Із житлового двору зробили стоянку

Із житлового двору зробили стоянку
Підприємці паркують машини біля житлових будинків, а мешканцям нема куди поставити власних авто. Водії мають право ставити машини під житлові будинки протягом дня тимчасово, проте тримати довго авто заборонено, пояснюють в обласному управлінні ЖКГ

- Що потрібно зробити, щоб бізнесмени не заставляли машинами житлові двори, - запитує мешканка будинку по вулиці Клима Савури, 8 Олена Іванчук. - У двір будинку неможливо заїхати з часу розбудови аптеки "Ромашка" по вул. Героїв Крут,13, а також магазину та салону краси. Від дев’ятої години ранку прибуває транспорт торгівельних агентів від аптеки та магазину, заїжджають вантажні машини, які перегороджують собою й так занадто вузький і аварійний виїзд із двору, доки розвантажуються.

Найбільше скупчення машин у час-пік, каже жінка. Мешканці будинку були б згодні, якби підприємці приїжджали протягом дня, а не під вечір.

– Найгірша ситуація - у вечірній час, - продовжує пані Іванчук. – Мешканці будинку повертаються з роботи. У них нема можливості припаркуватись у власному дворі, бо з 17.00 до 19.30 до аптеки з’їжджається найбільша кількість представників. Машини стоять на пішоходному проході до вул. Героїв Крут, підпираючи одна одну. Заїхавши у двір, немає де навіть розвернутись, щоб виїхати. Доводиться виїжджати з двору, здаючи назад. При цьому заїзд у двір і так аварійно-небезпечний - дуже обмежене бачення дороги з вулиці Савури. Зробили хоча б збори торгових працівників не в такий напружений час.

У ЖКГ пояснюють, що ставити машини на довгий час на прибудинковій території водії не мають права. Їх попереджають та машини евакуйовують, каже в. о. начальника управління ЖКГ в Тернопільській області Микола Лесів.

- Водії взагалі не можуть паркуватись біля чужих житлових будинків у нічний час, - каже пан Лесів. – Протягом дня їм ніхто не заборонить під’їхати до магазину чи аптеки і припаркувати авто. Але не можна робити там стоянки. Для цього мають бути спеціальні зупинки, визначені міською радою.
Перед тим, як підприємець отримує дозвіл на будівництво, він має впорядкувати благоустрій території, в тому числі парковку, кажуть у муніципальній міліції.

- Ставити машини під житлові будинки водії-підприємці мають право, - начальник муніципальної міліції Сергій Волков. – Узгодити питання парковки та стоянки вони повинні перед отриманням дозволу на будівництво магазину. Ми штрафуємо у випадку, якщо авто залишають на газонах чи клумбах із зеленими насадженнями. Наші працівники виїжджають на місце і в разі порушення складають адмінпротокол. Сума штрафу – від 340 до 1200 грн.

Притягнути водіїв до відповідальності можна також у випадку, якщо вони при паркуванні порушують правила дорожнього руху, пояснюють у Державтоінспекції.

- Водії, які під’їжджають до аптеки чи магазину, мають право паркуватись на прилеглій території,- каже начальник сектору профілактичної роботи обласної державтоінспекції Микола Лецкалюк. – Жителі можуть поставити знаки “Рух заборонено” , проте водії, які там працюють, можуть заїжджати під цей знак. Якщо вони порушують правила дорожнього руху при паркуванні, можуть отримати штраф від 255 до 340 грн.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Був спокій коли небуло ромашки , пройти неможливо як гасають по дворі ці їхні шофера що до ворожки неходи хтось докатається. На зауваження деректор невідреагував веде себе як бидло, сказав що внього нема ніяких проблем. Може пан Лецькалюк допоможе ато до біди недалеко.
  • Anonymous

    Ви б бачили що на Вишнівецького 7 робиться, там так понаставляли тих машин, що швидкій, а тим більше пожежній може і не проїхати, вже й на тротуари ліплять свої корита.
  • Anonymous

    то зверніться до свого депутата міської ради, ви ж його вбрали, то хай захистить ваші права.
  • Anonymous

    і ще підприємці плачуть що їх притискають податковий кодекс гнобить...... вони живуть як вареники в маслі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up