Партнер рубрики Події

Андрійка поставлять на ноги!

Андрійка поставлять на ноги!
Ніхто й не сподівався, що проблема хлопчика, який народився без ручок та ніжок, так зрушиться з місця. Дитиною вже опікується керівництво області, в редакцію щодня телефонують читачі, які готові допомогти. Кошти хлопчикові збирають сотні користувачів соцмереж


- Ми саме провели нараду з нашими фахівцями, які розглянули фотографії Андрійка, - каже директор Харківського науково-дослідного інституту протезування Антоніна Салєєва. – На щастя, у нього є перспективи, хлопчик підходить для протезування. Ми готові поставити його на ніжки!

Нагадаємо, однорічний Андрійко, який народився без ручок та ніжок, зараз перебуває у комунальній установі Тернопільської облради "Обласний спеціалізований будинок дитини". Від хлопчика відмовилися батьки в пологовому ще рік тому. Через відсутність кінцівок у Андрійка є багато проблем зі здоров'ям. У нього затримка психомоторного розвитку. Він самостійно не сидить, не спинається на ніжки. Голівку почав тримати у шість місяців, тоді як дитина має це робити у три. У нього періодично піднімається температура тіла, йому протипоказані щеплення.

Втім, дитина маєш шанс стати повноцінною завдяки протезам. Ми описали проблему хлопчика у публікації в «RIA плюс» за № 50 від 12.12.2012. Стаття мала великий резонанс серед читачів, а проблему зрушили з місця на рівні керівництва області. Власне, кореспондент надіслала фото Андрійка в інститут протезування і там не залишилися байдужими до дитини. Зауважимо, що ця дитина-сирота, яка має право на державне забезпечення, тому надати їй протезування зможуть безкоштовно. Фінансування потрібне лише на супровід дитини до Харкова. Тай зрештою дитині з такими серйозними вадами допомога ніколи не завадить.

Відео дня
>Відгукуються з Росії та Канади
Статтю про Андрійка на сайті 20minut.ua переглянули більше трьох тисяч користувачів. А після виходу публікації в "RIА плюс" в редакцію звернулося близько десятка читачів, які готові допомогти хлопчикові матеріально. Активізувалися небайдужі люди і в групі підтримки Андрійка, яка є в соцмережі Vkontakte. Кореспондент поширила посилання із публікацією про хлопчика в цю групу і кількість людей, які готові допомогти хлопчикові збільшилася в рази. Люди просто атакували адміністратора групи. Причому проблема тернопільської дитини вийшла вже за межі України.

- Багато росіян готові допомогти хлопчикові і просять створити електронний гаманець, куди можна передати кошти, - каже адміністратор групи Вікторія Ломаковська. - Дитиною цікавляться вже з Англії та Канади. Активісти групи навіть шукають маму для хлопчика. Зібрані кошти ці люди планують витрачати на все, що потрібне маленькій дитині, аби вона почувалася комфортно. А також якщо потрібно буде – на лікування та реабілітацію після протезування.

До речі, група підтримки Андрійка Vkontakte за останній тиждень збільшилась одразу на 600 людей. Такий ріст учасників збільшився саме після того, як люди прочитали публікацію на сайті 20minut.ua, додає Вікторія Ломаковська. До того там було 120 учасників – переважно молоді мами, які знайомі на одному з форумів.
Цю групу в соцмережі Вікторія створила ще в березні цього року, після того як дізналася про хлопчика з однієї з публікацій на сайті 20minut.ua. Вікторія – тернополянка, проте зараз з сім'єю живе у Києві.

Допомагає хлопчикові дистанційно – організовує збори коштів, проводить покупки потрібних речей, а передає їх у дитбудинок через маму і брата, які живуть у Тернополі та знайомих матусь, яким теж небайдужа доля хлопчика.

У березні повезуть у Харків
Окрім того, тиждень після публікації в редакцію надійшов лист від імені заступника голови обладміністрації Петра Гоча.

"За результатами розгляду публікації «Андрійко, який народився без ручок і ніжок, має шанс» головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації доручили вивчити питання протезування вихованця будинку дитини та сприяти його вирішенню, - йдеться у листі.

Також у цьому листі зазначено, що головний дитячий ортопед-травматолог управління охорони здоров’я облдержадміністрації провів медичний огляд Андрійка. За його висновком хлопчика у березні 2013 року транспортують в науково-дослідний інститут м. Харкова з метою вирішення питання складного протезування. Попередньо Андрійка ще направлять на консультацію до головного спеціаліста дитячого ортопеда-травматолога Міністерства охорони здоров’я України.

"Організацію і оплату транспортування дитини забезпечуватиме головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації", - вказано у листі.- Згадане питання перебуває на контролі в керівництва обласної державної адміністрації.

До слова, як повідомили в інституті протезування, наразі ніхто з Тернополя з ними ще не зв'язувався з приводу протезування Андрійка. Директор інституту Антоніна Салєєва додає, що прийняти дитину у них готові вже навіть після новорічних та різдвяних свят.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up