Список цікавих гуртків для дітей у Вінниці

Список цікавих гуртків для дітей у Вінниці
Малювання, танці та вокал - три основні напрямки, куди батьки намагаються прилаштувати свою дитину у вільний від навчання час. Проте експерти не знаходять користі у більшості з цих занять, виняток - робота з талантами. Але лише індивідуальна, гуртки ж покликані привчити дитину до колективної праці

Батьки звертаються як і у Вінницький палац дітей та юнацтва чи інші офіційні школи, так і по приватних оголошеннях педагогів. До речі, останніх побільшало в рази, і кожен намагається здивувати незвичним підходом до занять або й самими заняттями. На думку експертів, такий підхід більш прогресивний, і здатен розвити у дитини яскравий талант з будь-яких здібностей.

Для романтиків
Вінницький палац дітей та юнацтва пропонує відразу декілька направлень, які безсумнівно сподобаються хлопцям – це технічні напрямки. Наприклад, для тих хто мріє про небо та все що з ним пов’язане, можуть спробувати авіа моделювання. Для любителів машин, авто гонок тут працює гурток авто моделювання та картингу. Для дітей старшого віку працює гурток радіооператорів. До речі, малюкам, які люблять небо та казки, сподобається гурток повітряних зміїв. Він почав працювати ще в минулому році і вже має неабияку популярність. Тут діти проходять весь процес роботи зі «змієм» - від виготовлення до запуску.
Крім дитячого палацу у Вінниці працює обласний гурток юних техніків, юні натуралісти теж можуть займатися з відповідними викладачами та матеріально-технічною базою.
Питання вартості: комунальні заклади позашкільної освіти фінансуються з бюджету, а тому батьки не оплачують вартість навчання педагогам. Проте в більшості випадків вони фінансують технічний бік – тобто купують матеріали, інструменти тощо.
Довідки:
Обласна станція юних натуралістів, вул. 40-річчя Перемоги, 2, тел. 61-16-56
Палац дітей та юнацтва, Хмельницьке шосе, 22, тел. 35-12-46 та 67-33-38,

Якщо тягне до історії
В палаці дітей та юнацтва створений новий гурток екскурсоводів. Діти вивчатимуть маловідому історію міста та різних будівель, а потім проходитимуть пішоходні екскурсії центральними історичними вулицями. До цього гуртка запрошують дітей, що навчаються у 7-8 класі, а в перспективі - вихованці гуртка самі проводитимуть екскурсії для однолітків або молодших діток.
Також батьки можуть знайти індивідуального тренера, який навчить повністю перевтілюватись у історичну епоху. Вінницький клуб історичної реконструкції «Аркона» займається вивченням і реконструкцією побуту, танців та військового мистецтва домонгольської Русі і Балтики. Хлопцям сподобається фехтування на мечах, шаблях під наглядом тренера. Ці знання згодом знадобляться у відтворенні історичних подій або художніх творів. Рекомендуються такі заняття з десяти років.
Питання вартості: екскурсоводів навчатимуть безкоштовно, навіть витрат на матеріали практично немає. А от у клубу історичної реконструкції все набагато складніше. Костюми, реквізит, оплата виїздів – оплачується батьками.
Довідки:
Палац дітей та юнацтва, Хмельницьке шосе, 22, тел. 35-12-46 та 67-33-38
Клуб «Аркона» збирається кожен четвер біля краєзнавчого музею о 18.30.

Відео дня
>
Майбутнім артистам
У Вінниці працює багато гуртків, де навчають танцям з усіх напрямків. Це і відомий на всю Україну «Барвінок», і «Грація», і «3Z» та багато інших. Хореографічні гуртки розвивають координацію та покращують здоров’я. І якщо в майбутньому ваше чадо не стане відомим на весь світ танцюристом - гарна фігура залишиться з ним назавжди.
До того ж з акторами вінницького театру ім. Садовського за індивідуальною домовленістю можна організувати курси акторської майстерності. Якщо дитина цікавиться цим напрямком, влаштовує домашні спектаклі з перевдяганням, читає вголос вірші – професійний актор допоможе направити цю енергію в правильне русло.
Ще один напрямок у мистецтві - вокал та хорові виступи також дуже популярні у Вінниці. Діти, що мають слух та голос, розвивають ці вміння, беруть участь у різних конкурсах, вчаться поводитися на сцені.
Питання вартості: у Вінницькому міському палаці мистецтв «Зоря», так само як і в Палаці дітей та юнацтва, вокальні та танцювальні студії переважно безкоштовні, танцювальні колективи на 50% безкоштовні у «Зорі». Палац здає в оренду приміщення хореографам. Тому середня вартість навчання від 80 до 140 гривень на місяць, по 2-3 рази заняття, залежно від того, які це танці. У міській дитячій школі мистецтв «Вишенька» вартість занять, скажімо, юних піаністів близько 65 гривень.
Довідки:
Палац дітей та юнацтва, Хмельницьке шосе, 22, тел. 35-12-46 та 67-33-38
Вінницький міський Палац мистецтв «Зоря», вул. Червоноармійська, 44, тел. 27-66-84, 27-87-34
Міська дитяча школа мистецтв «Вишенька», пр. Космонавтів, 64 тел. 43-93-41, 52-32-77
Заняття з сучасних танці вул. Червоноармійська, 44, тел. 27 87 34
Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок», вул. Стахурського, 44, тел. 46-94-40

