«Вінницькі вовки» налаштовані на перемогу

«Вінницькі вовки» налаштовані на перемогу
Зараз «Вінницькі вовки» - це одна з найсильніших команд з американського футболу у Південно-Західному дивізіоні. В останній грі вінничани перемогли «Павлоградських мустангів» з рахунком 80:6. Попереду в них ще два матчі, і хлопці не збираються зупинятися на досягнутому.

 У цьогорічному чемпіонаті «Вінницьким вовкам» залишилося зіграти ще дві гри з чотирьох. Поки що вони займають четверте місце з п`яти, але всі вже зіграли по три гри, а наша команда - лише дві. Зараз травмовані чотири основних гравці, і на виїзні ігри вони не поїдуть. Незважаючи на проблеми зі складом, капітан команди Олександр Білоконь впевнений у своїх гравцях і вважає, що команда має шанси на перемогу.

- Гра з «Дніпром» буде важкою, - говорить Олександр. - Вони чемпіони минулого року, у них сильна команда. У нас зараз травмовані два ключові гравці, і на гру не поїде стартовий квотербек. На їхньому боці минулорічне чемпіонство, а на нашому - жага до перемоги і бажання показати гарний рівень нашої команди. Тому ми сподіваємось на перемогу.

- Я граю в американський футбол давно, вже років десять чи 12, - говорить віце-президент клубу Євген Хомин. - Разом з нашим капітаном ходили ще до старих «Вовків» у дитячу секцію. Потім все розвалилося, і лише кілька років тому ми відновили команду. Серед вінничан про нас знають багато, через нас пройшло багато молодих спортсменів, ходили на тренування, але не лишалися в команді, бо важко грати і треба викладатися на тренуваннях більше, ніж деінде. Але й тих, хто на це згоден, лякає те, що у нас все за свій кошт і ніхто нас не фінансує. Проїзд, форма, екіпіровка, організація матчів - усе на плечах гравців. Важко, звісно, але всі дружні і веселі.


Дружні і веселі "Вінницькі вовки"

Відео дня
>Американський футбол - це справжнє шоу. В Америці в день проведення таких турнірів життя в містах завмирає – всі на стадіонах та біля телевізорів. В Європі цей вид лише набирає популярності, але вже зараз під час турнірів на стадіонах збираються десятки тисяч глядачів. «Вінницькі вовки» зараз активно завойовують серця вінничан, і на кожній їхній грі все більшає і більшає глядачів.


 

- «Вінницькі вовки» - це не просто команда, це наша маленька сім'я, - говорить наймолодший гравець, шістнадцятирічний Микола Пиндик. - Команда у нас хороша, і атмосфера дружня. Усі в команді одне за одного стіною. Усі хоробрі і хороші гравці. Для мене вони всі - з великої букви, і я радий, що можу брати приклад з таких людей.



Друге дихання команди
Незважаючи на те, що команда лише почала розвиватися, вона вже має багату історію. Перші «Вовки» були засновані у 1996 році Олегом Фіміним та Ігорем Авдєєвим. Тоді ж була створена Вінницька Федерація американського футболу. Команда не була професійною, і існувала за рахунок фінансування облради та допомоги з боку федерації, але показувала високий рівень і гарну гру. Через брак грошей у 2002 році «вовки» вже не змагались на офіційних турнірах. Змагання з американського футболу в Україні тоді припинилися взагалі.

Відродження команди почалось у 2005 році. В той самий період створили Федерацію американського футболу України (ФАФУ). Через погане фінансування, не маючи змоги купити собі захисне обладнання, грали у флаг-футбол. Після затяжної перерви, в 2006 році пройшов перший чемпіонат України з флаг-футболу, у якому «Вінницькі вовки» посіли друге місце.

Відтоді американський футбол почав набирати популярності не лише в Україні, а й у Вінниці, що стало причиною для відновлення «Вінницьких вовків». Друге дихання команді дали гравці колишніх "вовків" – Олександр Білоконь та Євген Хомин.

Починаючи з 15 листопада 2007 року, у «Вінницьких Вовків» проходять постійні тренування у вихідні дні, на стадіоні Вінницького технічного коледжу. Цей день офіційно вважається днем відродження команди.

