І пам’ятник, і фонтани завершать вчасно

І пам’ятник, і фонтани завершать вчасно
Граніт для тернопільського пам’ятника Незалежності везуть із Китаю. А фонтани будуть із підсвіткою та музичним супроводом.

Жителям міста обіцяють, що до кінця серпня пам’ятник Незалежності України буде зроблено.
- Першу частину п’єдесталу уже виконано, - говорить виконроб ПП “Креатур-буд Іван Забарило. - Наприкінці місяця розпочнемо монтаж встановлення колони. Робота йде згідно з графіком. Монумент мають привезти найближчим часом.


Для пам’ятника обрали колони із індійського граніту, які везуть із Китаю. Оскільки там їх обробляють. Скульптуру також вже виготовили.
- Пам’ятник буде у вигляді символу жінки, яка тримає у руках журавля, - говорить начальник управління містобудування, архітектури Василь Бесага. – Ідея авторів проекту полягає у польоті – як руху України до незалежності. Прапор залишиться на тому ж місці.
Загальна вартість пам’ятника складає 630 тис грн. За словами міського голови Сергія Надала наразі зібрали 230 тис грн.


- Нам вдалось знайти будівельника, який погодився вкласти частину коштів, - говорить Сергій Надал. – На жаль, від більшості політичних партій, які обіцяли зробити свій внесок, фінансування немає.
Міський голова звернувся до тернополян із проханням більш активніше долучитись до збору коштів. Адже більшість жителів міста були не проти встановлення цього пам’ятника Незалежності.
Сергій Надал запевнив, що на будівництво пам’ятника не затрачатимуть бюджетні кошти. Мер міста сподівається, що потрібну суму все таки вдасться зібрати.

Відео дня
>
Також до Дня міста обіцяють завершити роботу над фонтанами у центрі міста.
- Комплекс фонтанів складатиметься із трьох частин, - розповідає заступник директора приватного малого підприємства “Нортон” Віталій Мазурик. – Посередині буде квітка терену із граніту трьох кольорів. По боках - бутони терену. Також встановимо освітлення різних кольорів та музичний супровід. Форма бокових фонтанів майже не зміниться.


Віталій Мазурик також розповів, про нову систему фільтрації водообміну, яку встановлять у фонтанах. При попередній системі вода із фонтану потрапляла у каналізацію, що завдавало шкоди. Тепер встановлять внутрішній кругообіг води. Загальний об’єм води, яка буде текти у фонтані - 200 кубів.
Вартість реконструкції фонтанів два мільйони 160 тис грн., але як запевнив Сергій Надал, із фінансуванням усе гаразд.

Мар’яна Дохват, 0-97-783-53-39
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Фуфло не фуфло, спочатку всі так кажуть і виступають проти, це нормально...кожен має право на свою думку)))) Та з часом до нової архітектурної пам'ятки звикаєш і вже вона починає милувати око і асоціювати з данним місцем....не треба так зразу панікувати, подивимось, що буде і тоді будем робити висновки....якщо це принесе радість людям і заодно приверне увагу хоч одного туриста, то це успіх друзі)))))))))
  • Anonymous

    Гайову та міст на Микулинецькій вже відремонтували!!!Горе господарники.Вул.Промислова-жахіття!
  • Anonymous

    Замість незалежності треба Надалу пам'ятник ставити - за особливі заслуги у знищенні тернопільського ставу. Увіковічнити його посеред площі серед жаб і пуголовків. З тризубом у руках - майже тернопільський Нептун.
  • Anonymous

    Нам вдалось знайти будівельника, який погодився вкласти частину коштів, - говорить Сергій Надал. – На жаль, від більшості політичних партій, які обіцяли зробити свій внесок, фінансування немає. Посміявся.

    Anonymous reply Anonymous

    Оце Надал наївний. Де він бачив політичні партії, які виконували б свої обіцянки)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up