У Тернополі перекривають вулиці

У Тернополі перекривають вулиці
Дорога по вулиці Бойківській, що виходить на головну проїжджу частину міста — заблокована трьома бетонними плитами. Про це редакцію “20 хвилин” повідомив голова “Дорожнього контролю-Тернопіль” Віталій Крутиголова.

- 14 травня їхали із колегою. Безпечно рухалися Бойківською, бо знали, що там можна спокійно виїхати на головну дорогу. Про це, до речі, повідомляє відповідний знак, - каже чоловік. - Правда, згодом помітили нову позначку “Рух заборонено”. А в кінці вулиці встановлені три великі бетонні плити.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> Автомобільний активіст пояснює, що нібито знака, який не дозволяє рух транспорту, раніше не було. Чоловік додає, що коли він був в авто, робітники саме покривали білою фарбою бетонні перешкоди.

- Попереду нас машинам, котрі хотіли виїхати на головний шлях, доводилось повертатися назад, - продовжує пан Віталій. - Згодом ми самі розмовляли із майстрами, що фарбували плити. Працівники пояснили, що лише отримали завдання їх встановити. А для чого — буцім не знають.

Голова “Дорожнього контролю” додає, що повідомив про побачене у Державтоінспекцію. Там чоловіка запевнили, що ситуацію взяли на контроль і найближчим часом дадуть відповідь.

- Я зателефонував у ДАІ, бо вважаю таке встановлення плит порушенням, чи навіть злочином, - аргументує тернополянин. - Якщо ж подібні перешкоди ставити на центральній дорозі, то тоді як їздитимуть автомобілі швидкої, МНС тощо! Дорога на Бойківській не є тупиковою. Там можуть вільно роз'їхатись три автомобілі. Її перекрили, мабуть, тільки тому, що комусь не подобається гудіння машин під вікнами місцевих котеджів.

Аби перевірити слова автомобільного активіста, на місці побував кореспондент “20 хвилин”.

Вулиця Бойківська - територія приватних будинків, котрі ховаються за доволі високими парканами й охороняються індивідуальними камерами спостереження. На початку вулиці розміщено два автомобільні знаки. Перший - добре помітний “Рух заборонено”. Другий — “Головна дорога”. Однак позначка обернена до однієї з будівель і непримітна водіям. У кінці вулички справді стоять три бетонні перешкоди, унеможлювлюючи проїзд транспорту.

Як нам стало відомо із власних джерел, ініціатором встановленя плит міг бути доволі впливовий працівник міліції, котрий нібито проживає у одному з приватних будинків по вулиці Бойківській. Утім, наразі перевірити цю інформацію не вдалося.

Слід зазначити, що подібні скарги щодо перекриття вулиць не є поодинокими. Приміром, 13 травня на офіційному сайті Тернопільської міськради у рубриці “Питання-відповіді” була розміщена інформація від городян про майже аналогічну ситуацію із бетонними плитами, що перекривають проїзд транспорту. Мова про вулиці Драгоманова, 2, 4 та Орлика, 3. Там нібито теж не обійшлося без впливових ініціаторів.

(cкриншот із сайту rada.te.ua - прим. авт.)

На вказаних місцях також побував кореспондент “20 хвилин”. І як у попередньому випадку, звернення тернополян стосовно “заблокованої” вулиці виявилося правдивим.

Щоб дізнатися про законність чи незаконність встановлених конструкцій посеред проїжджої частини на описаних вулицях, ми звернулися за коментарем у відділ нагляду за міськими дорогами. Утім, на момент підготовки матеріалу до пубілкації, в профільній структурі зізналися, що: “Начальник у відпустці, а головний інженер поїхав на об'єкт”.

Ми й надалі намагатимемось отримати роз'яснення у цій ситуації. Результати будуть опубілковані в наступному матеріалі.

Андрій ОРЛЯК, 0-96-552-51-13

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Охеріли вже зовсім!
  • Anonymous

    І живе він якраз біля цих блоків
  • Anonymous

    Є тут один депутат чи міліціонер як ви кажете
  • Anonymous

    пишіть заяви у міськраду, наступного дня "наші" бетонні перешкоди було відсунено в сторону=)) а дороги для того і є, щоб по них їздити. мені також неподобається часто як ганяють авто у приватному секторі, але пееркриття дороги - це вже занадто!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up