Гройсмана знову просять поставити Шевченка на Театральній

Гройсмана знову просять поставити Шевченка на Театральній
Рішення міської ради, яким визначається, що пам’ятник Тарасу Шевченку має бути на площі перед Плеядою, обласна комісія з питань містобудівної діяльності та розвитку населених пунктів вважає незаконним і просить скасувати його.

Відповідний текст звернення комісії до міського голови, сьогодні, восьмого червня, зачитав на сесії міськради депутат обласної ради Сергій Свитко.


- Комісія з питань містобудівної діяльності, розвитку населених пунктів та благоустрою території Вінницької обласної ради розглянула звернення 16 депутатів обласної та міської рад, - каже він. - Депутати вважають, що міська рада проігнорувала думку городян та діяла всупереч власному рішенню №394 від 26 лютого 2004 року “Про реконструкцію площі Театральної та встановлення пам’ятнику Тарасу Шевченку”. Крім того, рішення міської ради ґрунтується на славнозвісному опитуванні, яке не передбачене чинним законодавством. До того ж в ньому взяли участь лише близько тисячі мешканців міста. З яких лише 17% погодились за розміщення пам’ятника на площі Стуса, отже лише 170 людей. Натомість міськрада прогнівала волю трьох тисяч громадян, які поставили підписи за розміщення пам’ятника на площі Театральній. Крім того, міська рада порушила умови закону про доступ до публічної інформації. Проект рішення був розданий депутатам на сесії, в той час, як відповідно до законодавства, його проект мав бути оприлюднений не пізніше ніж за 20 днів до дати розгляду.
За його словами, комісія рекомендувала голові обласної ради Сергію Татусяку винести це звернення на розгляд обласної ради та підтримати ініціативу мешканців по розміщенню пам’ятника Шевченка на площі Театральній. Міському голові – скасувати рішення про розміщення пам’ятника Кобзарю на площі Стуса, а прокурору області – перевірити законність прийнятого міською радою рішення.
- У мене таке враження, що вони просто не хочуть, щоб в місті з’явився пам’ятник Тарасу Шевченку, щоб, потім, ще 20 років, піднімати цю тему, - прокоментував звернення мер Володимир Гройсман. - Наша позиція – протилежна. Ми хочемо, щоб пам’ятник Шевченку був, і ми шукаємо можливості для реалізації цього проекту.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Какая разница где его поставят? Ставьте не в центре а на Вишенке например.. Главное что его поставят!
  • Anonymous

    "... міськрада прогнівала волю трьох тисяч громадян, які поставили підписи за..." І що тепер-воля тих громадян дуже гнівається? Малошановний гром.Свитко,спочатку навчіться правильно говорити,а вже потім лізьте у 'депутати'.
  • Anonymous

    Тільки на Театральній. Всі будуть задоволені
  • Anonymous

    171м буду кто против на театралтной, мне там дебилы с флагами ненужны, им так памятник нужен как корове бантик,..там точка "крутая", их там заметнее...20 дебилов со свободы, которым остальные горожане пофиг решили поупражняться перед выборами.. в сартирах агитируйте. и кстати свидоми..прежде чем физдеть что там и там ставить, БАБКИ НА ПАМЯТНИК ДАЙТЕ...кто платит тот и банкует )

    Anonymous reply Anonymous

    Якби міська влада САМА запропонувала поставити пам'ятник на Театральній-то,я впевнений,свідоміти знайшли б тисячу причин,чому він там НЕ має бути.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up