Партнер рубрики Події

Валову оновили, але про гроші не кажуть

Валову оновили, але про гроші не кажуть
На валовій оновили фасади будинків, поміняли каналізацію, встановили назад стару бруківку та кольорове освітлення вулиці, що розмістили у бруківці. Також на вікнах магазинів розмістили фотографії Тернополя у давнину

 На відкритті оновленої вулиці Валової 27 серпня тернополян розважали актори Євпаторійського театру на ходулях та балету на ходулях. Вони виконували різноманітні танцювальні постановки та співали пісні із репертуару Вєрки Сердюки.


 Свято зібрало чимало людей. Більшість із них прийшли спеціально для того, щоб подивитись на шоу. А інші просто гуляли містом і зупинялись біля натовпу із цікавості.
 - Ми не знали, що тут буде якесь свято, - говорить Ілона Вересюк. Дівчина гуляла із компанією друзів на Театральному майдані. Почувши музику, компанія вирішила подивитись, що ж там відбувається. – Коли ми побачили людей на ходулях, які ще й танцюють, були дуже вражені, - додала дівчина. - І, звісно, залишились подивитись.


 Під час першого виступу “велетнів” публіка була вражена побаченим і роздивлялась артистів. Коли на публіку вийшов актор, одітий під Вєрку Сердючку, але на ходулях, глядачі почали розважатись. Поки дорослі дивились шоу, діти танцювали під пісні Вєрки Сердюки.
- Мені дуже подобаються ці велетні, - розповідає шестирічна Юля. – Я також хочу бути такою високою і танцювати, як вони.

Відео дня
>
 Деякі тернополяни спостерігали за шоу із балконів та вікон будинків. Дехто танцював на балконах.
- Таке шоу у нашому місті напевно вперше за останніх декілька років, - говорить Остап Боднар. – Я вражений від побаченого. У мене чудові емоції і хороший настрій. П'ятирічний син Остапа Віталік разом з татом прийшов на шоу і танцював весь час разом із дітьми, які були біля нього. Хлопчику дуже сподобались артисти.


 Поки публіку розважали актори на, Валовою ходили молоді люди у костюмах минулих віків. Ідея перевдягання до них прийшла несподівано.
 - Ми просто хотіли зробити щось неординарне та незвичне, - говорить Василь Чашка. - Вирішили спробувати перевдягтись у міщан ХІХ-ХХ століть. – Спочатку люди дивно на нас дивились, але пізніше вже підходили, розпитували, хто ми. А старші люди навіть розказували історії своїх бабусь та дідусів, які жили у той час.
Хлопець розгулював містом разом зі своєю дівчиною та другом.


 - Спочатку нас фотографували здалеку, непомітно, - говорить Соломія Стус. – Але з часом вже підходили до нас і питали, чи можна з нами сфотографуватись. Діти також часто підбігали до нас, щоб сфотографуватись. А були й такі, які думали, що ми приїхали разом із акторами, які виступали на ходулях.


 Тернополянам сподобалось як шоу, так і оновлена вулиця. На вікнах магазинів на Валовій розмістили фото старого Тернополя. Освітлюється вулиця різними кольорами. Освітлення розмістили ліхтарі не зверху, як це роблять зазвичай, а в бруківці.
 - Добре, що оновили цю вулицю, - говорить Олена Либіна. – Освітлення оригінальне. Думаю, що найбільше таке різнокольорове блимання із низу сподобається дітям.


 І справді, нестандартні освітлення і ретро-світлини сподобались тернополянам. Після закінчення шоу глядачі почали розходитись, але більшість із них пішли оновленою вулицею. Хтось фотографувався біля фотографій нашого міста, а діти грались і підтанцювали біля нових кольорових лампочок.


 Також на вулиці Валовій бруківку повністю оновили. За основу взяли стару бруківку, але ту, яка була вже не придатна для експлуатації, замінили римським каменем. Також поміняли каналізації, стоки та оновили фасади будинків.


 - Сподіваюсь що ця вулиця буде улюбленим місцем тернополян та митців, - говорить Сергій Надал. – Валову старались оновити так, щоб вона не втратила свого шарму та старовинного стилю. Працювали виключно за бюджеті кошти. Та витратили меншу суму від тієї, на яку розраховували.
Точну суму, яку витратили на реставрацію Валової ані на святі, ані пізніше посадовці не сказали. Але нагадаємо, як подавала “20 хвилин” 8 серпня, на ремонт фасадів із бюджету виділили 99 тис. uрн. Ще 99 тис. 500 грн міськрада планувала витратити на ремонт водостічних труб та водовідливів.

Мар'яна Дохват, 0-97-783-53-39

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Да ви не шарите. В Чепецьку и половини нема що е у вас. ви зажрались просто
  • Anonymous

    А от у нас, в чікаго ліпша плитка

    Anonymous reply Anonymous

    а ми з Тернополя) і плитка в нас найфайніша!

    Anonymous reply Anonymous

    а в нас не чікаго
  • Anonymous

    Ото накралися.
  • Anonymous

    Такою ж самою плиткою потрібно було виложити площу перед театром.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up