цивільному, ніж учасників ходи. Замість речівок - тихенький «пшик».
Анти-гей-парад у Вінниці мав пройти у п’ятницю, 18 травня - на противагу гей-параду у Києві, який 20 травня так і не відбувся.

На місце збору учасників анти-гей-параду прийшли більше десятка міліціонерів у цивільному разом із судовим виконавцем

Відео дня
>«И все такие разные...»
Про проведення першого в Україні гей-параду оголосили ще у груді минулого року. Організатором акції виступив «Гей-форум України».
Побоюючись провокацій, організатори місце і час акції тримали майже в умовах суворої секретності до останнього. В Києві журналістів збирали о 13.30 біля станції метро «Дарниця», щоб потім відвезти до місця проведення гей-параду - біля станції метро «Дніпро».
Тим часом, з 9.00 на майдані Незалежності чергували представники Всеукраїнського об'єднання «Свобода», об 11.00 до пам'ятника Тарасу Шевченку прийшли близько 300 членів руху «Автономні праві», а на Подолі біля станцій метро і на платформах збиралися групи активістів громадської організації «Тризуб» імені Степана Бандери і УНА-УНСО. Туди ж прибули близько тисячі віруючих, що відносяться до Української православної церкви Московського патріархату і протестантських церков, щоб протестувати проти маршу сексуальних меншин.
Уже о першій годині дня на столичному майдані Незалежності зібралися близько 600 націоналістів. Потім частина з них вирушили до станції метро «Дніпро», почувши, що гей-парад буде там. Там їх чекали близько 400 співробітників підрозділу «Беркут», 15 автозаків і кілька міліцейських автобусів. Та невдовзі стає відомо, що організатори акції вирішили її скасувати.
- Ми не хочемо піддавати небезпеці учасників акції, бо бачимо, що стосовно них може бути проявлена агресія, - заявив голова «Гей-форуму України» Святослав Шеремет біля станції «Дарниця».
У цей момент до нього підбіг молодий чоловік у медичній масці і з криком: «П. .. и, геть з України!» - пустив в обличчя струмінь газу з балончика.
Відомо, що нічним потягом до Києва вирушили і представники Соціал-національної асамблеї.
- Ми ходили групами - і як тільки бачили когось з учасників параду - вони одразу тікали, - кажуть хлопці. - А от хто саме вчинив напад на Шеремету - не відомо.

Вінниця
Вінницький анти-гей парад планувався на п'ятницю, 18 травня. У першій половині дня, 17 травня, організатор акції протесту Юрій Хорт (Павліченко) прийшов до відділу звернень громадян Вінницької міської ради, щоб повідомити про проведення акції наступного дня.
- Працівники відділу вже були заздалегідь попереджені про візит, - каже Юрій Хорт. - Користуючись формальним приводом, мене «притримали» і повідомили керівництво міської міліції. Міліція одразу ж прибула на місце.
За його словами, правоохоронці запропонували пройти з ними, а коли він відмовився його «взяли під руки і почали вести силоміць в напрямку автомобіля».
У правоохоронців інша версія розвитку подій.
- Хлопця запросили для проведення профілактичної бесіди на предмет запланованої акції, з метою недопущення під час акції порушень громадського порядку, - кажуть у відділі зв'язку з громадськістю міської міліції. - Він відмовився - на тому все і закінчилося. Ніхто його під руки нікуди не вів.

