Партнер рубрики Події

Водіїв з Театрального майдану не можуть вигнати

Водіїв з Театрального майдану не можуть вигнати
На водіїв, що паркуються на Театральному майдані, скаржаться тернополяни. Працівники комунальних служб і ДАІ кажуть, що вони “займаються цим питанням”. Але сподіваються і на розуміння водіїв. І така ситуація триває від початку зими.

Уже приблизно три місяці поспіль з'являються на 20minut.ua фото машин, припаркованих на Театральному майдані. Водії порушують правила дорожнього руху – паркуються у пішохідній зоні. Нещодавно в газету звернувся тернополянинАндрій Ворон. Він — не перший, хто скаржиться на подібну ситуацію.

- Тернопільські водії перетворили Театральний майдан на парковку, - каже чоловік. – Я помічав випадки, коли машини стоять навіть біля входу в драматичний театр. Таксисти, не соромлячись, розвертаються на площі, де гуляють жінки з дітьми. Клумби всі порозсували. І заїжджають туди, як десь у себе на подвір'я.

Інспектор сектору профілактичної роботи управління ДАІ в Тернопільській області Василь Барановський каже, що про цю проблему правоохоронцям відомо. І вони намагаються штрафувати правопорушників.

- В цьому випадку водії порушують правила, адже на в’їзді стоїть знак “рух заборонено”, - розповідає пан Барановський. – Тобто, на майдані ні просто забороняється парковка, але і в’їзд не є дозволеним. Наші працівники час від часу виїжджають туди на роботу і складають протоколи. За це водії можуть заплатити від 255 до 340 грн штирафу. Звичайно, що оштрафувати всіх не вдасться, адже водія можна і не дочекатись. Але багато таки заплатили за порушення.

Чоловік розповідає, що водії самовільно відкривають проїзд на майдан.
- Справа у тому, що проїзд на майдан перекритий клумбами, - розповідає чоловік. – Водії розсувають їх самостійно. Але скільки б ми не штрафували, тут все залежить від людського фактору. Тернопільські водії мусять розуміти, що це - пішохідна зона. І там гуляють люди, яких треба поважати.

Працівник ДАІ каже, що вони вже звернулись в міську раду з пропозицією встановити важчі предмети на проїзд. Але в управлінні ЖКГ пояснюють, що всі в’їзди перекрити не вдасться.

- Наразі на проїздах до майдану ми встановили плити, - розповідає начальник управління житлово-комунального господарства міськради Микола Лесів. – Зараз будемо перекривати проїзд до пам’ятника Шевченка. Його відкривали, бо проходили заходи до річниці народження письменника. Лишиться відкритим лише один прохід. Це - відповідно до правил пожежної безпеки. Цей проїзд розміщений справа від театру, якщо стати обличчям до нього.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Anonymous

    Пан барановський таки має правильну фамілію. Тому і рубає.... лебедя. Бо навіть я знаю, чий, наприклад мерседес з номером 2009 (Мединський, начальник управління ЖКГ). Але ж даїшники сцикуни. Воні тільки водіям жигулів можуть розказувати на штраф. А залупити штраф чиновнику вони сцять. СЦИ-КУ-НИ!!!
  • Anonymous

    мєнти - бояться! от і вся відповідь на всі паркуваання не по правилах!
  • Anonymous

    щодо ДАІ, хіба так важко переписати номера машин і штрафувати власників машин?. До речі навіть комунальники дозволяють собі їздити по площі, там бруківка і так скоро розвалиться, ще кілька разів камаз проїде і буде повний к... ц.

    Anonymous reply Anonymous

    Переписати можна, але протокол можна складати тільки в присутності порушника. Щодо комунальників - вино їздять там не просто так, а виконують свою роботу і в ПДР чітко дозволено рух у таких місцях для обслуговуючого транспорту.
  • Anonymous

    а муніципальна поліція для чого, от хай би і пильнувала таких водіїв, хоч якась користь від такої служби була б. А то лазять і підприємців штрафують не знати за що?!

    Anonymous reply Anonymous

    вони не мають на то повноважень. з транспортом можуть працювати тільки ДАІці, але вони бояться чіпати крутеликів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up