Партнер рубрики Події

Відпрацьовані батарейки більше не викидайте

Відпрацьовані батарейки більше не викидайте
Здати на переробку відпрацьовані батарейки можна віднедавна у Тернополі. Елементи живлення розкладаючись дуже шкодять природі та здоров’ю людей. Тож просто викидати їх у смітник не можна. Та донедавна іншого виходу у тернополян не було.

 

Та тепер львівська фірма, яка займається переробкою відпрацьованих батарейок взялася вивозити вторинну сировину із Тернополя.
- Люди приносять нам батарейки і ми зберігаємо їх у себе, - розповідає продавець магазину військового спорядження “Патріот” Ольга Фостик. - Коли назбирається близько 50 кілограм цього “добра” за ним приїдуть працівники переробного підприємства “Аргентум”. Для них це безкоштовна цінна сировина. Адже в батарейках міститься багато дорогих і одночасно шкідливих металів.
Поки, як розповідають у магазині, люди приносять батарейки не часто. Не усі знають що є така можливість.
- Пункт прийому у нас відкрився нещодавно, - каже дівчина. - Але думаємо люди скоро понесуть акумулятори до нас. Адже багато у кого вдома є цілі коробки з старими батарейками. Причому здавати можна будь-що. І акумулятори з телефонів, і соляні батарейки від пульту до телевізора, і зіпсуті батареї до різних технічних приладів.
До слова, кореспондент теж приніс більше кілограма відпрацьованих акумуляторів у пункт прийому. Ми набирали їх із редакційної фототехніки.
Цікаво, що магазини, у яких розташовані пункти прийому, не отримують прибутку з допомогою цих батарей. Фірма забирає вторинну сировину безкоштовно

 

Відео дня
style="margin-bottom: 0in">  

Батарейки можна здати за такими адресами:

Автомагазин "AVL" (вул. Лесі Українки, 2"б");

Відділ ремонту одягу (вул. Лесі Українки, 4, 2 поверх);

Магазин "Патріот" (вул. Крушельницької, 1);

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Anonymous

    Скажіть, будь ласка, чи можна вам здавати неробочі (не розбиті) ртутні термометри? Мені здається, що викидати їх у смітник значно небезпечніше, ніж батарейки.
  • Anonymous

    3VhwoQ isnopzxthfaw
  • Anonymous

    KqtfRY , [url=http://rjwtcqwitjto.com/]rjwtcqwitjto[/url], [link=http://oiqqtdscwrug.com/]oiqqtdscwrug[/link], http://pbezsynaihhb.com/
  • Anonymous

    A30wmD , [url=http://wefglndccjre.com/]wefglndccjre[/url], [link=http://vcykzwfkcnbe.com/]vcykzwfkcnbe[/link], http://rtrhynidacij.com/
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії 11:15 На вулиці Сагайдачного висадили квіти: який вигляд мають клумби photo_camera 10:45 На Тернопільщині син морив матір голодом, аби та віддавала пенсію 10:05 День вишиванки: які заходи відбудуться в Тернополі 16 травня 09:30 15 травня є зміни в маршруті тролейбуса №8 09:03 Замість насаджень тепер буде бруківка: на Торговиці спиляли здорові дерева photo_camera 08:30 На війні загинув 34-річний герой зі Збаража Андрій Мисик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up