Сьогодні у Вінницю прибув новий керуючий єпархією УПЦ (КП). Його зустрічали мітингом

Сьогодні у Вінницю прибув новий керуючий єпархією УПЦ (КП). Його зустрічали мітингом
Новоприбулого керуючого Вінницькою єпархією зустріли хлібом-сіллю і плакатами проти Філарета.

 

О першій годині дня біля церкви на вулиці Станіславського, де знаходиться єпархія УПЦ (КП), миряни вишикувалися з плакатами проти Філарета. Прихожани і священики єпархії розділилися в своїх поглядах щодо рішення Священного Синоду про звільнення архієпископа Онуфрія (Хаврука) з посади керуючого єпархією та призначення на його місце іншого владики.

Через кілька годин до храму під’їхав автомобіль єпископа Михаїла (Бондарчука) та архієпископа Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Епіфанія (Думенка). Вони спокійно пройшли до храму, прийняли привітання та хліб-сіль від мирян і зайшли на молитву до храму.

Відео дня
> - Ми вирішили вести себе по-християнськи, не влаштовувати ніяких перешкод для єпископів, які прийшли помолитися до нашого храму, - говорить учасниця церковного пікету, вінничанка Оксана Кобець. – Але мовчки споглядати те, що відбувається, ми також не можемо. Коли ми спокійно і мирно приїхали до Київської патріархії з нашим болем, то нас не вислухали, підсміювалися над нами, вели себе не те що не по-християнськи, а навіть не по-людськи. А нашого владику Онуфрія не просто перевели до іншої єпархії, а зробили з нього посміховисько на всю Україну. Ми хочемо нагадати патріарху Філарету, що церква - це не тільки він та синод, а також віруючі люди, і якщо ви не хочете приймати їхню точку зору на якесь питання, то, принаймні, навчіться людей вислуховувати. Ми не Москва і не Ватикан, в Українській православній церкві голос мирян завжди мав важливе місце. І якщо патріарх та його оточення про це забули, то ми хочемо їм про це нагадати.

Новий керуючий єпархією у своєму привітальному слові сказав, що про проблеми єпархії знає і сподівається їх вирішити. Та найближчим часом єпископ планує молитися - з понеділка, як того вимагають церковні писання на час початку суворого посту.

 

Читайте також:

У Вінницької єпархії УПЦ КП новий єпископ. Онуфрія звільнили!

У липні в Україні з’явиться православний телеканал «Образ»

На Львівщині на дереві з’явилось зображення Богородиці. Паломники йдуть сотнями

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Онуфрію! Ти на кого свою наложницю Ніку залишив?

    Anonymous reply Anonymous

    ПІД ЧУЖИМ ІМЕНЕМ ПИСАТИ! НЕ ГОЖЕ! ЯКЩО ТВОЄ ОБЛИЧЧЯ ГРІХОВНЕ ТО НЕ ПОТРІБНО ЧУЖИМ ПРИКРИВАТИСЬ! ЛЮДЕЙ ЗМОЖЕШ ОБМАНУТИ, МОЖЛИВО СЕБЕ,ТІЛЬКИ БОГА НЕ ОБМАНЕШ! ПЕРЕД ГОСПОДОМ СВОЄЇ ГНИЛОЇ ДУШІ ТИ НЕ СХОВАЄШ!

    Anonymous reply Anonymous

    Це не моє імя (як і не твоє), а життєва позиція пишу справедливо і підписуюся так. Гниє тіло, а не душа, зогниє і твоє і моє, а ту гниль, яку ти поширюєш зі своїм "справедливим архіпастирем" довго ще буде воняти і не тільки в Вінниці ! Хай тобі БОГ помагає!!! Більше молись і почнеш бачити де правда, а де фальш. Удачі тезка!

    Anonymous reply Anonymous

    треба Миколі налити водки він як випє і закурить то стає добріший.

    Anonymous reply Anonymous

    ДИВНА ТВОЯ СПРАВЕДЛИВІСТЬ....НЕ Я А ТИ ПОШИРЮЄШ ГНИЛЬ. ЗГАДАЙ СЛОВА ІСУСА ХРИСТА НЕ СУДИ ДА НЕ СУДИМИЙ БУДЕШ! А ТАК ЯК НАБЛИЖАЄТЬСЯ ВЕЛИКИЙ ПІСТ ТО ЧАСТІШЕ МОЛИСЬ МОЛИТВУ ЄФРЕМА СИРІНА Господи і Владико життя мого! Духа лінивства, безнадійності, владолюбства і пустослів'я не дай мені. (земний поклін) Духа чистоти, смиренності, терпеливості і любові даруй мені, рабу Твоєму. (земний поклін) Так, Господи, Царю! Дай мені бачити гріхи мої і не осуджувати брата мого, бо Ти благословенний на віки віків. Амінь. (Земний поклін). (Після цього дванадцять малих поклонів, промовляючи:) Боже, очисти мене грішного. (І знову молитва святого Єфрема і один земний поклін).

    Anonymous reply Anonymous

    Божий раб забился в конвульсиях - бесов корчит внутри раскольника.
  • Anonymous

    НЕХАЙ НОВИЙ ЄПИСКОП ЗАПОМНИТЬ ТИХ ОТЦІВ ЯКІ ЙОГО ЗУСТРІЧАЛИ ВОНИ Ж ЙОГО ПОТІМ БУДУТЬ ВИГОНИТИ !!!
  • Anonymous

    Стоять за плечима владик троєженці Михаїл Бабій і Олександр Токарчук. Це ті люди, які по канонам церкви навіть не мають права бути священикам, а вони керують Патріархією.
  • Anonymous

    дерибан бабла. паны бьются, у холопов щепки полетят)))) несите дальше свое бабло в приходы)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:33 Він загинув, рятуючи побратимів: спогади героя з Вінниччини Віталія Шевчука 12:07 На Вінниччині за добу сталося дві пожежі: вогонь знищив будинок та гараж з майном 11:01 Вінницький хірург у прифронтовому госпіталі врятував життя воїна з тяжким пораненням photo_camera 11:00 Шукаєте де вигідно придбати будівельні матеріали? Добірка будівельних баз та магазинів (партнерський проєкт) Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 10:11 «Хлопці, якщо це станеться, поховайте мене біля Миколи». Донечка просить присвоїти татові Героя України 09:51 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:05 У Вінниці роздавали продуктові набори багатодітним сім'ям 09:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:21 Сьогодні вітаємо Аркадія та Федора. Історія, заборони та прикмети 16 травня 06:01 Погодинні відключення світла на Вінниччині: оприлюднили список черг на знеструмлення 21:15 Їде МУР! Чим 20 травня здивує Вінницю реп-мюзикл «Ти [Романтика]» про Розстріляне відродження? play_circle_filled photo_camera 21:01 Звуки вибухів та сирени почуєте через планові роботи. Вінничанам варто не панікувати play_circle_filled 20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну 18:58 Чи посадили їх? Дізналися результати корупційних справ у медичній сфері Вінниччини 18:05 Викрили понад 100 браконьєрів, у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 За добу шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up