Партнер рубрики Події

Відпочиваємо! Від романтики до екстриму

Відпочиваємо! Від романтики до екстриму
Атракціони вже працюють, катери возять пасажирів, а в парках Тернополя з'явилися нові розваги. Крім того, в місті пройде більше десятка культурних заходів, вхід куди - вільний. Травневі свята чимало людей традиційно проводять за містом.

Проте багато міщан залишаються в Тернополі. Ми з'ясували, як, де та за скільки у нас можна відпочити.

Відчуйте себе дитиною

Відео дня
> Міська інфраструктура розваг готова забезпечити відпочинок, переконують чиновники.

- Наші співробітники працюють навіть у вихідні, - розповідає заступник начальника комунального підприємства "Об'єднання парків культури і відпочинку" Олег Протасевич. - Парки готові для хорошого відпочинку. Території прибрані від сміття, лавочки відремонтовані, частина бордюрів та будівель у парках пофарбована. Крім того, працюватимуть атракціони у парках Національного відродження та "Топільче". Щоправда, можливо, не всі.

Підготовку міських атракціонів, як розповіли в управлінні парків, затримала затяжна зима. Також їх пошкодив сніг, якого було багато.

- Ми ж не можемо просто ввімкнути, - каже пан Протасевич. - Працює комісія, яка перевіряє справність та безпечність атракціонів для людей. Є приписи та зауваження, які ми повинні виконати. Але більшість з них, думаю, працюватиме, тож ми чекаємо людей. Щодо ціни, то цьогоріч вона буде такою ж, як і минулого року. Дитячі атракціони коштуватимуть 4-6 гривень, дорослі – до восьми.

Крім того, забезпечуватимуть відпочинок та настрій тернополянам у парках ще й приватники. У "Топільче" та парку імені Шевченка розташували відпочинкові намети, облаштували літні майданчики. Алкоголю, згідно із законом, там продавати не можна, як і приносити із собою та розпивати. Проте неалкогольні напої, морозиво, снекову продукцію там продають.

Є у парках і приватні атракціони. Цьогорічна новинка – "канатні парки". У "Топільче" такий атракціон діє неподалік "Ноєвого ковчега", а в парку Національного відродження – біля міських атракціонів. Ціна мотузкових розваг коливається від 10-20 гривень.

- Приємно, що там можна попустувати і дорослим, - каже тернополянин Орест Манько. - Не знаю, може, це лиш у мене таке. Але отримав багато емоцій від того, що полазив канатами разом з дівчиною. Інколи така фізична й емоційна розрядка потрібна. Хоча помітив, що дорослі соромляться там розважатись. Це при тому, що, приміром, у "Топільче" одна "траса" справді для дорослих - на висоті близько чотирьох метрів. Думаю, з часом такі атракціони наберуть популярності.

Шашлик і риболовля

Можна відпочити й під час прогулянки на катерах Ставом, вони вже курсують.

- Ми чекаємо на тернополян, - каже капітан катера "Герой Танцоров" Тарас Парій. - Якщо пасажирів буде багато, то працюватимуть обидва катери, якщо ж ні, то один. Ціна така ж, як і минулого року, – 10 гривень за коло.

Працюють у вихідні й кінотеатри. Тож новинки кінопрокату, зекономивши, там можна дивитися вранці чи вдень.

Організовує мерія й свої культурні заходи (див. табл.).

Шашлики та риболовля – також популярні розваги на травневі свята. У супермаркетах уже продають замариноване м'ясо. Ціна у середньому - від 35 гривень за кілограм. Щодо риболовлі, то нагадаємо, що зараз триває нерестова заборона. Проте на міських водоймах з однією вудкою рибалити можна. Ще варіант – поїхати за місто на платні ставки. Щоправда, зараз там на деяких ціна вища і також є обмеження.

- Коли є можливість, їжджу на платні ставки у Залізці на Зборівщині або ж Іванчани Збаразького району, - каже тернополянин Андрій Білий. - У Залізцях ціну підняли на 5 гривень, тобто до 30, і ловити можна на дві вудки. В Іванчанах ціна – 40 гривень, але рибалити можна на три вудки. Їздив туди днями, клює гарно. За день упіймав десяток карасів по 600-800 грамів. Для мінливої погоди це, я вважаю, добре.

Утім, чоловік від чув друзів, що власники деяких ставків взагалі заборонили риболовлю на час нересту. Тож радить, перш ніж їхати, поцікавитись ставками та кльовом на них. Це можна зробити в відповідних темах на сайтах: www.fishing-club.te.ua, www.forum.fishing-ua.com, www.forum.fishinglures.com.ua, www.rybalka.com, www.ribaki.org.ua

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Сьогодні були в Топільче, всі атракціони були закрити
  • Anonymous

    Для чого писати що працюють качелі, коли це не так. Вчора були в Топільче то качелі всі закриті.
  • Anonymous

    Ціна на ті мотузки,що на деревах не 10-20 грн. а вхід 20 грн.послуги інструктора 10грн.,на мою думку це дорого.
  • Anonymous

    згідно з конституцієєю всі ставки є загальнодоступними, ті хто там рибу годує то нехай собі годує цього ніхто незабороняє, робити доступ до водойми платним чи заборонити його є незаконно тож якщо ви знайомі з такою ситуацією то стріляйте бо то є бандити і воно будут стріляти в вас
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up