Священикам можуть поліпшити соціальний захист

Священикам можуть поліпшити соціальний захист
Народні депутати з різних фракцій 19 квітня зареєстрували у Верховній Раді три законопроекти з питань державно-церковних відносин.

 

Їх тексти попередньо були опрацьовані та узгоджені з представниками конфесій – членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, які увійшли до складу робочої групи разом із фахівцями парламенту та експертами. Про це повідомляє Інтернет-ресурс Інститут релігійної свободи.

Парламентарі пропонують запровадити мораторій на відчуження приватним особам культового та іншого майна, що має бути повернуте історичним власникам, звільнити релігійні організації від нового податку на житлову нерухомість та поліпшити соціальний захист священнослужителів.

Відео дня
> Парламентарі врахували зауваження конфесій, озвучені на засіданні Всеукраїнської Ради Церков, стосовно неприпустимості запровадження податкового тягаря. На переконання ієрархів церков, податок  на житлове майно буде непосильним для духовних семінарій і інших навчальних закладів, а також молитовних будинків і монастирів, приміщення яких перебувають у житловому фонді.

Поліпшення соцзахисту вводять для соціального та пенсійного забезпечення тих священиків, які через скрутне фінансове становище окремих релігійних громад не можуть працювати їх штатними працівниками, а відтак позбавлені належного соціального пакету та пенсійного забезпечення.

Авторами зазначених законодавчих ініціатив виступили Представник Президента України у парламенті Юрій Мірошниченко, Ганна Герман (Партія регіонів), Оксана Калетник (КПУ) та Валерій Дубіль (ВО «Батьківщина»).

Читайте також:

Священик УПЦ (МП) розповів, як соціальні мережі руйнують сім’ї

Митрополит Вінницький і Барський Симеон молився разом з засудженими

Церква засуджує фемінізм

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    ще дозвольти їм переходити вулицю на червоне світло.галька ти що певчою підробляеш? підозріло про попів почала писати

    Anonymous reply Anonymous

    А ти напевно заздриш їй, бо досить часто її критикуєш.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!»: воїни збирають кошти на РЕБи 13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт) Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 12:13 Військові 120-ї бригади тероборони отримали нове обладнання для боротьби з окупантами photo_camera 11:28 Уламки дрона пошкодили енергетичний об'єкт на Вінниччині: 23 тисячі людей були без світла 11:09 У Вінниці наступного місяця працюватиме 31 пришкільний табір 10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up