Безкоштовними туалетами натішитися не встигли

Безкоштовними туалетами  натішитися не встигли
Вбиральні на тернопільському залізничному вокзалі знову будуть платні. Поки вони взагалі зачинені на ремонт. Одначе ніяких ознак ремонту там не видно. Та й працівники вокзалу, як стверджують люди, вільно користуються “ремонтним” туалетом

 Безкоштовними туалети на залізничному вокзалі встигли пробути лише трохи довше місяця.
В сусідніх із Тернополем містах на вокзалах уже знову, по старому беруть плату за користування туалетами. А в Тернополі взагалі користатися вбиральнею можна лише на пероні. І чоловічий, і жіночий туалети зачинені. На дверях висить оголошення — “Ремонт”.
- За ці два місяці, що туалети були безкоштовними, наші люди пообписували всередині усе матюками — дзеркала, плитку, - каже начальник тернопільського залізничного вокзалу Михайло Жуков. - Поламали крани, усе побили. Тому довелося закрити туалети на ремонт. Однак працює безкоштовний туалет на пероні. Ремонт плануємо завершити 22 лютого. Після цього туалети знову будуть платними — за старою ціною. Через численні скарги нам дозволили знову відкривати платні туалети, у випадку якщо одночасно працює і безплатний.
Нагадаємо, туалети на усіх залізничних вокзалах України зробили безкоштовними 1 грудня. Тодішній міністр інфраструктури Борис Колесніков запевнив, що на роботу громадських вбиралень це не вплине.
- З 1 грудня не буде жодного платного туалету на жодному вокзалі в Україні, тому що це — взагалі нонсенс, — запевняв міністр. - І рівень сервісу повинен бути не нижчий. Це вже проблема наша, залізниці. Для людини, яка туди прийде, нічого не зміниться. Вона тільки гроші платити не буде.
Коли тернопільські туалети стали безкоштовними, як переконався кореспондент, із них “зник” туалетний папір, мило, рушники. Не працювали також сушарки для рук. А згодом вбиральні закрили наче на ремонт. Втім тернополяни не вірять, що там і справді щось ремонтують.
- Я чекав на поїзд і став свідком дивної події, - розповідає тернополянин Антон Байкарук. - Побачив як працівниця вокзалу взяла а касі якийсь ключ. Відчинила цим ключем двері туалету і зайшла усередину. Згодом якась жінка, яка бачила це, підійшла до каси і попросила ключ і собі. Мовляв, чому для когось туалет працює, а для пасажирів ні. Однак у касі ключа їй не дали. Сказали, що це — тільки для працівників.
У тому, що активних ремонтів у приміщенні вбиральні ніхто не веде, переконався і кореспондент. Заглянувши у вікно вокзалу, я не побачив жодного сліду ремонту. Там — ані інструментів, ані мішків з матеріалами, ані самих працівників. А плитка, кабінки і дзеркала були у цілком задовільному стані.


Туалет на пероні працює справно цілий день. Однак користуватися ним не особливо приємно.
Всередині туалету на пероні не дуже брудно. Там нещодавно покладені кахлі. Та є одна проблема — у кабінках відсутні двері. Заходжу за перегородку і перед очима відразу постають двоє наляканих чоловіків, які навприсядки справляють “велику” нужду.


- Багатьом людям важко скористатися таким туалетом без сорому, - каже Василь Білан, який часто їздить електричкою додому. - А от всілякі збоченці навпаки цим користуються. Деколи підходиш до кабінки, а там сидить чолов’яга. Дивиться на тебе великими очима і мастурбує. Це ж не нормально.
До слова, ціна за користування туалетом, після завершення ремонту у Тернополі буде 1,5 грн. Тоді як у сусідньому Львові вхід у вбиральню коштує 2 грн.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    1
  • Anonymous

    1
  • Anonymous

    що ви так обурюєтесь на халяву ні коли путнього не буде нічого
  • Anonymous

    Туалет всередині вокзалу - це повний "отстой" - гроші за користування туалетом беруть, а санітарний стан просто страшний: запахи неймовірні, змив унітазів не працює, гачки на які можна було б повісити верхній одяг зламані. Вельмишановна адміністрація залізничного вокзалу, куди ви діваєте гроші, які платять відвідувачі "фаянсових товаришів", невже собі до кишені чи на купівлю золотих унітазів собі до дому. "бабки", які "отоварюють" відвідувачів клаптиком туалетного паперу також пахнуть непристойно, виглядають так, ніби всю ніч не спали, а можливо, вони вчаділи від тих випарів, які йдуть з унітазів? Наведіть порядок!!! Залізничний вокзал - це ворота і візитівка м. Тернополя. Невже вам не стидно?..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up