Сомалійців виписали з вінницької лікарні. Вони знову на орендованій квартирі

Сомалійців виписали з вінницької лікарні. Вони знову на орендованій квартирі
Сомалійців, яких з квартири визволяли працівники центру допомоги біженцям, виписали з лікарні. Їх вік, як неповнолітніх, не підтвердився. До міліції іноземці зі скаргами не звертались.

Після того як правозахисники знайшли їх на одній з вінницьких квартир зачиненими, до дівчини і двох хлопців викликали швидку допомогу.
- Лікарі госпіталізували до дитячої обласної лікарні дівчину та двох хлопців, які казали, що їм немає 18-ти років, - каже головний лікар станції швидкої Валентин Фіщук. – Лікарі по зовнішньому вигляду їм також дали вік неповнолітніх. Їм поставили діагноз - нейроциркуляторна дистонія, або реакція на стресову ситуацію.
У лікарні мігрантів обстежили, зробили рентгенівським знімок щелепи. Так вдалось встановити їх приблизний вік. Медики переконались, що сомалійцям відповідно формули зубів приблизно двадцять років. Їх направили до першої міської лікарні.
- Ми обстежили іноземців, зробили кардіограму та необхідні аналізи, жодних патологій та хвороб не знайшли та виписали, - каже головний лікар першої міської лікарні Олександр Турський.
До міліції з заявами, що їх утримували силою, мігранти не звертались.
- Висновок медиків не є остаточним заключенням, що вони повнолітні, - каже начальник Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко. - Ми проконсультувались з юристами адміністративного суду: рентген зубів - не підстава вважати їх повнолітніми. А тому ми відали цих іноземців на поруки їх земляку, який наразі очікує статус біженця – Деку Ахмеду Джана. Спочатку вони давали свідчення, що повнолітні, потім після розмови з правозахисником, змінили їх, і казали що їм немає 18 років. Ми викликали до них службу у справах дітей для того, щоб зробити їм відповідні документи. Проте вони відмовились від допомоги, сказавши, що їм допоможуть правозахисники. Всі факти, що в них вимагають гроші – не знайшли підтвердження. Міліція їх не утримувала ні хвилини. Зараз вони проживають на орендованій квартирі  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    В октябре 2007 года, британская газета The Sunday Times процитировала ведущего учёного-генетика Джеймса Уотсона, заявляющего, что «социальная политика», проводимая цивилизованными странами в Африке, ошибочна, поскольку основана на том, что чернокожие по врождённым интеллектуальным способностям ничем не отличаются от белокожих, в то время как «все опыты говорят, что это не так». По словам учёного, желание людей думать, что все они равны, естественно, однако «люди, которым доводилось иметь дело с чёрными работниками, знают, что это неправда»[21][22]. Схожие тезисы содержатся и в новой книге Джеймса Уотсона «Избегайте скучных людей» (Avoid Boring People). Учёный-генетик утверждает, что уже в ближайшее десятилетие могут быть обнаружены гены, которые отвечают за различия в уровне человеческого интеллекта[23]. Британский Музей науки отменил запланированную лекцию Нобелевского лауреата Джеймса Уотсона в связи с высказываниями знаменитого генетика об интеллектуальном превосходстве белой расы над чёрной[22]. 25 октября 2007 года нобелевский лауреат Джеймс Уотсон был вынужден покинуть пост главы лаборатории Колд-Спринг-Харбор в связи со скандалом, вызванном его высказыванием о неграх[24].
  • Anonymous

    Гугл+википедия+расизм=мы не расисты, мы просто против засилия черноты В 1973 году Генеральная ассамблея ООН приняла Международную конвенцию «о пресечении преступления апартеида и наказании за него», вступившую в силу в 1976 году. «Преступным» режим апартеида назывался из-за расовой сегрегации европеоидного и негроидного населения Южно-Африканской Республики. После ликвидации апартеида и успеха антиколониальной борьбы, в результате которой в ЮАР, Зимбабве и Намибии к власти пришли партии, представляющие чернокожее население в этих странах появились признаки расизма по отношению к белым[14]. Так, в Зимбабве в 2008 году был принят закон о том, что владеть любым бизнесом в стране могут только чернокожие[15].
  • Anonymous

    А почему неграм делают рентген зубов, кардиограмму, берут анализы разные совершенно бесплатно, а вот с украинцев за это же самое берут деньги ? Раз им есть за что снимать квартиру в центре города, у них должны быть деньги и на медобслуживание. Интересно, что по этому поводу думает гутник ?

    Anonymous reply Anonymous

    Есть такой тур Все включено.

    Anonymous reply Anonymous

    Ну так эти туры нужно прикрыть, а главного экскурсовода выслать в Сомали, пусть там права украинских пленных моряков защищает, вину искупает.
  • Anonymous

    Это оголтелый расизм - не считать негров несовершеннолетними, понятно, что на врачей надавили. Ведь Дима сказал, что они малолетки, значит, быть посему.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up