У Вахнівському ставку здохла вся риба

У Вахнівському ставку здохла вся риба
Жителі села Вахнівка у Липовецькому районі потерпають від смороду дохлої риби, яка плаває у тутешньому ставку. Якщо мертву рибу не зібрати, то забруднена вода з водоймища потрапить до річки Десенка, а та в свою чергу до Південного Бугу

Страшенний сморід, сотні великої дохлої риби і забруднена вода – такі наслідки після зими отримали жителі села Вахнівка у Липовецькому районі. Люди кажуть, що все це виникло через недбалість тих, хто відповідає за водоймище.  

- Коли зійшов лід, то на березі водоймища, яке знаходиться посеред села, з’явилося багато мертвої риби. Від ставка метрів за 100 йде дуже жахливий сморід, - каже вінничанин Віктор Задворний. – Минулого року така ситуація вже траплялась, але тоді риби загинуло небагато. Тоді її виловлювали і просто закопували на березі річки. Тепер ніхто не знає, що робити – мертвої риби дуже багато.

 

Відео дня
dir="ltr" style="line-height:1.15;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;">

Щоб роз’яснити цю ситуацію, журналіст зв’язався з головою Вахнівської селищної ради Ганною Нагорною.

Жінка каже, що проблема є, але не так як про це кажуть люди.

- На водоймищі зараз є проблема, бо подушилася невелика кількість риби - трохи не догледіли, ну і що з того.  Не розумію, навіщо люди так перебільшують, кажучи, що тут екологічна катастрофа, - каже голова Вахнівської селищної ради Ганна Нагорна. – Зараз біля ставка працюють люди, які збирають цю мертву рибу. Потім її закопають у відведеному місці.

 

 

 

Така ситуація непоодинока. У Хмільнику, в водоймищі, яке знаходиться у Залізничному санаторії, теж подихає риба, але не так масово як у Вахнівці.

- Я ходив на риболовлю на озеро біля Залізничного санаторію. На березі озера можна побачити мертвих товстолобиків вагою  приблизно по 7-8 кілограмів,- каже житель Хмільника Олександр. -  Напевно, у озері було мало кисню, через те вона і здохла. Крім товстолобиків, здохли ще судаки і ще декілька видів риби.

 

Працівники екологічної інспекції у Вінницькій області кажуть, що повідомлення про загибель риби не надходило, але пообіцяли перевірити усю інформацію.

- До нас ніхто не звертався про загибель риби у Вахнівці. Було ще одне звернення з одного села у Вінницькому районі, але там не дуже багато вимерло риби, - каже працівник екологічної інспекції Олена Тищенко. – Ми обов’язково надамо цю інформацію нашим інспекторам. Якщо інформація підтвердиться, то вони поїдуть до Вахнівки, щоб вирішити це питання.

 

Для більш точної інформації про стан водоймищ на Вінниччині, журналіст зв’язався з тими людьми, які кожен день відвідують різні ставки і річки  -  це вінницькі рибалки.  

- Ми дуже плідно спілкуємося з рибалками по всій області. Якщо хоча б щось трапляється, то ми знаємо про це першими, бо в нас існує спеціальний форум в інтернеті. На щастя, але ніхто з них не повідомляв про мор риби, - каже керівник напряму спіннінг-берег Вінницької обласної федерації риболовного спорту Антон Гришко. – Напевне, в селі Вахнівка просто не прорубали взимку лід на ставку, тому риба і померла від нестачі кисню.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Вадик, не гони пургу.
  • Anonymous

    Если - б было желание - то орендатор с сельскими жителями додумались что после такой зимы - это закономерно, мы в нашем рыбачестве об этом подумали http://koenderswindmills.com.ua/ умер только молодняк щуки который осенью запустили
  • Anonymous

    И где ж наши доблестные зоозащитники?
  • Anonymous

    Куди дивиться екологія і риб надзор?????

    Anonymous reply Anonymous

    Вони в долі...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up