Партнер рубрики Події

Від нової огорожі Тернопільської набережної відвалюється стовпець

Від нової огорожі Тернопільської набережної відвалюється стовпець
На причалі оновленої набережної нашого ставу вже відвалився стовпець. Тримається він лише на ланцюгах. Їх можна легко відчепити і вкрасти стовпець. Окрім того, у місцях зварювання оновлена огорожа вже почала ржавіти.

Тернополяни кажуть, що звикли до халатності наших працівників.

- У нас все роблять, лиш би „відмити” гроші, - каже 54-річний тернополянин Петро Дацко. – Тільки зробили огорожу, а вже стовпець відвалився. Він тримається лише на ланцюгах пару днів. Ніхто і не думає його заварювати. Якщо хтось спреться на нього, то може впасти в озеро. А ще його можна відчепити і вкрасти.
На думку тернополянина, нова огорожа немає відповідного вигляду.

-Вона зависока, діти дивляться на озеро через неї, як через грати. Думаю, це зробили для того, щоб „списати” більше грошей, - продовжує пан Дацко. - Я часто тут рибалю. Бачив, як робітники викидали труби з старої огорожі прямо в озеро. Отак дбають люди про своє місто.

Нагадаємо, що оновляли набережну нашого ставу перед початком світового водно-моторного чемпіонату, який проводили у Тернополі цього літа. Реконструкцію набережної здійснив ТОВ«Тернопільбуд». Проект належав міській раді. Ліана Гаврилюк, помічник генерального директора ТОВ "Тернопільбуд" із зв’язків з громадськістю і ЗМІ каже, що, очевидно, стовпець пошкодив хтось навмисне.

- Можна стверджувати лише єдине – вандали трапляються всюди, навіть на кладовищах зривають хрести, - продовжує вона. - Проте працівники «Тернопільбуду» виправлять цю прикрість найближчим часом.
Те, що загорода поржавіла, пані Гаврилюк пояснює недоліками у проекті реконструкції.

- Згідно проекту огорожа набережної виконана з профільної труби, а не повнотілого металу. З одного боку таке рішення є доцільним, оскільки робить дешевшим вартість огорожі і легшою конструкцію. З іншої – через мікро-щілини у труби попадає води, і на виході з’являється іржа. Проте саме така конструкція була у проекті реконструкції набережної Тернопільського ставу. Проект реконструкції зробив ПП „Водпроект” - додає вона.
У міській раді повідомили, що всі проблеми, пов’язані з огорожею, усунуть.

- Ця конструкція має гарантійний термін, - розповідає начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міськради Катерина Калуш. – Якщо стовпець відвалився через недопрацювання будівельників, то сама фірма і усуне недоліки. Якщо ж огорожу пошкодили хулігани, то лагодити її буде управління ЖКГ.

На рахунок самого проекту реконструкції, пані Калуш пояснює, що він відповідає всім вимогам. Те, що огорожа поржавіла, вона пояснює природніми умовами, які неможливо передбачити. На всю реконструкцію набережної, за словами Катерини Калуш, витрачено більше шести мільйонів гривень.

- Реконструкцію провели на території від мосту до острівця закоханих, - додає вона. - Також плануємо оновити частину набережної від церкви до моста, а також від острівця до пивзаводу. На це потрібно 10 мільйонів гривень, кошти ще не виділили.

Відео дня

 


Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Anonymous

    Ті стовпчики потрібно заливати в бетон,а не ставити поверх нього. Невже будівельники цього не знають? В своїх маєтках на півметра заливають!

    Anonymous reply Anonymous

    Смішно читати як ковбасники в будівництві шарять.
  • Anonymous

    через мікро-щілини у труби попадає води, і на виході з’являється іржа. - точно! Проклятые коммунисты знали эту тайну но не поделились...у них цельнолитое было! Лет сорок стояло.....
  • Anonymous

    галіма огорожа
  • Anonymous

    Це покращення прийшли. Винен Янукович і трохи Сталін.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up