У Вінниці судитимуть соціал-націонала за неповагу до мігрантів

У Вінниці судитимуть соціал-націонала за неповагу до мігрантів
Завтра, 13 липня о 10-й ранку у Вінниці розпочнеться судовий процес над керівником вінницького осередку Соціал-Національної Асамблеї Юрієм Павленко (псевдо Юрій Хорт).

 Проти нього порушена кримінальна справа по факту скоєння злочину за ст. 161, ч. 1 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії». Цікаво, що за цією ж статтею судили у 2004 році лідера "Свободи" Олега Тягнибока.

Підставою до порушення кримінальної справи стала антиімміграційна акція, яку представники вінницької СНА провели 18 лютого цього року.

Відео дня
>Лютневий марш

Марш вінницьких соціал-націоналів був покликаний показати, які соціальні проблеми існують в місті, пов’язані з масовим приїздом, проживанням та отриманням громадянства іноземцями. Керівник Вінницької організації Юрій Павленко стверджував, що масовий приїзд у Вінницю мігрантів з Азії і Африки, особливо з Сомалі, призводить до конфліктів з місцевими мешканцями та до створення етнічних злочинних угруповувань.

У Соціально-національній Асамблеї стверджують, що активними лобістами справи проти Юрія Хорта є ректор Вінницького медуніверстету Василь Мороз та мер Вінниці Володимир Гройсман.
- У матеріалах кримінальної справи міститься ряд листів, і звернень ректора до міліції і прокуратури та мерії з проханням «ліквідувати подібні угруповання» на зразок Асамблеї. Міліція неодноразово відхиляла його прохання, а слідчий прокуратури Гупяк в ході перевірки у березні цього року не знайшов достатньо доказів для порушення кримінальної справи проти учасників акції 18 лютого. Однак після звернення ректора до мера Гройсмана, який повторно звернувся до покуратури, справі знову «дали хід» у квітні. Справу намагаються швидко протягнути через суд, підконтрольний Гройсману, без зайвого розголосу та слідства. Ситуація нагадує роки більшовицького терору: свавілля влади і силовиків в купі з тотальним беззаконням досягає абсурду, - повідомили у Київському офісі Асамблеї.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (64)
  • Anonymous

    Ещё анекдот в тему. "Как называется человек, не различающий цвета ? Дальтоник ! А как называется человек, различающий цвета ? "Расист" !"
  • Anonymous

    А когда появится заголовок "У Вінниці судитимуть мігранта за неповагу до місцевих" ?

    Anonymous reply Anonymous

    Когда местных будет человек 10. Нет, не будут - мигранты же не такие толлерантные, как местные.

    Anonymous reply Anonymous

    Верно, таких заголовков не будет. Следовательно, идея "терпимости" - мертворождённый монстр, которая уйдёт в небытие после того, как закроет глаза последний терпила, пардон, местный. Понаехавшие негры с арабами, которые сами к тому времени станут местными, отправят "политкорректность" на свалку истории, хе-хе. Перефразируя Шиллера, можно будет сказать : ""толераст" сделал своё дело, "толераст" может уходить". Даже убегать, пока благодарные темнокожие "ксенофобы" ногами не забили.

    Anonymous reply Anonymous

    Винничанин, как Вы можете так говорить??? Негр - друг человека!
  • Anonymous

    Уууу Админ почему у Вас распознает иврит знаками вопроса?

    Anonymous reply Anonymous

    это такая хитрая дискриминация евреев
  • Anonymous

    Так у Юрки кроме 29 школы еще и Школа: ?????? (Ankori) '16 Петах Тиква, 1995–2006 указана )))) А мировоззрение: Іудаїзм ))))

    Anonymous reply Anonymous

    а вы уверены, что эта страничка не есть попыткой подосрать юрика? ну не похожа она на правду. На своей страничке, на которую есть ссылка, он вовсю пытается понты колотить, а на этой одна подборка снимков чего стоит. пс а причёска у него была достойная, нужно было только усики отрастить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up