Міліціонери розповіли суду про аварію на Келецькій

Міліціонери розповіли суду про аварію на Келецькій
Ті, що були на перехресті першими і розшукали водія «Мерседеса», який утік з місця, нарешті з’явилися в суд. Працівників Державтоінспекції не оштрафували за неявку, бо вони мали поважні причини. Суду міліціонери розповіли, як брали втікача, як він пручався, і що тоді говорив

Утік через шок, а потім сам ішов на місце аварії, бо усвідомив, що накоїв. Так казав у своїх свідченнях, які в залі суду звучали першими, Олег Сестринський, підсудний за порушення правил дорожнього руху, що призвели до загибелі двох жінок. Але свідчення працівників міліції спростували слова арештованого.
Працівники Державтоінспекції кілька разів не з’являлися до суду свідчити, а на перше засідання цього року, 10 січня, вони прийшли. Двоє з міліціонерів, викликаних свідками, як сказали в Державтоінспекції, працюють уже в іншому підрозділі міліції. Мовляв, їм не підпорядковуються. Третій теж мав поважну причину неявки у суд.
Втік на іншій машині

У свідченнях працівників міліції, які виїжджали першого травня на місце аварії у складі екіпажу патрульної служби, сторони почули нові подробиці.
- Нам очевидці сказали, що водій «Мерседеса» поїхав з місця на іншому авто у бік «Урожаю». Він і ще хтось з пасажирів вийшли і пересіли в БМВ п’ятої моделі темного кольору. Таке чув, - каже Іван Григоренко.
Подробиці випитував прокурор, щоб дізнатися, від кого саме чув це працівник патрульної служби. Представники потерпілих запитували, чи спеціально приїхало БМВ, чи випадкове. Допиталися тільки, що опитували очевидців інші правоохоронці. Цей працівник міліції лише допомагав документувати аварію – носив генератор для фото та відеозйомки.
Зняв він місце і на свій телефон. Подивитися запис хотіла мати загиблої жінки-пішохода Алли Пацалюк. Вона постійно допитується, чи ніхто не бачив на місці сумки її дочки. Суддя не дозволив цього, мовляв, таке поза залою суду.
– На місці аварії було велике скупчення людей. Люди самі до нас підходили. Але я свідків не шукав і не опитував, - сказав другий член екіпажу Сергій Гнатюк. – Моє завдання було огородити місце і регулювати рух. Пам’ятаю, що місце аварії було добре освітлене. Нічого не завдало огляду. Дорожнє покриття сухе.
Кросівки у крові
Затримувати водія, місце проживання якого встановили по базі за номером покинутого на перехресті «Мерседеса», поїхали інші міліціонери. Це був Олександр Демков з напарником. Перший у суді розповів, що говорив через домофон з жінкою середніх років:
- Я запитував, а вона не хотіла говорити. Сказала, що такого тут нема, і як його знайти, не знає. І в цей момент Сестренський якраз виходив. Нас побачив - і тікати. Він був у темному спортивному костюмі. Я помітив білі кросівки у крові. Біг за ним більше ста метрів. Кричав, щоб зупинився. Людей було багато. Їх просив, щоб затримали. Але ніхто не відреагував, поки я його сам не наздогнав. Він ще щось упустив по дорозі. Схоже, телефон. Але ми його потім не знайшли. І людей, які за цим спостерігали, вже не було.
За словами Олександра Демкова, втікача він упіймав на дитячому майданчику сусіднього двору. Каже, той пручався, хотів вирватися, поки не під’їхав на авто напарник з наручниками. Далі Олега Сестринського посадили в машину і повезли на місце аварії.
«Я не хотів»
- Він постійно казав, що не хотів. Чи сказав я про дві смерті? Здається, так. Коли під час затримання підійшов перехожий запитати, за що ми його ловимо, пояснив ситуацію, - каже працівник міліції.
На питання прокурора, що казав про аварію затриманий, виявилося: нічого, крім: «Я не хотів». Стан сп’яніння втікача правоохоронець оцінив як середній. Говорить, порушення координації рухів не помітив, але запах спиртного добре почув.
З місяці аварії Сестренського наказали везти у наркодиспансер. І там, як кажуть міліціонери, він чинив опір. Не хотів здавати кров, іти в туалет. Врешті вгамувався і все поздавав. Коли його привезли на Пирогова,4 і передали черговому, кажуть, затриманий був уже спокійний.
Захист підсудного теж ставив свої питання свідкам-міліціонерам. І найбільше адвокатів цікавило, чого ніде у протоколах та рапортах не написано про кросівки у крові. Мовляв, якщо це не задокументовано, нащо у суді про це казати.
- Під час складання протоколів завдання слідчих було довести те, що підозрюваний чинив опір, - пояснює представник потерпілих Шелест (родичів загиблої Алли-водія КІА) Анатолій Варчук. – Мабуть, слідчі не допитуватися про такі подробиці, як кросівки. Усе інше важливе у матеріалах справи є.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    в крови красовки или нет, какая разница, Сестренський был пьян и нарушил что повлекло за собой смерти, а красовки -это для адвокатов типа они работают, деньги отрабатывают. Сестренський ты же не конченный наверное, признай вину, сними хотя бы часть греха, а ещё лучше покайся.

    Anonymous reply Anonymous

    в том и дело что конченный из конченых,когда его словили крысу и на пирогово оно говорило мне пофиг мне ничего не будет.какое раскаяние,оно думало и думает что такая же мамочка его выкупит.на зону его на 10 там пусть каяться.
  • Anonymous

    Борисович, приведите в суд свидетелей, что ехали с Сестренским и он никогда не спрыгнет!
  • Anonymous

    Автор статьи напишите когда следующий суд и во сколько?

    Anonymous reply Anonymous

    27.01.12 в 10.30
  • Anonymous

    Интересно, а почему у большинства хохлом морды квадратные. Экземпляры с квадратной головой и квадратным подбородком склонны к криминалу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up