На вінницькому Кераміку проблеми з виплатою зарплати?

На вінницькому Кераміку проблеми з виплатою зарплати?
За однією версією, заборгованість по зарплаті на підприємстві складає більше 300 тисяч, за іншою – 92 тисячі гривень. Сам завод у процесі банкрутства. Його власник Володимир Скомаровський обіцяє погасити борг по зарплаті, але коли підприємство буде офіційно ліквідоване, а його майно продане

Віддати зароблену зарплату просять працівники вінницького цегельного заводу «Керамік». Чи то пак компанії «Володимирський масив». На якому саме підприємстві, принаймні за документами, працюють люди, вони самі толком не знають.

Насправді - ТОВ "Керамік" - в стадії банкруства. Натомість на території заводу створено нове підприємство: ПП "Компанія Володимирський масив Цегельний завод Керамік". Керівництво останнього запевняє - поточної заборгованості по зарплаті немає. А борг попереднього підприємства - обіцяє погасити власник, але після продажу майна...

Завод у процесі банкрутства
- У нас зараз по всіх документах проходить «Володимирський масив», - каже працівник заводу Сергій Малухін. - От і виходить - працюєш на цегельному заводі, робиш цеглу, а офіційно - на Володимирському масиві. Але мені до того немає діла. Головне, щоб зарплату виплачували вчасно. А то ж постійні затримки на кілька місяців. А два місяці боргу - це вже шість тисяч гривень. Сума чимала, а поки роздаси борги - то вже й нема. А я знімаю квартиру у Вінниці. У мене дитина - півтора роки. Мені просто потрібно щоб зарплата платилась і вчасно, щоб я якось міг спланувати свої витрати.
Загальна сума заборгованості на заводі «Керамік», за словами директора департаменту економіки та інвестицій міськради Галини Якубович, на перше грудня 2011 року складала 91,7 тисячі гривень. За рік ця сума зменшилася приблизно на 20 тисяч. Станом на перше лютого 2011 року сума заборгованості складала 114 тисяч. Зараз підприємство в стадії банкрутства.
Про це говорить і власник підприємства, колишній головний митник країни Володимир Скомаровський.
- Коли завершиться процедура ліквідації, майно заводу буде продане, а заборгованість перед людьми - погашена, - обіцяє бізнесмен.
До кризи він планував закриття заводу і побудову на його місці житлового комплексу «Володимирський масив». Тепер каже, що плани змінилися.
- Ви подивіться за вікно, хто зараз що будує? Криза! Що буде на місці заводу, остаточно не вирішили. Можливо буде інше підприємство, може, якщо економічна ситуація покращиться - повернемося до планів по будівництву житлового комплексу, - каже Володимир Скомаровський.
Проте, за словами Сергія Малухіна, «Володимирський масив» уже є, правда не у вигляді житлового комплексу, а їх підприємства по виробництву цегли.
- «Керамік» банкрот, вантажні авто та гаражі опечатані, але цех працює, - каже він. - Цегла виробляється. При цьому по 100 тисяч штук на добу. Кожна цеглина коштує 91 копійку, навіть якщо вони її продають дешевше, по 70 копійок, то це 70 тисяч гривень в день. Два дні - і борг по зарплаті міг би бути погашений.

Офіційно працює лише директор
Тим часом, за словами арбітражного керуючого заводу Анатолія Ліщенка, задекларованого майна може не вистачити для того, аби виплатити увесь борг по зарплаті. До речі, за його даними, сума заборгованості по зарплаті складає більше 300 тисяч. За процедурою він не може розголошувати конкретні цифри, але каже, що рішення про визнання підприємства банкрутом опротестували кредитори.
До речі, про кредиторів - найбільший серед них - один з комерційних банків. Лише його вимоги перевищують суму задекларованих активів приблизно у 18 разів. При цьому, існуюча перед цим кредитором заборгованість має бути погашена в першу чергу. А заборгованість по зарплаті, точніше основна її частина, - в другу.
Ще один цікавий момент – зараз на «Кераміку» офіційно працює лише один працівник - виконуючий обов’язки директора.

Відео дня
>Коментар

Директор ПП "Компанія Володимирський масив" Цегельний завод Керамік, Віктор Лизогуб.
- Заборгованість є по ТОВ "Керамік", яке знаходиться в процесі банкрутства. Я цю ситуацію не хочу коментувати, адже ситуація виникла до того, як я прийшов на підприємство. По підприємству Цегельний завод Керамік, яке зараз працює і яке я очолюю, заборгованості по зарплаті не має.
По згаданому в статті робітнику є ряд питань. По-перше, він дуже часто знаходиться на лікарняному. По-друге, звідки він взяв премії та те, що завод виробляє по сто тисяч штук цегли на добу - я не знаю.
Якби у нас були такі показники - я був би дуже щасливий. А так, сьогодні завод працює не на повну потужність і максимум, що ми сьогодні виробляємо - 35 тисяч штук цегли. Більше з тією кількістю людей, яка працює у нас(близько 150 працюючих) ми виробляти не можемо. Оскільки завод працює не на повну потужність - люди отримують лише мінімальну зарплату. В нинішніх умовах, про виплату премій мова не йде.
Але існуюча зарплата виплачується регулярно - місяць в місяць. Люди, раді і цьому, тим більше, що у нас є змога надавати їм житло та харчування.
Так, в планах, у нас є збільшення обсягів виробництва, але все буде залежати від економічної ситуації в країні.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    ребята идите на ющенко здаватся
  • Anonymous

    одні аноніми гавкають

    Anonymous reply Anonymous

    С ТОБОЙ, СВИНЬЯ,ГОВОРИТ А НЕ ГАВКАЕТ КАПИТАН ЖЕГЛОВ!
  • Anonymous

    яка криза?ти ЖМОТ.кругом все будуеться,камази з глиною ганяють без перериву,на київ цеглу толкае за копійки і не журиться як зарплату платити урод
  • Anonymous

    Я цю ситуацію не хочу коментувати, адже ситуація виникла до того, як я прийшов на підприємство - не потрибно скиглити , виноваты папередники :))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up