У Вінниці дітей називають Савами і Суламітами. Але мода на оригінальність проходить

У Вінниці дітей називають Савами і  Суламітами. Але мода на оригінальність проходить
Вінничани перестають бути оригінальними у виборі імен для своєї малечі. Як зазначають, у Вінницькому РАЦСі, мода на незвичні імена поступово відходить. Торік хлопчиків найчастіше називали Андріями та Артемами, дівчаток – Настями і Даринками. Незважаючи на це, маленьких Ринатів, Адамів, Тимурів, Сав та Єв, Аурі, Амалій у Вінниці теж вистачає.

А загалом українці у виборів імен задля оригінальності пішли далі і називають дівчаток Попелюшками, а хлопчиків Ангелами, Спартанками і Добринями.
Наприклад, у Київській області тепер є Попелюшка і Декстер. У Харківській - батьки назвали дитину Платоном. На Полтавщині підростають Азарій, Віталій-Ангел, Граф, Мілан, Одіссей і Султана. У Львівській області народилася Ріана та Квітка-Марія. У Криму підростають Емануель, Добриня, Спартак, Ясон, Анабель, Весна та Есмеральда.
Серед незвичних хлопчачих імен у Вінниці у 2012 році траплялися Ринат, Сава, Тимур, Герман, Аріель, Іоан та Адам. А дівчаток називали такими оригінальними іменами як Амалія, Ніколь, Суламіта, Юліана, Рената, Ауріка, Єва, Емілія та Власа.
Але в списку найбільш популярних імен незвичних мало. Торік у Вінниці хлопчиків найчастіше називали Олександрами, Владиславами, Максимами, Артемами, Даніілами, Михайлами та Андріями. А серед найпопулярніших імен дівчаток – Анна, Єлизавета, Анастасія, Софія, Марія, Дарина, Аліна, Вероніка та Вікторія.
- Загалом, у нас мода на оригінальні імена поступово відходить, незвичними для нас іменами, своїх дітей, як правило, називають іноземці, - каже начальник міського РАЦСу Галина Левицька. - Вінничани ж в основному називають своїх діток нашими звичайними іменами, дивляться характеристику вибраного імені, більше батьків називають дітей і в залежності від церковного календаря, наприклад, Андріями, Михайлами, Василями, Савами. Можливо вінничани зрозуміли, що оригінальні імена просто не звучать з прізвищем та по батькові.
Загалом в 2012 році хлопчиків народилось традиційно більше ніж дівчаток: 2685 проти 2439. Всього протягом минулого року у Вінниці народилося 5124 дітей.
- Це більше ніж в 2011 році, коли у Вінниці зареєстрували 4940 діток, що не може не радувати, - каже Галина Левицька.
Також в минулому році у Вінниці офіційно зареєстрували свої стосунки 3062 пар.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    Хачику-хачику, дай калачика
  • Anonymous

    спасибо всем, я отдуши насмеялась
  • Anonymous

    знаю одного хача - Камшотом зовут!

    Anonymous reply Anonymous

    Жаль, что не Ваншотом ) ) )
  • Anonymous

    Я своего Андреем назвал

    Anonymous reply Anonymous

    Очень смешно!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up