Алкоголь у парку Тернополя продають майже всі

Алкоголь у парку Тернополя продають майже всі
Пиво в парку журналісту налили в семи наметах з восьми, в які той завітав обідньої пори п'ятниці, 8 червня.

У деяких торгових точках на присутність пива не вказувало нічого, та лише після підтвердження продавця розуміли, що тут можна випити. В інших алкоголь продавали відкрито з фірмових пивних кранів.

Нехай в бари йдуть. Щороку влітку ми перевіряємо, як діє заборона продажу пива в паркових зонах Тернополя. І з кожним роком журналістам все частіше наливають. Приміром, в 2011 пиво нам вдалося придбати лише в одному з паркових наметів, а позаторік – у жодному. Така ситуація непокоїть тернополян, особливо тих, хто в парк звик ходити для культурного відпочинку з дітьми чи внуками.

Відео дня
>
- Чому я в парку на кожному кроці маю наштовхуватися на пивні намети? Чому моя дитина має дивитися, як дяді з тьотями п'ють пиво? Зрештою, чого ми мусимо дивитись на п'яні компанії, які гульдибанять вечорами? - нарікає тернополянка Оксана Галицька. - Хочуть пити і весело сидіти – нехай йдуть у бари. Крім того, там і літні майданчики є. А перетворювати парки в пивний полігон не потрібно. Цього року тих вуличних кнайп побільшало. Ганьба міліції і владі, що покривають деградацію молоді, культури і здорового глузду.


Нарікає на пиво не лише пані Оксана, а й інші наші читачі чи то в своїх коментарях на сайті, чи то на редакційні телефони. Усі тернополяни, яких непокоїть це питання, скаржаться, що цьогоріч ситуація найгірша.

"Ніякої культури". У "Топільче" торгових точок найбільше - п'ять на центральній алеї. Тож саме нею й пройшлися, купуючи пиво. У першому наметі (зі сторони Руської – прим. авт.) пива не отримали.
- Ні, лише квас, - відповіла дівчина-бармен. - Ми пива не продаємо, бо не можна.
Зате нашу радість розвіяли вже в другому наметі.


- Тернопільського нема. Єсть только "Микулинецьке", свіже, холодне, восемь грівень, - каже суржиком господиня пивного намету з одноіменним написом. - Возьмите, на здоров'ячко.
Так само пива нам налили й в інших трьох наметах. Щоправда, пропонували "Оболонь", "Рогань" та "Львівське".


По дорозі з парку "Топільче" в парк Шевченка неподалік Надставної церкви, біля огорожі Ставу, також натрапили на пивний намет. І там, як з'ясували, також наливають. У самому парку Шевченка продавці задніх також не пасуть. Пиво налили в першій же торговій точці, до якої завітали. Вона розташована неподалік "острівця закоханих", за декілька метрів від набережної.


- Пиво? Так, є, - відповіла дівчина за барною стійкою. Поряд з нею працював юнак, який уточнив, що є "Балтика", "Львівське світле" і "Львівське живе".


У наметі неподалік попереднього (поза огорожею, яка оточує причал для водомоторного чемпіонату – прим. авт.) також налили. Щоправда, асортимент не такий широкий. Запропонували пиво від "Першої приватної броварні".


У кожному наметі пиво ми таки купували. Проводили фото та відеофіксацію. Пива, до речі, не пили, лише для конспірації злегка пригублювали, а потім з ним йшли з намету. Хмільний напій просто виливали. До слова, під час однієї з таких подорожей з пивом у руці перехожий зробив зауваження.


- Ніякої культури, - сказав чоловік років 60, осудливо зиркнувши на журналіста.
Хоча не лише ми в парковій зоні "засвітились" з пивом. Ми помітили з півдесятка тернополян, які "заправлялись" не в наметах, а з пляшок на лавках. Міліцейського ж патруля під час наших мандрів ми не побачили. Напевне, як і не зустрічали його й молодики з пивом.
- Парк є парк, а заборона є заборона, - обурено каже тернополянин Олег Шадиба.

Штраф до тисячі. Зважаючи на масштаби продажу пива, виникла підозра, що алкоголь знову дозволений в парках. Тож звернулися в міліцію, аби розпитати.
- То до міської ради питання, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - У них є свої розпорядження, у нас свої. Офіційно, на рівні закону, немає такої заборони - не продавати.


Як і порадив правоохоронець – звернулися у міську раду.
- Рішення сесії, які забороняють продаж алкогольних напоїв після 22.00, а також продаж алкогольних напоїв на території паркових зон – діючі, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю міської ради Катерина Калуш. - Єдине, що були внесені зміни і чітко прописали, що "окрім святкової торгівлі". Тобто під час якихось святкових днів чи масових заходів. Крім того, така торгівля дозволена не всім на всі заходи. Торгівля алкоголем в будні дні – порушення заборони.


Пані Катерина пообіцяла повідомити про ситуацію управління і відділи міської ради. Порушникам загрожує штраф від 510 гривень до тисячі.


До речі, часто торговці, які продають алкоголь у парках, прикриваються або дозволом на святкову торгівлю, або дозволом торгувати за межами паркових зон. Проте жоден з них таки не дає їм права наливати тернополянам у парках.

Андрій ШКУЛА, Віталій ДЕРЕХ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Anonymous

    Вже не продають http://20minut.ua/Новини-Тернополя/news/10232541
  • Anonymous

    Уявляю,коли журналіста зловлять власники палаток,яка дупа в нього подерта буде))) адже там гроші крутяться,а він ще не знає про долю свою))))
  • Anonymous

    Шкула ще дограється)))))))
  • Anonymous

    шкула останім часом шось таке валить то йому не подобається шо пиво продають паро магазинів після 10 ,то шо він курить коло ж\д ,то пиво в парку продають .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up