Партнер рубрики Події

Велосипедисти зайняли смугу на вулиці Руській

Велосипедисти зайняли смугу на вулиці Руській
У зйомці відеоролику, яка відбувалась у Тернополі 17 червня, взяли участь біля 30 велосипедистів. До заходу долучились люди різного віку наймолодшому з них чотири роки.

- Головна героїня їхала від мосту, що біля Політехнічного Університету, до ставу по головній вулиці, - каже головний спеціаліст відділу зв'язків із громадськістю міської ради Максим Черкашин. - По дорозі до неї приєднувались велосипедисти. Для того, щоб не ускладнювати рух транспорту за цим спостерігали працівники ГАІ, яких попередили організатори заздалегідь.
Чоловік розповідає, що для створення кліпу задіяли професійного оператора.
- Ця людина з Тернополя, - розповідає пан Черкашин, - Він погодився зробити ролик безкоштовно. Відео буде тривалістю три хвилин. Головна героїня ролику – жінка з Асоціація велосипедистів Тернополя. До речі, вона у минулому році їздили до Київ ровером. Також знімуть ще додаткові кадри. На одному з них буде священик, який їде на велосипеді.
Чоловік розповідає, що мета цього відео – показати переваги вело транспорту і його доступність для будь якої людини, - каже пан Черкашен каже, що пересування таким видом транспорту миє багато переваг.
- Таким чином ми хочемо розвити велорух , адже так можна покращити екологічний стан у нашому місті, - каже чоловік. – Для цього влаштовуємо цілий ряд заходів.
Артем Анохін брав участь у зйомці. Він каже, що з радістю підтримав таку ініціативу.
- Я катався на ровері і побачив знайомих, яки брали участь у цьому заході, - розповідає Артем. - Я з радістю долучився і проїхав по дорозі разом з усією колоною. Позаду нас утворився затор з машин, але це не довго відбувалось, адже біля надставної церкви ми з’їхали з проїжджої частини.
Організатори зйомок є Асоціація велосипедистів Тернополя та Тернопільська міська рада.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Anonymous

    1. помилки... треба повернути автокорекцію "ctrl+enter". ми самі виправимо ваші помилки... 2. я маю і велік і машину... але надаю перевагу веліку в сонячну і суху погоду - це такий кайф! шкода пузатих "тернопільшькіх пацанів" які не вилазять з своїх автівок... 3. нажаль Тернопіль не для веліків... вузькі вулиці, круті горби...

    Anonymous reply Anonymous

    як рах вузькі вулиці і круті горби - саме для великів. А от дороги з бвома або більше смугами для руху в один бік - то як раз не для великів.

    Anonymous reply Anonymous

    нк от все прочитав-або на вилосипедах придурки аб треба шукати помилки...

    Anonymous reply Anonymous

    1. при чому автор тексту до велосипедиістів? 2. свій пост сам то прочитав? по ходу ти тоже, виходить, придурок
  • Anonymous

    багато помилок в тексті

    Anonymous reply Anonymous

    Також звернув увагу на помилки. Перед опублікуваннням статті хтось хоча б читає? "працівники ГАІ", "жінка з Асоціація велосипедистів", "вона у минулому році їздили до Київ ровером", "каже пан Черкашен каже", "миє багато переваг" і т.д. по тексту....

    Anonymous reply Anonymous

    а мені не цікаво виявляти помилки. Мене суть цікавить.

    Anonymous reply Anonymous

    Так до чого тут цікаво чи ні? Читаєш і відразу кидається в очі.
  • Anonymous

    Головне, мова йде не завсім про те. У автомобілів є дорога, парки - таке враження що тільки для піших прогулянок і дитячих візочків. а де їздити на велосипедах, щоб нікому не заважати і щоб не заважали тобі? влада, ви обіцяли, робіть, в тому числі і для велосипедистів - робіть, а ми оцінимо належним чином, не переживайте :-)

    Anonymous reply Anonymous

    правила забороняють їзду на ровері по парку особам від 14 років, а до 14 тільки поряд з батьками. А ідея наших властей зробити в парку велодоріжки, з огляду на наш менталітет повний ідіотизм, таяк велодоріжка є, суть, проїзжа частина і невідомо як пояснити дитині яка гуляє в парку шо там можу поза 40 км/год летіти я, снаряженою масою 110 кг. І шо саме цікаве, якшо я ту дитину розмажу по асфальту я буду по закону неправий, таяк дітей давити впринципі не можна, а якшо я буду їхати з швидкістю пішохода шоб нікого не роздавити, то накой там та доріжка взагалі...