Обшук і виїмка
Та уже ввечері того ж дня в квартирі Юрія Хорта працівники слідчого відділу міської прокуратори провели обшук. Правда, цього разу проведення анти-гей параду виявилося ні до чого. Офіційним приводом до обшуку послужила попередня акція, організована Юрієм Хортом. А саме Марш проти еміграцій, який проходив у Вінниці 18 лютого.
- Дев'ятого квітня прокуратура міста порушила кримінальну справу і подала до суду, - каже Юрій Хорт. - А 12 квітня, але я про це дізнався пізніше, було рішення Замостянського районного суду в місті Вінниця про проведення обшуку. Увечері, 17 травня, відбувся обшук, при цьому обшукували за двома адресами: місцем прописки і місцем фактичного проживання. В результаті вилучили комп'ютер, символіку Соціал-національної асамблеї, футболки з нею, а також телефон і прапор України.
Сам обшук прокуратура не коментує, а от з приводу кримінальної справи тут кажуть наступне.
- 18 лютого, о 18.00 у Вінниці проводився марш-рейд проти еміграції, - каже заступник прокурора міста Артур Добросердов. - Це була піша хода по вулицях Келецька, Пирогова, Соборна та інших. Учасники акції - представники осередку Соціал-національної асамблеї. До прокуратури міста звернулись органи місцевого самоврядування, також надходили звернення від ректора Національного медичного університету. Ми провели перевірку і дев’ятого квітня виконуючим обов'язки прокурора міста Вінниці відкрита кримінальна справа за даним фактом. Зокрема, за частиною першою статті 161 Кримінального кодексу - розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі. Під час цієї марш-ходи висловлювались гасла та демонструвались плакати, які за своїм змістом порушують права, які передбачені Конституцією України. Ці гасла були направлені на осіб, які сповідують іслам, осіб єврейської національності та негроїдної раси. В даний час проводиться розслідування. Тим, хто проходить по даній справі, загрожує штраф від 250 до 500 неоподаткованих мінімумів (4250 до 8500 гривень) та обмеження волі на термін до п'яти років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років. На даний час звинувачення ще нікому не пред'явлене. Рішення ми плануємо винести до кінця місяця.
Сам обшук проводився на законних підставах і був результативним.

Суд заборонив
Наступного дня після обшуку, вранці, 18 травня, Вінницький окружний адміністративний суд заборонив проведення маршу «Проти збочень і гомосексуалізму».
За результатом розгляду справи, судом прийнята постанова, якою заборонене проведення 18.05.2012 року о 19.00 год. заходу, в тому числі пішого походу від центрального входу до Вінницького Національного медичного університету імені Пирогова, вулицями Пирогова, Блока, Соборній, Козицького та проведення мітингу на вулицях Блока, Пирогова, у сквері Козицького.
Відповідно до офіційного повідомлення на сайті суду, той виходив з того, що проведення цього заходу може створити реальну небезпеку порушення громадського порядку, загрозу здоров'ю, правам та свободам інших осіб, а також перешкодити досягненню мети, з якою заплановане перебування у м. Вінниці делегації представників дипломатичного корпусу Представництва Європейського Союзу в Україні.
- У нас був позов виконкому міської ради про обмеження права на мирне зібрання, - каже начальник аналітично-статистичного та кадрово-інформаційного відділу Вінницького окружного адміністративного суду Юлія Заремба. - Суд прийняв рішення задовольнити позов міськради. На користь цього було два основних моменти.
По-перше, не був витриманий строк подання заявки. Як передбачено законодавством заявник має повідомляти органи місцевого самоврядування про проведення громадської акції за десять днів. А органи самоврядування, в свою чергу, мають п'ять днів на вивчення цієї заяви та прийняття відповідного рішення.
У даному випадку заявку про проведення акції подано в останній день, відтак, міськвиконком не мав можливості розглянути заяву і витримати передбачену законодавством процедуру.
По-друге, день, час та маршрут акції співпадав з перебуванням у Вінниці делегації представників з дипломатичного корпусу Представництва Європейського Союзу в Україні. І про цей захід було відомо заздалегідь і на забезпечення громадського порядку під час проведення масового заходу задіяно працівників управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області. Відтак забезпечити охорону громадського порядку під час запланованого відвідувачем заходу не було кому.


