Закурили на зупинці? Вас оштрафують на 85 гривень

Закурили на зупинці? Вас оштрафують на 85 гривень
Сьогодні, 16 грудня, вступив у силу закон про заборону паління в ресторанах, барах, кафе, стадіонах, готелях, адміністративних будівлях та зупинках громадського транспорту.

Кальяни та електронні сигарети також підпадають під заборону. Порушники цього закону (власники закладів) платитимуть чималий штраф - від 1000 до 10 тисяч гривень. За електроні сигарети та кальяни також штрафуватимуть.
А курців штрафуватимуть за куріння у недозволених місцях на суму від 17 до 85 гривень.


Читайте також:

Кидайте палити, бо вас за це оштрафують

Відео дня
blockquote>

Отже, відтепер курити заборонено:
1) у ліфтах і таксофонах;
2) у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я;
3) у приміщеннях та на території навчальних закладів;
4) на дитячих майданчиках;
5) у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту;
6) у під’їздах житлових будинків;
7) у підземних переходах;
8) у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів;
9) у приміщеннях закладів ресторанного господарства;
10) у приміщеннях об’єктів культурного призначення;
11) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ;
12) на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Забороняється, крім спеціально відведених для цього місць, куріння тютюнових виробів:
1) у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності;
2) у приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян;
3) у приміщеннях гуртожитків;
4) в аеропортах та на вокзалах";

Нагадаємо, що у жовтні на всіх пачках сиграет появилися страшні зображення, які показують, що з людиною робить куріння.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (50)
  • Anonymous

    Новые запреты, не ущемляют права курильщиков. «Согласно общепризнанному правовому принципу, права и свободы одного человека заканчиваются там, где начинаются права и свободы другого. Иными словами, реализация прав и свобод одного человека (в данном случае — курильщика) не может препятствовать реализации прав другого (некурящего, который имеет право на здоровое окружение). Курильщики по-прежнему смогут курить там, где их курение не вредит здоровью окружающих.
  • Anonymous

    Мне кажется, что власть подобными законами просто отвлекает внимание граждан от более глобальных проблем! Посмотрите на то что происходит сейчас в стране! ПОЛНЫЙ БАРДАК! Вы говорите о детях которые дышат дымом, а почему не подымаете вопрос того что ваши дети пьют отвратительного качества воду, кушают непонятную пищу и т.д.

    Anonymous reply Anonymous

    Подобными законами власть бюджет наполнять пытается, ибо реально государству плевать на своих граждан и их здоровье.
  • Anonymous

    В нормальных странах прежде чем принять закон о запрете курения в общественных местах для начала выделяют и оборудуют специальные места для курения. Или может всех курильщиков вывезти за черту города??
  • Anonymous

    Я БУДУ СТУКАТИ В МІЛІЦІЮ НА ВСІХ,ХТО КУРИТЬ В НЕДОЗВОЛЕНИХ МІСЦЯХ!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Ты достойный потомок полицаев)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 16:06 Що ви знаєте про вишиванки? Тест до свята від «20хвилин» 15:31 У Вінниці розробили «Дорожню карту Захисника» для допомоги ветеранам 14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera 14:00 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 13:21 «Взірець безмежної любові»: презентували книгу про Героя України Дмитра Майбороду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up