Допомога людям - це допомога собі

Допомога людям - це допомога собі
Про службу супроводу та допомогу людям з особливими потребами розповіла Раїса Панасюк. Вона директор центру реабілітації для молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія»

- У нашому центрі існує служба супроводу. Це робота для людей з винятковими якостями. Адже скільки розуміння та терпіння, коректності та поваги потрібно мати, щоб відвести незрячу бабусю до лікарні чи відвезти когось до житлової контори. Або сидіти на лекціях та конспектувати для людини, яка не може робити цього самостійно. Багато людей приходило працювати у службу, але не всі можуть виконувати таку роботу. Тут потрібна особлива пунктуальність та врівноваженість. Адже дуже легко образити людину, яка потребує вашої допомоги, просто прийшовши не вчасно. До того ж, кожну людину потрібно вислухати та зрозуміти, якої саме допомоги вона потребує. Хочу сказати, що зараз у «Гармонії» працює людина, яка має усі ці якості. Звичайно ми сподіваємося, що будуть іще люди здатні відповідально за покликанням душі виконувати таку роботу. І хочу сказати, коли знаходиш у собі мужність допомагати іншим, то набуваєш великої сили. Це сила духу. Яка перемагає усі людські хвороби та робить сильним, здатним на перемоги.
- Також у «Гармонії» зараз триває проект “Подаруй комп’ютер другу”. Віддати іншій людині комп’ютер, це не просто позбавитися старої речі . Завдяки старенькому комп’ютеру, подарованому вами, людина, яка досі була обмежена у спілкуванні, отримує цілий світ. Крім того що ви даруєте спілкування, ви іще даруєте можливість учитися або і працювати для когось. Хочу сказати, що у Вінниці живуть чудові доброзичливі люди, які відгукуються на багато ініціатив центру і допомагають тим, хто цього потребує. Тож допомагаючи ближньому ви допомагаєте собі. Від добра, яке зробила людина, залежить її внутрішній світ та простір навколо неї. Тому, рідні наші вінничани, дякую вам за підтримку та доброту.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up