Миряни УПУ (КП) заступаються за Онуфрія, якого звільнили з посади керуючого вінницькою єпархією

Миряни УПУ (КП) заступаються за Онуфрія, якого звільнили з посади керуючого вінницькою єпархією
14 березня у вінницькому прес-клубі миряни зібрали прес-конференцію з приводу звільнення архієпископа Онуфрія (Хаврука) з посади керуючого єпархією.

 

Адвокат архієпископа Сніжана Губенко розповіла про свій погляд на обставини звільнення.

- Восьмого березня рішенням Священого Синоду  перевели Онуфрія у Чернівецьку єпархію , але з цим рішенням миряни не згодні, - каже адвокат Сніжана Губенко. – Декілька священників – п’ять-вісім чоловік, що працювали не зовсім прийнятно для Онуфрія, вирішили його звільнити, написавши на нього скаргу. В ній головним чином йшлося про те, що Онуфрія не люблять, він нічого не робить і вимагає у священників кошти. До Вінниці направили групу перевіряючих. Комісія встановила, що 90% духовенства підтримують свого керуючого. Але цей висновок не був поширений серед членів Синоду. І коли Онуфрія викликали у Київ, з’явилась заява про  звільнення, яку він не писав. Після цього до патріархії поїхала делегація, з якої з Філаретом зустрілось лише троє людей. Нам сказали, що рішення прийнято і нас слухати не збираються, після чого виставили за двері.  За день до другого Синоду Онуфрія знову викликали у Київ і він підписав заяву про звільнення. Це викликало велике обурення і протести з боку священників і мирян.

Відео дня
> Сніжана Губенко в підтвердження своїх слів наводить приклад про те, як зустрічали нового керуючого єпархією єпископа Михаїла (Бондарчука) – замість105 священиків до Вінниці приїхало 30.

На прес-конференцію запросили і мирян, які завжди підтримували Онуфрія і були близько з ним знайомі. Люди переконують, що його звільнили ті, хто був найбільш наближеним.

- Вночі, коли Онуфрій перебував у Вінниці останній день, у церкву на Станіславського прийшли два батюшки, - каже одна з мирянок Оксана Кобець. – Онуфрій спустився у церкву з єпархії (будівлі стоять впритул), і викликав міліцію. А ці священники зателефонували у Київ зі словами, що Онуфрій «вивозить єпархію» і коли приїхала міліція, казали, що це вони її викликали. 

Зараз люди мають намір самостійно навести лад у вінницькій єпархії за допомогою громадської організації, що створюють. Називатиметься вона «За висоту духовності України». Першою справою організації стане покарання священників, що написали скаргу на Онуфрія – на них планують подати до суду.

 

Читайте також:

Сьогодні у Вінницю прибув новий керуючий єпархією УПЦ (КП). Його зустрічали мітингом

У Вінницької єпархії УПЦ КП новий єпископ. Онуфрія звільнили!

У Вінницькій єпархії УПЦ КП конфлікт через будівлю, продану під торговий центр

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up