Партнер рубрики Події

Алкоголь на Злуки продають попри нічну заборону

Алкоголь на Злуки продають попри нічну заборону
Пияків та хуліганів ваблять магазини, які незважаючи на заборону, продають алкоголь на просп. Злуки, переконані місцеві мешканці. Компанії молодиків, як стверджують люди, не йдуть далеко від точок продажу. А під дією градусів дебоширять, б’ють перехожих і стріляють по вікнах.

 

Люди звернулись у міську раду, до правоохоронців і до нас. З'ясувалось, проблема на Злуки дійсно є.

Купують, п'ють, ламають

Відео дня
> "Наш район, а це більше 30 будинків, перетворюється на збіговисько алкоголіків, хуліганів і наркоманів. Зі всього міста тут збираються п'яні компанії, яких до 20 осіб. Розпивають спиртні напої. Потім - цілу ніч крики, бійки, лайка. Районом страшно ходити вже після 21.00. Основною причиною є те, що навколо гуртожитків є чотири кіоски, які цілодобово торгують спиртними напоями. Це два магазини з однаковою назвою - "Ксюша". А також торгові точки "Інга" та "Едельвейс", - таке звернення голів 15-ти об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та будинкових комітетів з вул. Текстильної та просп. Злуки написали у міськраду та міськвідділ міліції. Копію документа принесли у редакцію "RIA плюс".

- Я - голова двох ОСББ і головний інженер жеку, який обслуговує цей район, - розповідає тернополянин Володимир Байгер. – До мене приходять мешканці, скаржаться, просять допомогти. Ті люди, які купують алкоголь уночі, розпивають його у під'їздах. А коли тепло, то і на дитячих майданчиках. Були випадки побиття перехожих, погроз. Також пошкоджують майно. Одного вечора з пневматичного пістолета прострелили сім склопакетів. Стріляли у світильники. Ламають поручні, вибивають двері та псують стіни. Під'їзди перетворюють на туалети. Це треба припинити.

До журналістів, як з'ясувалось, люди зі скаргами та документом прийшли насамперед, тож ми попросили на день притримати звернення до посадовців і правоохоронців, а самі після 22 години 5 березня пішли у вказані у скарзі магазини купувати алкоголь.

В одному з чотирьох продали

Почали з Текстильної. Там працює один із магазинів "Ксюша". На годинику - 22.15, тож продавати алкоголь уже заборонено. Біля магазину - жодного покупця, продають через віконце. Просимо продавчиню літрову пляшку пива.

- Ні, ми вже не продаємо, - відповіла жінка. - Тільки до десятої можна.

Пояснюємо продавцеві, що більше ніде взяти, та й година не така пізня. Але марно, жінка відмовила. Декілька хвилин постояли біля магазину, аби подивитись, чи, бува, "своїм" не продають. Та покупців не було. Наступний на черзі магазин - "Інга", що на Злуки. Біля закладу - черга з п'ятьох чоловіків. На годиннику - 22.25. Люди, як з'ясувалось, також за алкоголем.

- Тут можна, - відповів чоловік, який стояв перед нами у черзі, на питання, чи можна тут затаритись пивом. - Сам із Пушкіна під'їхав. Та тут усі беруть.

Люди перед нами купували як горілку, так і пиво. Ми ж попросили лише літр пива.

- З вас 10.50, - відповіла продавчиня.

Заплатити довелося ще й за чорний пакет, в який продавець поклала пляшку, не запитавши, чи він потрібен. Уже захований в пакет хмільний продукт пані передала через віконце. Коли ж ми йшли від "Інги", то за нами сформувалась нова черга з шести чоловік. Двоє з них приїхали під магазин на таксі.

У наступних закладах, ще одній "Ксюші" та в "Едельвейсі", продати спиртне нам відмовились. Продавчині жартома пояснили, що хіба вранці. Біля цих магазинів ми також трішки постояли. Через 10 хвилин після нас до віконця в "Едельвейсі" підійшов чоловік, який відокремився від однієї з компаній. Покупець щось довго пояснював, а потім отримав свою покупку в чорному пакеті. На годиннику було 22.40...

Тож пиво ми придбали лише в одному з чотирьох магазинів, на які скаржились люди. Хоча мешканці будинків на проспекті Злуки попередили, що зазвичай алкоголь уночі продають лише знайомим Уже в редакції ми з'ясували, що станом на 5 березня в усіх магазинах, де побували, немає погодження на нічну торгівлю. Тобто вони взагалі мали бути зачинені після 22.00. За те, що працювали у нічний час, їм загрожує штраф від міськради.

До речі, у попередні роки купити алкоголь у заборонений час нам вдавалося у "Дорі" та "Ксюші" на "Сонячному", "Обрії" - на "Дружбі", а також у магазинчиках навпроти філармонії, неподалік перехрестя Тарнавського - Київської, на території залізничного вокзалу.

Минулоріч виявили 37 фактів

Тернополяни, яких болить питання продажу алкоголю вночі або які через це відчувають дискомфорт чи мають проблеми, можуть звертатись зі скаргами як до правоохоронців, так і до міської ради.

Минулоріч муніципальна поліція виявила 37 фактів продажу алкоголю в нічний час та задокументувала їх. Проте штрафує не ця служба. Протоколи розглядає та приймає рішення щодо штрафів адмінкомісія міської ради. Їхній розмір - 510-1700 грн. Більшість магазинів, які попадаються на продажі спиртного уночі, ці штрафи сплачують, повідомили у міській раді. Проте не всі припиняють торгівлю. Вочевидь, навіть попри штрафи прибутки від нічного продажу алкоголю — непогані.

У муніципальній поліції радять тернополянам, які знають про нічний продаж алкоголю, повідомляти в їхнє управління за номером 25-08-62.

Андрій Шкула, Віталій Дерех

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Anonymous

    то всьо фігня! під самим судом на Острозького можна в жовтому магазинчику купити пакет Boss з "бонусами" ще від самого введення закону! ось це дійсно "мажорна криша"...
  • Anonymous

    а ще біля Обнови, стабільно в чорних пакетах після 22.00 продають алкоголь
  • Anonymous

    Деградуєм бо одним закони не писані...но нічого так вічно не буде..результат не за горами!!!!!!!!
  • Anonymous

    А ХТО ЦЕЙ АЛКОГОЛЬ КУПУЄ? НІБЕ НЕ ТІ Ж САМІ МЕШКАНЦІ. А РАЙОН ПОГАНИЙ НЕ ЧЕРЕЗ НІЧНІ МАГАЗИНИ, А ЧЕРЕЗ ВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ ГУРТОЖИТКІВ З СІЛЬСЬКИМИ АЛКАШАМИ І ШЛЮХАМИ. ГЕТТО ОДНИМ СЛОВОМ

    Anonymous reply Anonymous

    клон, підтримую! самий бичий район міста. де тусує сама гопота і бидло сільське. магазини тут нідочого. шкода нормальних людей, що там живуть.

    Anonymous reply Anonymous

    сам ти то виходець не із села? бику?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up