Наші зірки читають і всім рекомендують

Наші зірки читають і всім рекомендують
Місцеві знаменитості виявились дуже начитаними хлопцями та дівчатами. Хоча масштаби цієї начитаності різні. Хтось читає по чотири книги на рік, а деякі за тиждень прочитують по дві

Юлія Свєтлова - хореограф, психолог, поетеса
- Я дуже люблю читати, прикро, що не завжди вистачає часу, не більше чотирьох книг на рік. Хотілося б більше часу приділяти цій справі. Останнім часом більше читаю професійної літератури, нещодавно закінчила Ірвіна Ялом «Дар психотерапії». Людям, які хочуть розібратися в психології, буде корисно прочитати. Адже написано дуже доступно і зрозуміло усім. З художньої літератури сподобався збірник оповідань російської авторки Марти Кетро «Психи и психологи». Це книга про міських божевільних. Про те, якими бувають люди, цікаві ситуації які з ними трапляються. Та як знайти вихід з таких ситуацій. Щодо сучасної української літератури, то останнім часом нічого не читала. Також читаю сучасну поезію російських та українських поетів, оскільки сама пишу вірші, таких як – Сергій Жадан, Катерина Михайлова, Яшко Казанова.

Василь Пастушина - літературний критик, письменник, поет
- Остання книга, яку я прочитав - Валентин Терлецький, «Хмарочос». Це дуже прикольна історія про героїв, яким забороняли творити і жити в тих умовах, в яких вони хочуть. А натомість влада нав’язує радянський стиль життя. Герої книги з цим не згодні, тому захоплюють хмарочос у центрі міста і розбивають там табір. Тим самим висловлюють свій протест. Якщо чесно, то книга мене дуже вразила. Певною мірою сюжет дуже передбачуваний. Але що стосується самої ідеї, то вона дуже цікава. Але я раджу її прочитати. Читати я дуже люблю і постійно знаходжусь у цьому стані. В тиждень я прочитую дві книжки. І так уже років десять. Ми маємо ту літературу, на яку заслуговуємо. Сучасну українську літературу потрібно читати, адже саме читачі вирішують, які твори будуть жити і заслуговують жити. Класика, безумовно, важлива, адже вона вивірена часом. Її потрібно перечитувати, розуміти, вдумуватися.

Відео дня
>


Артем Тихевич - фокусник, переможець проекту «Феномен» на каналі «СТБ»

- Зовсім недавно закінчив читати книгу «Менталіст» Джорджа Крескіна. Ця книга мені дуже підходить, це моя стихія, ментальна магія. Там описується життя однієї відомої людини, яка в свій час довела, що він найкращий металіст. Цим так сильно приваблює цей твір. Що стосується сучасної української літератури, то не знайшов для себе нічого цікавого поки. Мені подобається Пауло Коельйо «Алхімік», перечитував не раз. Близький мені цей твір. Ще подобається російський автор Дмитро Глуховський, пише дуже цікаві твори. Та й взагалі я обожнюю читати. Все життя, я постійно читаю, намагаюся виділяти для цього час.


Вікторія Гранецька - письменниця, переможець конкурсу «Коронація слова 2011»
- Читаю багато і з задоволенням, останнім часом перевагу надаю сучасним українським прозаїкам. Адже наша література невпинно розвивається, про що свідчить велика кількість новинок, які з’являються щороку на поличках книжкових крамниць. З нещодавно прочитаного найбільше хочеться поділитись враженнями про «Біографію випадкового чуда» - нову книжку Тані Малярчук. Роман просто приголомшив. У центрі оповіді – така собі дівчинка Лєна, яка одного дня вирішує «творити дива на замовлення». Це трохи єднає твір із відомим французьким фільмом «Амелі», однак українські реалії, змальовані в романі, дуже відрізняються від затишно-комфортного французького побуту, в якому творила дива кіношна Амелі… Лєні ж доводиться зіткнутися зі справжнім злом у людській подобі, коли вона вирішує стати на захист безпритульних тварин і починає боротися за права інвалідів. Загалом, роман дає можливість глянути на життя в нашій країні начебто збоку. Однак радити його до читання всім я однозначно не можу. Лише тим, кому до цієї країни все ще не байдуже.


Костя Станіславський – вінницький шоумен МС Космос, ведучій вечірок
- З самого дитинства люблю читати. Зараз дуже зручно, є можливості скачувати будь-які книги на планшет, електронну книгу. Останнє, що прочитав, це книга Уолтера Айзекса «Стів Джобс». Біографія генія сучасності. Дуже прикро, що це все посмертно, але написано дуже гарно, змістовно. Читав українською мовою, тому сподобалось вдвічі більше. Цікава доля була у Джобса. Він наглядний приклад того, що нічого нікому у цьому світі з неба не падає, всього своїми зусиллями досягати потрібно. Він усього сам досягнув, був зовсім не із заможної родини. Зараз поглиблено вивчаю українську мову, тому мені порадили читати Коцюбинського.
 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    А я вот *художественной* лит-ры, увы, не читаю, и другим не советую забивать ерундой себе голову.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up