Вінницькі політики проігнорували "5 вимог бізнесу до влади"

Вінницькі політики проігнорували "5 вимог бізнесу до влади"
На вимоги бізнесу розробити механізми відкликання депутатів, зменшити ставки єдиного соцвнеску, кількість перевірок і спростити умови ведення бізнесу вінницькі політики - кандидати в нардепи не відгукнулись.

Сьогодні, 23 жовтня, закінчився перший етап громадського проекту "5 вимог бізнесу до влади". Теоретично, вінницькі кандидати-мажоритарники та представники політичних сил мали підписати меморандум, за яким зобов'язувались представляти інтереси малого і середнього бізнесу у випадку свого проходження в парламент. Практично, на підписання угоди - ніхто з місцевих політиків не з'явився. Організатори проекту сподіваються, що до суботи, політики все ж передумають, та натякаюсь, від цього залежатиме те як вони голосуватимуть в неділю.
- Загалом ідея зробити такий проект виникла, коли ми проаналізували програми партій та мажоритарників і виявили, що в них немає жодної конкретики, є тільки загальні фрази. Наприклад, знизити податки. Ніхто не уточняв які саме і на скільки, - каже координатор проекту у Вінницькій області, голова спілки підприємців "Стіна" Олександр Печалін. - Тому ми вирішили допомогти політикам скласти передвиборчу програму з єдиною умовою, щоб вона потім виконувалась, а ми мали змогу контролювати цей процес, через це було необхідно і підписання. На жаль, сьогодні ніхто з політичних сил не з'явився. Але ми сподіваємось, що за той час, який залишається до виборів, - вони все-таки підпишуть документ.
- Особисто, я сьогодні планувала визначитися з тим за кого віддам голос в неділю, - каже підприємець, один із розробників "5 вимог" Тетяна Брижчук, - але не вийшло...
- Схоже, підприємці не цікаві політикам, бо не представляють основну електоральну силу, - припускає підприємець Сергій Малачков.
Проект "5 вимог бізнесу до влади" являється всеукраїнським і включає п'ять основних і ще двадцять додаткових вимог, напрацьованих самими підприємцями. Серед основних - розроблення механізму відкликання депутатів, зменшення ставок єдиного соцвнеску до 15-18%, мінімізація кількості перевірок, прийняття програми протидії корупції, спрощення умов ведення бізнесу і зниження ставок кредитування для бізнесу до 8-10% річних.
На рівні України, станом, на 23 жовтня, всі політичні партії знаходилися у стані підписання меморандуму, символічно, але першими поставити свої підписи під захистом прав бізнесу зголосилися комуністи...

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    назовите хоть один серъезный случай когда мощная организация что то сделала. может когда на барлинеке маски были или джерело рейдеры забрали .хоть один серъезный прецендент назовите!!! это все фуфел и не более!а кто в это верит тот полнейший лузер. просто этот гнилой самопиар уже поднадоел
  • Anonymous

    не смешите меня!!! мощная организация? что мощного они сделали , мне рассказывали их представители. мы вас будем от налоговой и тд защищать) ребята не позорьтесь вы от кого он может защитить???
  • Anonymous

    Комуністи молодці не бояться захищати малий та середній бізне.
  • Anonymous

    на 5 требований к предпринимателям города Красный Луч отказались прийти кандидаты в депутаты "ЮРИЙ ТЕРНИКОВ (партия регионов)", "ВАЛЕРИЙ МОШЕНСКИЙ (действующий депутат Киев Рады, член партии блока Литвина)", "ДАРЬЯ САФОНОВА", "ВЛАДИМИР ПОДГОРНЫЙ", "ВАСИЛИЙ ФЕДОРОВ (партия Украина вперед)", а так же АЛЕКСАНДР АДРЕЯНОВ (коммунистическая партия) прислал вместо себя доверенное лицо. Это те кандидаты которые проигнорировали 7,5 тыс. предпринимателей города Красный Луч, для них мы не электорат, так как они заняты предвыборной гонкой, проблемы предпринимателей их не интересуют. Мы благодарны тем кандидатам которые откликнулись на приглашение и пришли к нам за "круглый стол", выслушав требования от предпринимателей города Красный Луч и подписали меморандум: - Колесников Владимир (партия Удар) - Фролов Владимир (самовыдвижениц) - Гуславский Владимир (самовыдвижениц) - Заика Артем (объеденная опозиция, партия СВОБОДА) - Чередник Генадий (самовыдвижениц) - Ржавский Александр (самовыдвижениц) - Кириченко Людмила (фонд Берегиня) А так же Швайка Игорь по партийному списку от партии СВОБОДА.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up