Новий генерал обласної міліції пересадить половину місцевих начальників

Новий генерал обласної міліції пересадить половину місцевих начальників
На першій прес-конференції Віктор Русин запевнив, що нікого із Закарпаття у Вінницю працювати не запросить. Сказав, що проведе ротацію всередині області - поміняє на місцях керівників міських і районних відділів міліції. Не усіх, а тільки половину


Віктор Русин вже майже місяць керує обласним управління міліції. Його призначили в рамках міністерських ротацій. Тепер варто чекати ротацій всередині області. Перед пресою генерал 13 грудня заявив, що працювати у Вінницю нікого не покличе із Закарпаття, де він раніше працював.

- Ні одного начальника міліції із Закарпаття у Вінницькій області не буде, - сказав він. - Я притримуюся тої позиції, що керівниками міськрайорганів повинні бути жителі того регіону, де вони виросли і працюють. В кожній області є свої традиції, свій менталітет, є різні ситуації. І краще, ніж той керівник, який виріс тут і з молока матері знає традиції й поважає їх, ніхто не навчить особовий склад працювати на благо регіону. Але я проти, щоб керівник протягом п’яти-семи років працював у одному районі. Менталітет і традиції в області всюди однакові, а робота на одному місці керівника розслабляє. Він уже не бачить тих недоліків, тих негативних явищ, які є. І дружні відносини складаються із бізнесом та із кланами іншими. Нема тоді того порядку, якого б хотілося.

Через це, як каже Віктор Русин, він буде клопотати перед Міністерством, щоб поміняти місцями начальників міських та районних відділів міліції – перевести із одного у інший райони.

- Мабуть, відсотків на 50 буде проведена ротація керівників, - сказав він. - Деякі вже написали рапорти на звільнення на пенсію. Я пропоную: хто хоче працювати, той буде працювати в будь-якому районі. Нічого тут дивного нема.

Також генерал розповів, що йдуть із посад два його заступники – перший та по громадській безпеці.

- Із тих, кого я запрошую сюди, це молоді люди, амбітні, які розуміють: як і їхня особиста кар’єра, так і їхні бачення в слідчо-оперативній роботі, в громадській безпеці, носять лише позитив для покращення оперативної обстановки в регіоні, - сказав Віктор Русин, не називаючи прізвищ людей, яких має взяти собі в зами.

Тож хто піде на підвищення, невдовзі побачимо. А про нижчого рангу міліціонерів новий генерал розповів більше. Він доклав пресі про перших покараних ним за проступки:

- Ми отримали інформацію про те, що співробітники батальйону патрульно-постової служби затримали молодих людей, в яких були наркотики. І працівники ППС дали їм півгодини, щоб вони дзвонили своїм товаришам, рідним чи близьким – шість тисяч гривень за те, що вони їх відпустять. Мною була дана команда внутрішній безпеці. І ця команда була реалізована. Затримані ці співробітники із грішми. Зараз вони під вартою.

Дав знати новий керівник, що за дисципліною він буде стежити суворо. А що перше він зробив у Вінниці, як начальник обласної міліції? Каже, перевірив, як реагують на виклики наші правоохоронці.

- Мені не сподобалося, - сказав він. – Наряди виїжджали із запізненням і неекіпіровані, як це мало би бути за наказами. Тепер в кожному районі відповідальний від управління перевіряє несення служби і контролює, як виїжджає слідчо-оперативна група і в якому вигляді. Мені не хочеться, щоб повторювалися такі випадки, як були по Гайсинській заправці, коли одні приїхали, а другі не встигли приїхати. Була службова перевірка і чергових з керівниками притягнули до дисциплінарної відповідальності.



Цитата:

„Дисципліна не лише в тому, щоб особовий склад не скоював правопорушення. Це також елементарні людські якості. Тактовне відношення до громадян і один до другого в колективі. Це і носіння форми одягу. Мені не приємно, коли я їду в машині, чи ви їдете в транспорті та бачите, що стоять працівники міліції і лускають зернята у формі. Вони на робочому місці, тому що охорона громадського порядку на вулиці – це їхнє робоче місце. Мені також неприємно, коли неохайна форма. Міліціонер також людина. Якщо хочеш піти в кафе, відсвяткувати - ніхто нікому нічого не забороняє. Але є рамки пристойності. Якщо цивільні можуть собі дозволяти багато речей, то працівник міліції, якщо він у формі, не повинен собі цього дозволяти. У зв’язку з цим я дав вказівку на всі підрозділи, яка стосується носіння форми одягу і правил спілкування між співробітниками, а особливо із населенням”

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    "- Ні одного начальника міліції із Закарпаття у Вінницькій області не буде, - сказал начальник милиции Винницкой области из Закарпатья
  • Anonymous

    сравнили - Закарпатье - клондайк контрабандистов и Винница. не иначе - проштрафился

    Anonymous reply Anonymous

    100%
  • Anonymous

    Дай Бог нашому теляті .... А раптом нам повезе!?
  • Anonymous

    с Закарпатья в Винницу, а после следующих выборов уже и в Киеве парканется и там будет порядок наводить!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up