Копійка = 200 гривень

Копійка = 200 гривень
Найдорожче коштують старі дореволюційні монети, особливо, якщо вони виготовлені зі срібла чи золота, а от радянські копійки не принесуть особливого доходу. В середньому, ціна коливається в межах 20-50 гривень


Копійка гривню береже, а іноді і коштує в рази дорожче. Подивіться у свій гаманець, чи не завалялися там часом, серед дріб'язку, копійки, які можна продати за сотні гривень.
Монети - це не тільки розмінний засіб паперових грошей, це ще й непогане джерело доходу. Звісно, якщо це рідкісні, старі, чи монети з цінних металів.

Сучасні монети
Свою окрему ціну, крім номінальної, мають навіть звичайні копійки, які ми можемо носити у своїх гаманцях чи кишенях. Виявляється, навіть дві українських копійки можна продати нумізматам за 100-800 гривень. Саме стільки коштують такі монети 1992 року випуску. Така ціна - через обмежений тираж та відмінний від решти дизайн. Власне, маємо пам'ятати, що гривня, як така, разом з копійками була введена в обіг лише в 1996 році. Але деякі монети були відчеканені ще задовго до цього.
А от за дві копійки 1996 року - можна отримати 30 гривень, 2003 - більше двохсот, але ці монети інших років випуску - так і коштуватимуть - дві копійки.
300 гривень коштує одна залізна гривня 1992 року випуску.

Радянські гроші
А от радянські монети на цьому фоні коштують відносно дешево. Як правило - це 15, 25-50 гривень. Правда, якщо продається ціла колекція монет - то її вартість може складати дві і більше тисяч.
Хорошим попитом користуються на ринку рідкісні монети Союзу, велику частину яких складають пробні монети різних років випуску, що не потрапили у сферу обігу або випускалися мінімальними накладами. Наприклад, єдиний відомий на сьогоднішній день екземпляр пробної монети вартістю 50 копійок 1929 року був проданий у 2011 році на аукціоні «Знак'» за рекордну суму 10 мільйонів російських рублів! Правда, таких цінних монет до наших днів дійшло лише близько десяти екземплярів, тому зустріти їх у продажу практично не реально. Високо цінуються срібні рублі і півкарбованця 20-х років. Тільки обов'язково у відмінному стані, оскільки тираж цих монет був досить великий. «Полтинник» 1924 року недавно був проданий на одному з аукціонів за $800.

Відео дня
>
Ювілейні монети
Інвестиція в пам'ятні монети має свій сенс, особливо, якщо це монети зі срібла чи золота. За такими, ледь не щоразу, коли приходить нова монета, вишиковуються черги нумізматів у Вінницькому теруправлінні Нацбанку.
Вартість таких монет зростає разом із вартістю металу. Наприклад, куплений в 2007 році за 200 гривень срібний Іван Богун, номіналом 10 гривень, і тиражем 10 тисяч екземплярів, сьогодні коштує усі 600, а на Інтернет-аукціонах за монету просять усю тисячу.
Купити ювілейні монети можна у Вінницькому територіальному управлінні Національного банку у вівторок та четвер. Також срібні та золоті монети продаються і в деяких комерційних банках. Наприклад, у «Хрещатику», «Кредитпромі» та «Авалі».
Проте іноді проблеми можуть виникнути саме з продажем - тут потрібно шукати або нумізматів, або іти в банк. Але.
Банкіри кажуть, що інвестувати в монети - дуже специфічна справа. У порівнянні зі злитками, вони менш ліквідні. Тобто, продати їх складніше. Тому при купівлі монет слід цікавитися можливістю їх зворотного продажу. У деяких банках їх купівля здійснюється тільки головним банком. І ще нюанс: банки можуть запропонувати ціну, яка враховує тільки вартість металу.
Крім того, при покупці банк проведе експертизу монети.

 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (78)
  • Анна

    Продам копійки 1996р одна копійка і дві копійки номер телефону +380987962831
  • Яремчук Бодя

    у мене є 2 копійки 1993 року 2 шт.продам 380685365023
  • Максим

    Емм , ну і де бажаючі купувати ці монети

    ??
  • Ситник Віка

    Є монети від 1копійку,2копійки різних років дзвонить 0961258447влад
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up