У Вінницької єпархії УПЦ КП новий єпископ. Онуфрія звільнили!

У Вінницької єпархії УПЦ КП новий єпископ. Онуфрія звільнили!
Єпископом Вінницьким і Брацлавським, керуючим Вінницькою єпархією призначили Михаїла (Бондарчука). До цього він керував Дрогобицько-Самбірською єпархією.

Отець Онуфрій, який тривалий час очолював православну громаду Київського патріархату у Вінницькій області, стає відтепер архієпископом Чернівецьким і Кіцманським, керуючим Кіцманською єпархією.
Такі рішення Синод УПЦ КП прийняв на своєму засіданні 8 березня. Про це повідомляе Православний Оглядач з посиланням на прес-службу Київської Патріархії.


Ким є новий єпископ Вінницький і Брацлавський:
Єпископ Михаїл (в миру Бондарчук Ігор Петрович) народився 22 липня 1968 р. в м. Києві.
Батько - Бондарчук Петро Гордійович, військовослужбовець, помер 6 лютого 1995 р.
Мати - Бондарчук Галина Михайлівна, службовець, померла 19 травня 1993 р.
До школи пішов у 1975 році. Закінчив 8 класів у 1983 р. з 1983 по 1986 рік навчався в СПТУ № 1 м. Києва.
З 1986 по 1988 рр. був у лавах Радянської армії.
З 1989 навчався в СПТУ № ЗО і працював на заводі «Кристал», був бригадиром.
У 1997 році вступив до КДС, а 12 лютого 1998 року Преосвященнішим Даниїлом, єпископом Вишгородським, рукоположений в сан диякона, в храмі Святого Апостола Івана Богослова міста Києва.
10 липня 1998 року в храмі Святого Апостола Івана Богослова був пострижений у ченці з ім'ям Михаїл, на честь Архистратига Божого Михаїла. Був зарахований до братії Свято-Михайлівського монастиря і призначений на посаду скарбника.
28 липня 1998 року був рукоположений в сан ієромонаха Святійшим
Патріархом Філаретом у Свято-Володимирському кафедральному соборі
м. Києва.
21 листопада 2000 року був возведений в сан ігумена.
В 2001 році вступив в КДА.
2 травня 2002 року був возведений в сан архімандрита.
29 червня 2002 року був нагороджений Патріаршою Грамотою за заслуги
перед УПЦ КП і на честь 10 річниці об'єднавчого собору.
23 січня 2004 року нагороджений орденом Святого Архистратига Михаїла.
У 2004 році закінчив КДА і захистив кандидатську дисертацію.
1 січня 2006 року згідно рішення Синоду УПЦ КП рукоположений в сан єпископа Полтавського і Кременчуцького у Свято-Володимирському соборі м. Києва.
3 січня 2006 року по липень 2011 року перебував у складі УАПЦ.
23 липня 2008 р. нагороджений президентом України В.А. Ющенком орденом “За заслуги перед Вітчизною III ст..”
27 липня 2011 року прийнятий до кліру УПЦ КП, згідно рішення Священного Синоду.
27 липня 2011 року, згідно рішення Священного Синоду УПЦ КП призначений єпископом Дубенським, вікарієм Рівненської єпархії.
23 січня 2012 року, згідно рішення Священного синоду УПЦ КП, за церковні заслуги перед Українською Православною Церквою Київського Патріархату — нагородити єпископа Дубенського МИХАЇЛА (Бондарчука) Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира III – го ступеня.
25 січня 2012 року, згідно рішення Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату (Журнал № 5 від 23 січня 2012 року), Преосвященний єпископ Дубенський МИХАЇЛ (БОНДАРЧУК ІГОР ПЕТРОВИЧ), вікарій Рівненської єпархії, звільняється від тимчасового керування Рівненською єпархією та призначається єпископом Дрогобицьким і Самбірським, керуючим Дрогобицько-Самбірською єпархією.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Anonymous

    На момент.написания мною данного коментария-эта статья собрала 42 комментария.А статья, на 20 минут,о помощи женщине , котроая пострадала от непрофессиональности врачей- всего 13 комментариев. Уважаемые господа верующие, неужели для вас важна мишура, а не помощь живому человеку, который дейтсвительно попал в беду ????? Я не призываю вас пперечислять деньги,это решает каждый для себя,согласно своей совести. Но ваша активность здесь, а не там где это действительно нужна мне не понятно.И чем больше золота на куполах церквей-это еще не показатель того, как сильно вы веруете.Большинство из вас -это случайные люди, к сожалению.

    Anonymous reply Anonymous

    Верующие плохие, иди на хрен проси денег у атеистов. А то гадить на верующих и без слабительного силён, а как помощь, то начинает лаять, о христианском милосердии на каждом углу. Плохие мы, жадные, он антиклерикал пусть тебе отбашляет.

    Anonymous reply Anonymous

    ну вот сразу видно увалеру который епанулся с колокольни..вы,хоть читали какую просьбу человек написал? ? такие как вы дол..ебы ни на что денег не дадут, под предлогом, не верующий, не в нашем приходе, не с той церкви, не тот крест...епашить головой в пол ето не значит быть чедовеком, и атеисты намного человечнее чем такие "верующие" как вы. кстати физдуйте в церковь на киевскую ..так какраз народ насобирался..за попа и против попа..идите там поорите..может поможет ))

    Anonymous reply Anonymous

    Ну тогда епашь за деньгами к человечным атеистам, и не воняй своими безграмотными комментариями.

    Anonymous reply Anonymous

    воняете вы тут а не я..это раз..второе для особо больных и упавших с колокольни..я денег не просил..читайте кроме библии еше и что тут люди пишут..а не головой пол долбите...ек как зрение то ухудшилось что даже не видите кто писал о помощи ))))

    Anonymous reply Anonymous

    зямик, иди к атеистам и читай им мораль. а мы без тебяы идиота разберёмся что нам читать. видать при родах тебя не успели поймать и ты долго ударялся о пол, раз для тебя это такой больной вопрос.

    Anonymous reply Anonymous

    Anonymous reply Anonymous

    а им легче дясятину платить, лбом об пол стучаться...привыкайте..ет инет..тут а 20000 лайков что будут приходит 15 человек. .так что и не расчитывайте тут на помощь...лучше в благотварительные фонды прогуляйтесь...у парашенко в фонде вроде можно что то выбить...
  • Anonymous

    я дико извиняюсь, а под какой церковью драка,будет и когда??? дюже интересно посмотреть как попы деруться.)р
  • Anonymous

    Новый денежный гарант...
  • Anonymous

    Поповщина, клерикализм расцветает буйным цветом в отсталых странах, в цивилизациях терпящих крах. Когда вместо заводов и строят церквы, а вместо больниц лечатся "святой водой", то не нужно ждать конца света. Он уже наступил.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 16:06 Що ви знаєте про вишиванки? Тест до свята від «20хвилин» 15:31 У Вінниці розробили «Дорожню карту Захисника» для допомоги ветеранам 14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera 14:00 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 13:21 «Взірець безмежної любові»: презентували книгу про Героя України Дмитра Майбороду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up