Юні вінницькі плавці у грудні вибороли майже двадцять медалей

Юні вінницькі плавці у грудні вибороли майже двадцять медалей
Вихованці Палацу дітей та юнацтва на змаганнях із плавання, що проходили у Тернополі та Житомирі, показали відмінні результати, про що свідчать численні нагороди. Із Тернополя вінничани привезли вісім золотих нагород, із Житомира – чотири

На початку та у середині грудня наші плавці здобули у двох турнірах загалом близько двадцяти призових місць. Крім того, один із вихованців Палацу дітей та юнацтва, Віталій Картовий, став кандидатом до національної збірної України із плавання.
 

Тріумф у Тернополі
Відкритий чемпіонат Тернополя із плавання приніс вінничанам вісім золотих медалей, три срібних і одну бронзову. Змагалися учасники у старших та молодших вікових групах.
Катерина Шестопалова у віковій групі 1998 року народження і молодше здобула одразу дві золоті медалі (на дистанції 100 м та 200 м батерфляєм) та одну срібну на дистанції 100 м вільним стилем. На наступних змаганнях у Житомирі юна спортсменка захистила норматив першого дорослого розряду.
Ірина Бондарчук серед дівчат 1996-97 років народження у плаванні на спині здобула також дві золоті нагороди – на дистанціях сто і двісті метрів. У тій самій віковій групі ще одна вінничанка, Ганна Шило, стала кращою у брасі на відстані 100 м та на двохсотметрівці комплексу. Також Ганна стала другою у запливі на сто метрів комплексним стилем. Євгенія Ільїна, третя вінничанка у цій віковій категорії, здобула дві перемоги, найкраще з усіх пропливши стилем батерфляй дистанції 100 і 200 м.
Єдиний хлопець-призер турніру у Тернополі, вінничанин Денис Тетерук, посів друге місце на дистанції 200 м комплексним стилем та третє місце у плаванні брасом.
 

Успіх у Житомирі
Цього разу поділу змагальників на вікові групи не було. Усі спортсмени визначали кращого у абсолютній віковій категорії.
Вінничанка Ірина Бондарчук двічі виборола срібні нагороди у плаванні на спині на дистанціях сто та двісті метрів. Тріумфаторка турніру у Тернополі Ганна Шило на двох стометрівках батерфляєм та вільним стилем здобула бронзові нагороди.
У естафеті 4Х50 м комбінованим стилем команда вінничанок посіла перше місце. Хлопці-вінничани стали другими. Натомість у естафеті вільним стилем, програвши лише шість сотих переможцям, вінничанки посіли другу сходинку. Хлопці посіли третє місце.
Одразу три перших місця на змаганнях виборов вінничанин Віталій Картовий: на двохсотметрівках комплексним стилем, на спині та у стометрівці брасом. Ці перемоги дозволили Віталію підтвердити звання майстру спорту.
 

Відео дня
>Кандидати у збірну
Успішні виступи Віталія Картового на чемпіонаті України з плавання, який проходив у Дніпродзержинську, де вінничанин посів друге місце, дозволили спортсмену стати кандидатом до національної збірної команди України з плавання.
Ще двоє вінничан, Катерина Маєвська та Максим Олексієнко, зараз є у резерві національної збірної.
Такий ривок для нашого міста перший за шість років. Але через недостатність фінансування з боку місцевої влади, Катерині Маєвській доводиться тренуватись у Броварському училищі фізичної культури, а Максиму Олексієнку – у Києві.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up