Про заборону попередили
Ось що про це усе пізніше напише на своїй сторінці Вконтакті Юрій Хорт:
«Учасники акції маршу «Геть п.дерастів!», не приходьте! Акцію заборонив суд...
Прокуратура завела справу по іммігрантах. По хатах будуть робити обшуки. Чоловік 10-15 поки що фігурує! Всі націоналістичні речі перенесіть. Будь-яку причетність заперечуйте! Якщо були в масці - значить на акції вас і не було!! Мене не знаєте, про СНА не чули! З комп'ютера - все повидаляйте абсолютно. Якщо викликають на допит - комп взагалі перенесіть кудись, бо потім ще заберуть. Їх задача - нашугати... Ректор ВНМУ і 40 нігерів-арабів понаписували заяви проти нас ще тоді взимку...»
- Напевно, не усі прочитали це повідомлення, а номер телефону у мене змінився, - каже Юрій Хорт. - Тож о 19.00 на «Урожаї» трохи людей все-таки зібралось. Але це не була акція. Тут була поруч міліціонери, які почали підходити до людей, «цікавитись», хоча свободу пересування ще ніхто не відміняв. Проте сутичок не було. Але з однієї дівчини стягнули футболку з символікою ідеї нації.
Натомість, як повідомили у відділі зв'язку з громадськістю міської міліції, правоохоронці на місці лише забезпечували охорону громадського порядку.
- Ніяких інших дій не вчинялося, - кажуть у відділі.

"У нас в країні, як за часів середньовіччя"

Максим, вінничанин з нетрадиційною орієнтацією
- В інших країнах люди з нестандартною сексуальною орієнтацією можуть відкрито проголошувати, створювати і сім'ї, і навіть заводити дітей. А у нас в країні, як за часів середньовіччя. Скажи усім, що ти гей і наступного дня тобі вже краще взагалі не виходити на вулицю. Бо не лише поб'ють, а й вбити можуть. Київські події і історія з анти-гей парадом у нас - це підтверджують. Хоча насправді усе що ми хочемо отримати - це хоча б мінімальна толерантність від суспільства до нашого образу життя. Ми такі ж люди, як і усі інші, просто маємо свої потреби. І більшість з нас з цим народилося. Це як мати темний колір шкіри, чи вузькі очі. Будь-яка освічена і цивілізована людина скаже вам, що це не привід для агресії. Але позиції націоналістів я не дивуюся. Велика частина нациських лідерів Третього рейху були гомосексуалістами і гомофобами одночасно. На 100% гетеросексувальній людині байдужі будь-які гей-паради.

Читайте так же: Петрович и борцы с пи…арасами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (146)
  • Anonymous

    Какой ужас!!!таки прошла полная дибилизация молодежи!" земной поклон" учителям города , гор - и облоно!!!! ВЫрастили поколение!!! интересно,они так опустили молодежь на свой разум или какие гранты на это получали заграничные???..теперь после такого полного массового отупения., остается вражеским силам только организовать самоотстрел самых строптивых путем стравливания между собой и ликвидации "заворушень", а остальных....в поле раком и на рабский труд на благо олигархии , буквально за кусок хлеба...Жалко украинцев! нет будущего, растлили поколение!
  • Anonymous

    Велика частина нациських лідерів Третього рейху були гомосексуалістами і гомофобами -------------------------------------------------------------------- вже тільки ці слова говорять самі про себе- не нормальні люди І головне: те якщо більшість з українців вважають себе християнами, то Бог явно не на стороні різних *істів чи геїв, пригадайте хоча б Содом і Гомору и если города Содомские и Гоморрские, осудив на истребление, превратил в пепел, показав пример будущим нечестивцам, 7 а праведного Лота, утомленного обращением между людьми неистово развратными, избавил 8 (ибо сей праведник, живя между ними, ежедневно мучился в праведной душе, видя и слыша дела беззаконные ) - 9 то, конечно, знает Господь, как избавлять благочестивых от искушения, а беззаконников соблюдать ко дню суда, для наказания,
  • Anonymous

    До чого тут взагалі геї до акції "геть ПідаРасів"?

    Anonymous reply Anonymous

    Ну как к чему - тут ситуация стремная - пи...арасы против геев бастуют...
  • Anonymous

    націоналісти, патріоти... пффф. щось не бачу ніяких новин про нову мовну політику. бидло ви тупориле, пацюки трикляті, сидіть і далі в своїх нірках і не кличте себе патріотами, расисти жалюгідні. пасивністю до сьогоднішніх подій довели ким ви є насправді.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up