- Стосунки в команді дуже дружні, - говорить гравець «Вовків» Євгеній Корчун. - Колектив дуже згуртований, у такому вигляді спорту це дуже важливо, адже якщо немає взаємної довіри і розуміння, немає результативної гри. За всі п’ять років, що я в команді, згадується просто безліч яскравих моментів. Навіть кожне тренування по-своєму особливе, але найяскравішими є наші виїзди в інші міста. Це завжди дуже весело і приємно.

Грали "вовки" попервах без форми, бо нова коштує 300-400 євро, а стара загубилась. І враховуючи те, що великого досвіду у гравців тоді на було, грали вони на не пристосованих полях - травм у них було більше, ніж перемог.



Новий етап розвитку «Вінницьких вовків» почався після перемоги у кубку Південно-Західного дивізіону над досвідченими одеськими «Піратами». Наша команда перемогла одеситів з великим відривом, після чого домовилася з командою ужгородських «Карпатських ведмедів» про покупку вживаної форми. Грошей вистачило на 20 комплектів - «Вінницькі вовки» почали активні тренування і отримали можливість вийти на новий рівень.

Раніше команда не мала можливості подати заявку на чемпіонат України. І лише 19 жовтня «Вінницькі вовки» вперше вийшли на поле і грали з командою з Києва – «Витязями» (тепер «Джетс») у омріяному чемпіонаті. А через місяць у Вінниці вперше проводився кубок України з аренабоулу.

Зараз у команді тренуються 24 гравці. Тренування проходять на стадіоні медколеджу.
Після проведення «Аренабоулу-2008» розглядали питання про постійне проведення різноманітних змагань з американського футболу у Вінниці. В нашому місті можна проводити майже всі чемпіонати України. Поле в парку ім. Горького визнане найкращим в Україні для проведення аренабоулу та флаг-футболу. Поле стадіону «Локомотив» майже ідеальне для проведення чемпіонатів, але там є проблеми з трибунами.

В Україні поки що є шість команд з американського футболу. «Слов’яни» та «Джетс» з Києва, «Варяги» з Донецька, «Карпатські ведмеді» з Ужгорода, «Титани» з Севастополя та «Пірати» з Одеси. Відроджують також команди в Луганську, Дніпропетровську, Рівному, Харкові і створюють нові в Тернополі, Львові, Житомирі.

Довідка:
Флаг-футбол — різновид американського футболу, а точніше — його безконтактна версія. Мета гри така ж, як і в американському футболі — занести м'яч у залікову зону суперника. Основна відмінність - заборонені жорсткі контакти, спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів та каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. І якщо в американському футболі для того, щоб зупинити гравця з м'ячем, використовується захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець.

Американський футбол — командний вид спорту з м'ячем. Мета гри — просувати м'яч у бік залікової (або кінцевої) зони на половині поля суперника і заробляти очки. М'яч можна нести в руках, кидати та передавати товаришам по команді. Очки можна заробляти різними способами, включаючи занесення м'яча в залікову зону, успішний пас в залікову зону або забитий м'яч між стійками воріт (над поперечиною). Перемагає у грі команда, яка набрала більшу кількість очок по закінченню відведеного часу.



Досягнення:

1997 рік - 3 місце в Чемпіонаті України.
1998 рік - 2 місце в зимовому Чемпіонаті України.
2000 рік - 3 місце в Чемпіонаті України по арена футболу.
2001 рік - 3 місце в Чемпіонаті України по арена футболу.
2001рік - 5 місце в Чемпіонаті України.
2006 рік - 2 місце в Чемпіонаті України(флаг-футболу).
2007 рік - 6 місце в Чемпіонаті України(прапор-футбол).
2008 рік:
1 місце в Туринирі південно-західного дивізіону по флаг-футболу;
2 місце в Кубку федерації(формат 11х11);
4 місце в Кубку України(формат арена футбол8х8).
2009 рік -6 місце в Чемпіонаті України (вища ліга, формат 11х11).
2010 рік-
2 місце в кубку ODESSA BOWL 2010(формат арена футбол 8х8);
1 місце в неофіційному Чемпіонті України з флаг-футболу.
2011 рік - 3 місце в чемпіонаті України (1-а ліга, формат арена футбол)










 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Порвите их!!!
  • Anonymous

    "Волки" молодцы, так держать!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up