У райцентрах Вінницької області озброєна банда бомбить автозаправки

У райцентрах Вінницької області озброєна банда бомбить автозаправки
Двоє з обрізом і в масках хотіли пограбувати автозаправну станцію в Козятині, але втекли. Їх весь тиждень шукала міліція. А цієї неділі, 26 листопада, був ще один напад на заправку. Цього разу в Гайсині. Звідти грабіжники теж утекли. Відстрілялися...


У районах Вінницької області банда озброєних грабіжників бомбить автозаправні станції. За тиждень другу заправку намагалися пограбувати двоє чоловіків у чорних масках. В першому випадку були з обрізом і втекли, коли дізналися, що оператор натиснув тривожну кнопку. В другому - дочекалися приїзду міліціонерів-охоронців і зустріли їх саморобною бомбою.

Вночі з неділі на понеділок, 26 листопада, о 2.21 на пульт централізованого спостереження Гайсинського відділення Державної служби охорони надійшов сигнал «Тривога». Хтось натиснув тривожну кнопку на автозаправній станції.

- Двоє невідомих чоловіків у масках зайшли на заправку в місті Гайсині і, погрожуючи застосуванням зброї, заволоділи грошовими коштами в сумі 2000 гривень, - кажуть у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

На виклик направили наряд міліцейської служби, під охороною якої був цей об’єкт. На місце охоронці приїхали менше, ніж за чотири хвилини після спрацювання тривожної кнопки.

- Розосередившись навколо місця ймовірного злочину, міліціонери почали обстежувати об’єкт, - розповів прес-секретар управління Держслужби охорони при обласній міліції Віктор Ловіцький. - Коли один із них відкривав вхідні двері, прямо у проході стався вибух та пролунав постріл. Вибуховою хвилею міліціонера відкинуло на кілька метрів. Він отримав поранення в праву руку цвяхами, якими був начинений вибуховий пристрій.

В міліції уточнили, що бандити кинули саморобний вибуховий пристрій у бік міліціонерів.

Після вибуху бандити хотіли втекти через запасний вихід, куди кинувся другий, вцілілий біля вибуху міліціонер. У його бік кілька разів вистрілили бандити, щоб звільнити дорогу для втечі. Міліціонер теж застосував табельну зброю. Але два нападники грамотно тікали – побігли в різні боки і зникли, бо перестрілка завершилася тим, що ніхто ні в кого не влучив.

- Кулі злочинців пошкодили двері службового автомобіля, але міліціонер залишився неушкодженим, - каже Віктор Ловіцький.

Другий правоохоронець, який отримав поранення від вибуху саморобної бомби, тепер в центральній районній лікарні. У нього пробиті цвяхами передпліччя та кисть.

У службі охорони говорять, що на автозаправці працювали камери відеоспостереження. Відтак, запис допоможе розшуку підозрюваних.



- Зараз працівники міліції проводять усі необхідні оперативно-пошукові заходи, направлені на встановлення та затримання зловмисників, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник.

За її словами, правову оцінку діям злочинців ще не дали. Але вже відомо, що хід розкриття цього злочину взяв на особистий контроль новий начальник Віктор Русин.

А тиждень тому був ще один напад на заправку – в Козятині. Там теж було двоє нападників у чорних масках. Так само вони були озброєні обрізом і стріляли. Але звідти бандити втекли з порожніми руками, бо дізналися: працівник заправки натиснув тривожну кнопку ще до того, як вони зайшли.

- Як тільки я побачив, що двері відкривають люди в масках, то одразу натиснув на кнопку сигналізації, а сам заховався у підсобному приміщені, - каже працівник заправки, який чергував у ніч нападу.

З обрізу стріляли вверх, щоб налякати і змусити віддали всі гроші з каси. Але бандитів налякали: «Міліція вже їде». І коли наряд служби охорони примчав на місце, злочинців звідти вже слід простиг.

Працівники служби охорони швидко обшукали прилеглу до заправки територію, але без результату. Бандитів не знайшли. Не знайшли озброєних утікачів за гарячими слідами і співробітники Козятинського райвідділу міліції, які далі взяли пошуки злочинців на себе.

- На місці працювала слідчо-оперативна група і оперативно-розшукові заходи тривають, - каже Анна Олійник про козятинський напад. – У ході розслідування правоохоронці встановлять, різні злочинці чи одні й ті ж працювали у козятинському та гайсинському випадках.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Як мене потішило - грамотно розбіглись, а сміттяр розгубився, да, так і стояв на роздоріжжі і не міг вирішити, за ким бігти і в яку сторону?)))) ну клоуни! Да знаємо ми їхній професіоналізм! В Одесі вони показали, на що здатні! А тепер з Мазурком показали на всю країну кримінальну комедію і думають, що хтось із РОЗУМНИХ людей на це повівся! Відразу було зрозуміло - підстава! Робота спецслужб! Бандитські 90-і повернулись! Вітаю! А тепер нехай кожен задумається про оборону своєї квартири чи хати у нічний час! Да скоро і в день будуть не стидатись вже! Всім успіху!
  • Anonymous

    верните смертную казнь и преступность сразу сократится в 100 раз

    Anonymous reply Anonymous

    Смертную казнь в студию!

    Anonymous reply Anonymous

    Уже вернул! В смысле в студию. Преступники, аууу! Точно сократилась - в комментариях их уже нет
  • Anonymous

    Застали преступников на месте преступления, но те разбежались. "Профессионализм" налицо, есть смысл им зарплату увеличить

    Anonymous reply Anonymous

    Есть. Иначе в ментовке одни упыри останутся.

    Anonymous reply Anonymous

    Так там только они и есть.
  • Anonymous

    Лучше б сразу что-то по-крупному мутили,раз такие отчаянные.А то -заправки,пффффф...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up