Вінницькій ансамбль балету „Фуете” відзначив 35 років

Вінницькій ансамбль балету „Фуете” відзначив 35 років
Єдиний у місті ансамбль, де навчають балету, де з маленьких каченят виховують справжніх лебедів, відзначав свій ювілей. 10 квітня у міському палаці мистецтв ансамбль класичного танцю "Фуете" святкував свій 35 день народження.

Повний зал глядачів, квіти, привітання та головне - магія класичного танцю. За вечір на сцену вийшло біля 50 юних танцівниць. З них 24 - вперше побували на такій великій сцені. І хоча складних балетних па ці дівчатка поки що не виконують, та тримати спинку і тягнути ніжку вже можуть:). 

Зате старші вихованці "Фуете" показали, на що здатні. Фрагменти зі всесвітньо відомих балетів "Щелкунчик", "Дон Кіхот", "Лебедине озеро", "Жизель" та ін. виконували юні балерини.

Відео дня
> - Багато номерів я ставлю сама, та є постановки, які я не маю права переробляти. Це світові шедеври, і вони мають виглядати так, як були задумані багато років тому. І дівчата, незважаючи на складність елементів, виконують їх, - каже керівник "Фуете" Жанна Ільченко. - Зокрема, в "Тарантеллі" з балету "Анюта", яку виконує Настя Заєць, є елементи, які в хореографічних училищах вчать лише з 14 років. Та Настя справляється з ними, хоча вона п'ятикласниця.

Настя, до речі, виходила на сцену чи не найчастіше. Також порадували багатьма танцями Даша Яремчук та Поліна Гордійчук. Ці дівчата беруть участь і перемагають не тільки у всеукраїнських, але й міжнародних конкурсах. Щоправда, перемог могло бути й більше, але часто виїжджати на змагання вихованці "Фуете" не можуть. І все впирається у фінанси, ніяких спонсорів у "Фуете" немає. Тільки батьки.


Крім витонченої хореографії, юні танцівниці порадували глядачів і костюмами. Жодного разу дівчата не виходили двічі на сцену в одному вбрані. Для кожного танцю - окремий костюм, і не просто гарний, а справжній, балетний. Коштує таке задоволення недешево. За словами керівника ансамблю, пошиття однієї пачки обходиться в півтори тисячі гривень. І це тільки вартість роботи, не враховуючи витрат на тканину та фурнітуру.

Глядачі оцінили і постановки, і костюми танцівниць. І хоча іноді хвилювання юних балерин давалося взнаки, зал сприймав їх, як справжніх артисток і після багатьох виступів вигукував "Браво!"

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up