Умільці на всі руки
Ще одне з найпопулярніших направлень – заняття з творчості. Це можуть бути гуртки з малювання, з гончарства, з галько пластики, з вишивки тощо. Тут вибір теж величезний. Але це заняття для дітей посидющих, що мають неабияке терпіння. Батьки вже замріялися – мама готує обід, батько читає газету, а донька чи син вимальовує шедеври.
Так крім художнього та гончарного гуртка у Палаці дітей працює гурток мокрого валяння. У гуртку прикладного мистецтва вивчають відразу декілька технік з різними матеріалами.
До речі, такі гуртки працюють на базі вінницьких шкіл №20, 19 та 27. Тут теж охоплюють бажаючих присвятити свій вільний час творчості.
Є у нас гуртки з виготовлення ляльок, батику, панно тощо. Це переважно майстри-приватники.
Вартість питання: віддати дитину у гурток у Палац дітей та юнацтва також обійдеться «малою кров’ю» - оплатити доведеться лише вартість фарб, клею, пензликів та інших матеріалів. А от у приватних майстернях – година роботи обійдеться у 25 гривень.
Довідки:
Хмельницьке шосе, 22, тел. 35-12-46 та 67-33-38
Вінницький міський Палац мистецтв «Зоря», вул. Червоноармійська, 44, тел. 27-66-84, 27-87-34
Міська дитяча школа мистецтв «Вишенька», пр. Космонавтів, 64 тел. 43-93-41, 52-32-77
Заняття з художньої майстерності вул. Червоноармійська, 44, тел. 27-87-34
«Майстерня галько пластики» вул. Ленських Подій 46, тел. (096)1674394 Надя
Майстерня авторських ляльок «Скриня» вул. Соборна, 38, тел. (067)7032277
Дитяча міська художня школа вул. Першотравнева, 66, тел. 35-92-79

Ольга Покальчук (42)
психолог
- Гуртки – це пережиток радянського минулого. В ті часи у них займалися практично усі. Звичайно, дитині вони не нашкодять. А позитив у тому, що дитина постійно чимось займається і в неї немає часу на гуляння по вулиці. До того ж зміна звичного навколишнього середовища - дім-школа-дім – теж позитивно впливає на дитину.
У дітей багато енергії, яку дорослі намагаються направити у правильне русло. Але ефективність цих намагань ще ніким не доведена. Кращий гурток – справжнє життя. Це можна перевірити, порівнявши кількість дітей, які вчилися на одні п’ятірки, та кількість двієчників. Подивіться, скільки з них реально досягли мети у житті та зробили кар’єру. Освіта і самоосвіта – зовсім різні речі, і гуртки знаходяться десь посередині.
Ну а дитячі таланти - явище унікальне. Звичайно, їх потрібно розвивати, але це краще робити індивідуально. А гурток – явище групової праці.

Довідка

У Вінниці лише 11% від усіх дітей шкільного віку займаються у різноманітних гуртках. Це приблизно чотири тисячі школярів. Такі цифри називають в департаменті освіти.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

  • Anonymous

    Уважаемая Галина ХОМУЛЯК, хочу попросить вас хотя бы проверять опубликованную информацию Я была искренне удивлена прочитав что клуб исторической реконструкции - кружок для детей от 10 лет ..... Для более детального ознакомления с деятельностью клуба можете посетить наш форум: http://www.arkona.vn.ua/ На данный момент Аркона - организация, объединяющая людей, которые занимаются историческим фехтованием, и в этот спорт увы не для самых маленьких, так как достаточно травмоопасен и в доспехе идет большая нагрузка на позвоночник, которая может привести к необратимым последствиям Минимальный допустимый возраст для занятий историческим фехтованием - лет с 15, в редких случаях с 14, при этом выезды на турниры - только с письменным разрешением родителей
  • Anonymous

    Психологом бути круто - що не булькнеш - все геніально (для психіатра).
  • Anonymous

    да, назвать кружки - пережитком прошлого, да так скоро и брак можно считать пережитком прошлого. Наоборот, в кружке дети заняты, к тому же они общаются, развивают свои коммуникативные способности, а не болтаются по улицам в подворотне и еще неведомо где.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up