Нові ПДР заставлять їздити вінничан по новому

Нові ПДР заставлять їздити вінничан по новому
З 15 квітня наберуть чинності нові зміни в правилах дорожнього руху. Для водіїв придумали більше десяти нових знаків і різних правил, які потрібно вивчити протягом місяця. Потім даішники почнуть ловити порушників, але в перший час не штрафуватимуть

Багато вінницьких водіїв навіть приблизно не знають, які поправки прийняла Державтоінспекція в правилах дорожнього руху. Для цього потрібно або купувати нове видання правил руху, або вичитувати про них в інтернеті. Щоб прояснити ситуацію, редакція RIA розповість про нові правила, і що слід очікувати водіям після 15 квітня.

Даішники дають водіям один місяць, щоб звикнути до нових правил
- У первинному проекті постанови нововведень було більше. Наприклад, прописувалась обов’язкова заміна гуми по сезону, пропонувалася заборона на експлуатацію автомобіля, якщо у його власника відсутній сигнальний жилет, пішоходам обов’язково було б носити світловідбиваючі маячки в нічний час. Ці зміни не затвердили, - каже начальник Управління ДАІ Вінниччини полковник міліції Павло Солоненко. - Згідно з новими правилами, дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою. Загалом буде введено більше десяти знаків. Варто зазначити, що розміри штрафів поки що не зміняться. У перший місяць буде запроваджений, так званий адаптаційний період, коли штрафи за порушення нових правил дорожнього руху застосовуватися не будуть. Працівники міліції усно попереджатимуть про скоєне правопорушення і застерігатимуть водіїв про небезпеку.

Щоб збільшити зображення натисніть на картинку

Відео дня
> Коментар експерта:

Володимир Караваєв,
правозахисник, автор книг «100 аргументів проти штрафів ДАІ», «Аргументи Караваєва проти штрафів ДАІ»

Ексклюзивно для "20 хвилин"

- Якщо в цілому брати нововведення в правилах дорожнього руху, то я їх відзначаю як позитивні. Особливо якихось заперечень у мене жоден пункт не викликав. Хочу відразу звернути увагу, що з 15 квітня у водіїв буде обов'язок вмикати світло ближніх фар, або габаритні ходові вогні при русі за межами населеного пункту. Багато хто думає, що можна буде вмикати противотуманки - цього робити не можна! Завдання нових правил дорожнього руху - максимально наблизити наші українські норми до міжнародних.

Другий момент - це темний час доби. Якщо раніше темним часом доби було 30 хвилин після заходження сонця, то тепер темним час доби вважається відразу після заходу сонця. Всі водії, які рухаються в межах населеного пункту - зобов'язані вмикати ближнє світло фар, незалежно, перше травня на вулиці або перше червня.

Що стосується позитивних моментів. Я багато говорив у своїх книгах, що у нас установка дорожніх знаків не відповідає міжнародній конвенції «про дорожні знаки і сигнали». За конвенцію - знаки повинні дублюватися в багатосмуговій дорозі, так як водій, який рухається в лівій смузі, просто може не побачити встановлений знак з лівого боку, тому що справа може проїжджати великогабаритний транспорт. У нових українських правилах ПДР це вже записано. Для водіїв це плюс, тому що далеко не на всіх дорогах до 15 квітня встановлять дублюючі знаки. При порушенні водії можуть посилатися вже не на конвенцію, а прямо на редакцію правил дорожнього руху - тобто, водія вже не можна притягати до відповідальності як раніше.

Що стосується дорожніх знаків - то тут з'явилися нововведення, особливо інформаційні знаки. Але особливого впливу на долю водіїв вони не зроблять. Багато побоювань у водіїв викликала поправка у правилах про зимову гуму, так як спочатку в проекті було зазначено, що замінювати гуму водії повинні були по сезонах. Тепер поправка свідчить, що заміна гуми повинна проходити залежно від дорожнього покриття.

Жилети так і не прийняли. Багато хто вважає, що введення жилетів призведе до масових перевірок транспортних засобів даішниками на повну комплектацію. На мою думку, то жилети водіям потрібні. Особисто я як водій з великим стажем водіння можу сказати, що будь-який світловідбивальний елемент, який водій одягав би в нічний час на себе, міг би вберегти від багатьох неприємних випадків на дорогах.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    что касается дорог в Украине то необходимо было ввести чрезвычайную ситуацию в стране и трудится должны день иночь не только автодор но и МЧС данная служба только проедает наши деньги и имеют еще хорошие льготы и пенсии хотя заслуживают их единицы а тысячи обычные трутни и приспособленцы так вот решать проблемы дорог нужно было глобально а потом уже было браться за за наведения порядка на дорогах установить недостающие знаки заменить устаревшие и противоречивые которых огромное множество на украинских дорогах нанести разметку очистить обочины и т.д. то есть создать дорожную инфроструктуру 21 века а потом уже подстраивать новые правила под новые требования а у наших один ответ ---- нет денег
  • Anonymous

    Світло не потрібне за містом!! А після заходу сонця - це ще що за цирк??? Якщо мені видно на дорозі, то навіщо світло??? Дибіли!!! Якщо хтось не бачить - то як він пройшов медкомісію і йому дали права???
  • Anonymous

    Свет днем это не глупость. А ксенон слепит даже днем, вот где опасность. В импортных моделях это отрегулировано, а вот самовольное использование очень мешает в темное время суток. Их ближний как обычный дальний, вот и происходит ослепление на пути следования. Відповісти
  • Anonymous

    Свет днем это не глупость. А ксенон слепит даже днем, вот где опасность. В импортных моделях это отрегулировано, а вот самовольное использование очень мешает в темное время суток. Их ближний как обычный дальний, вот и происходит ослепление на пути следования.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up