Щоб пустити трамвай навкруги Вишеньки відселять дев’ять сімей

Щоб пустити трамвай навкруги Вишеньки відселять дев’ять сімей
Щоб пустити трамвай навкруги Вишеньки мерія планує відселити дев’ять сімей. Людям обіцяють надати квартири в мікрорайоні Поділля. А сам трамвайний шлях закінчити уже в 2013 році. Звісно, при умові, наявності фінансування.

Відповідні роботи розпочались ще кілька років тому. Тоді вони і були призупинені через брак коштів.
Сьогодні фінансова проблема вирішилась наполовину. 28 мільйонів гривень на будівництво колії місто отримало у вигляді субвенції з державного бюджету. Відповідні зміни до міського бюджету депутати міськради погодили на сесії 11 травня. У мерії кажуть – у справі виділення коштів, не обійшлось без підтримки міністра економічного розвитку та торгівлі Петра Порошенка.
– Вартість цього проекту на сьогодні уже складає більше 70 мільйонів, - каже міський голова Володимир Гройсман. - 28 мільйонів, які ми отримали, буде спрямовано на черговий етап. Якщо все буде добре і наступного року ми отримаємо таку ж субвенцію, адже це суттєва допомога, то ми зможемо завершити цю трамвайну лінію уже в наступному році. Наразі в планах зробити хоча би половину шляху, або й повністю шлях від Барського шосе до вулиці Келецької. А вже з наступного року буде встановлено саму трамвайну колію та побудовано тягову підстанцію.
У мерії кажуть, завдяки реалізації проекту вінничанам буде зручніше користуватись трамваєм, а трамвайно-тролейбусного управління – зменшити витрати.
Також на сесії депутати прийняли рішення про викуп дев’яти квартир в будинку №1 по Барському шосе, який стоїть на шляху майбутньої колії.
Насправді, за словами директора департаменту комунального майна міськради Ігоря Шутак, як такого викупу не буде.
- У нас уже чотири квартири, ще п’ять ми плануємо отримати завдяки домовленостям з будівельною компанією БМУ-3, шляхом укладання договору міни на права використання земельної ділянки, яка знаходиться в суборенді, - каже Ігор Шутак.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    коли розпочнетсья будування!!!дайте відповідь
  • Anonymous

    скорее бы построили уже!! а те дома посносить нахер!
  • Anonymous

    давно пора,коли вже дорогу зроблять?
  • Anonymous

    Земля, которая не да'т закольцевать трамавайные пути скуплена в своё время свободовцем Фурманом. Именно он заламывает цену городу и не продаёт землю.

    Anonymous reply Anonymous

    не знаю кем она куплена ..а вот что в те дома что сносить будут по прописывали всех родственников что могли, что бы квартиры побольше получить ... то енто скандал был давнишний ..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
23:36 За церковними канонами чи народними традиціями, як правильно вшановувати померлих 21:23 На Вінниччині проводи відзначають аж до Трійці. Історія та традиції поминальних днів photo_camera 21:01 Вісім фільмів про історію України та війну, які варто подивитися play_circle_filled 20:16 Гвардієць з бригади «Червона Калина» ремонтує зброю для побратимів на передовій play_circle_filled photo_camera Від читача 18:55 Споруджувати укріплення в “мінус три поверхи” просто на кордоні неможливо 19:10 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 19:04 Без паніки: вінничан попереджають про роботи з підриву кар'єру play_circle_filled 18:36 «Приємно відчувати, що ти щось зробив». В Агрономічному плетуть сітки для захисників play_circle_filled photo_camera 18:06 Понад десяток пожеж на Вінниччині за добу: є потерпілий та загибла photo_camera 17:17 «Новобудова зруйнує наш дім». Жителі центру Вінниці хочуть скасувати результат громадських слухань photo_camera 17:10 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 17:08 У Вінниці рятувальники вилучили з річки Південний Буг тіло чоловіка 16:18 Він був нареченим «Пташки» з Азовсталі: Третій орден «За мужність» вручили мамі морпіха 15:26 Засудили водія, який вчинив ДТП в якому загинула 20-річна вагітна жінка 14:11 Зіткнення на зустрічній: слідчі встановлюють обставини ДТП, яка забрала життя двох людей 13:57 Вінницький «ЯСКО» розгромив Urban у першому чвертьфіналі Другої ліги чемпіонату України 13:10 Розваги, атракціони, смачні страви, коктейлі, інтерактиви з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 13:01 Вінничанка пропонує перейменувати вулицю на честь загиблого Героя Назарія Гринцевича photo_camera 12:15 Мінус $16 мільйонів для рф: 47 бригада знищила ворожий вертоліт Ка-52 11:04 СБУ викрила у Вінниці ворожого агітатора: він виправдовував війну рф
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up