    Anonymous reply Anonymous

    та їздіть де завгодно, звичайно із дотриманням правил дорожнього руху. Але не забувайте-велосипедист на дорозі не господар, не повинен рухатись у напрямку, який заманеться. У автомобілів для вказання поворотів є лампочки з обох боків. У велосипедистів (за рідким виключенням) немає навіть бажання показувати перед мавевром напрямок маневру. Просто їду куди хочу... А на кільцьових розв'язках взагалі велосипедів не має бути! А ви часто переводили свого залізного коня по переходам перед кільцьовимми розв'язками? Отож почніть із себе.

    Anonymous reply Anonymous

    про господарів... таки господар, таяк є повноправни учасником дорожнього руху, але таяк цього ніхто не знає, або і не визнає, тому і приходиться шугатись по кутам... НЕ ОДНУ СОТНЮ раз, я не попав під колеса саме тому, що не сподівався на виконання правил дорожнього руху, при чому по суті порушуючи правила зі своєї сторони, але життя дорожче правил... хоча не буду спорити, деяких ідіотів треба деколи зтягувати з ровера і товкти писком об колесо.

    Anonymous reply Anonymous

    в плані сигналізації поворотів, тут ти правий, але є декілька "але"... попробуй показати поворот на бруківці біля шостого, якщо думаєш шо це реально, покажу на досить законослухняного і вправного ровериста, який там впав і поломав руку саме через це. Я сам відмахую повороти тільки в випадках якщо мій маневр можуть не зрозуміти, або прошу шоб пропустили.

    Anonymous reply Anonymous

    http://www.velo.nadvirna.info/?page_id=66 "Хочеться відзначити те, що пункту який говорить: – “Велосипедист повинен рухатися в 1 метрі від краю проїжджої частини” – вже не існує. Велосипедист є повноправним учасником дорожнього руху! І може здійснювати будь-які маневри не заборонені цими Правилами! Інша справа, що ці маневри на проїжджій частині повинні бути передбачені і зрозумілі іншим учасникам дорожнього руху." Ніде не знайшов правила, яке б забороняло проїзд кільцевих ровз'язок.

    Anonymous reply Anonymous

    11.14. Рух по проїзній частині на велосипедах, мопедах, гужових возах (санях) і вершникам дозволяється лише в один ряд по правій крайній смузі якомога правіше, за винятком випадків, коли виконується об'їзд. Поворот ліворуч та розворот дозволяється на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Дозволяється рух по узбіччю, якщо це не створить перешкод пішоходам. А кільцера розв'язка це перехрестя із кількома смугами руху і виїзд на нього-це поворот ліворуч, що суперечить даному пункту правил. Тож кільцеві перехрестя долаються велосипедистами по пішоходним переходам.

    Anonymous reply Anonymous

    любий друже, в попередніх каментах з тобом не спорив, таяк проїжжають деякі мудаки кільце як хочуть, але тут я з тобою категорично не згоден , таяк кільцева по суті це декілька окремих перехресть на яких поворот наліво, є поворотом проти шерсті, а рух по колу є рухом прямо, чи може ти любязний показуєш лівого поворота при проїзді кільця?

    Anonymous reply Anonymous

    бісить, коли по переходу їдуть, не злізаючи з вєліка, а потім "підпригнути" не можуть на тротуар - вже і світлофор світло поміняв, а воно ще порпається, навіть бабульки та дідусі дорогу перейшли, а воно ще лізе.

    Anonymous reply Anonymous

    це не тільки бісить, а й суперечить правилам. Велосипедисту не місце на переході, він там може існувати тільки як пішохід, тобто з ровером збоку.
  • Anonymous

    а може і велосипедисти не тільки велосипедами а і автомобілями їздять? і ПДР не тільки читали а й знають? а деякі автомобілісти таке враження що правила бачили хіба що у варіанті коміксів.... Хоча звичайно, культури може бракувати як тим так і іншим....

    Anonymous reply Anonymous

    в тому і біда, що ДЕЯКІ велосипедисти не тільки велосипедами а і автомобілями їздять - то "вісімки" вишиває по всій ширині дороги, то по зустрічній, то на червоне - все це тільки за сьогодні, на останнього ледве не наїхав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up