Партнер рубрики Події

Віра з Тернопільщини, яка народилася без рук, стала мамою

Віра з Тернопільщини, яка народилася без рук, стала мамою
Віра і Петро Омельчуки із села Залісці Шумського району стали батьками. Первісток подружжя - Евелінка - з'явилася на світ о 23.30 в обласному перинатальному центрі “Мати і дитина” у понеділок, 5 березня.Вага новонародженої - 3,2 кг, зріст - 51 см.

- Петро працює у Києві і ще не бачив донечки, - розповідає Віра, яку ми відвідали у пологовому будинку в день виписки - 11 березня. - Вирвався на два дні. Вже їде за нами...
Обоє - з багатодітних сімей
Малеча, за прогнозами медиків, мала з’явитися на світ 25 лютого. Втім, затрималася в маминому животику трохи довше.
- Ми з Петром дуже мріяли про доньку, - усміхається жінка. - Це найкращий подарунок, який тільки може бути.
Петро та Віра - з одного села. Вони виросли по сусідству і знали один про одного усе. Восени зіграли весілля.
- Обоє - з багатодітних сімей, - додає мама Віри, Антоніна Фещук.- У Петра - троє братів і сестра. А у Віри навпаки: чотири сестри і один брат.
Молоді батьки уже визначилися з іменем для дитини. Кажуть, буде Евелінка. Хрестини планують на другий день Великодніх свят.
Робить усе ногами
- Наша родина тепер стала ще більшою. У мене вже п'ятеро дітей, десять онуків та одна правнучка - майже п'ятимісячна Адріанка, - розповідає пані Антоніна. - Коли всі зберуться, то повна хата гостей! До сорока душ!
Віра - п’ята і наймолодша дитина в батьків. Вона ніколи не занепадала духом, завжди усміхнена й оптимістична.
- Хоча донька і народилася без рук, вона вміє усе: пере, прасує, прибирає в хаті, чистить картоплю, пересаджує вазони, - продовжує жінка. - На макіяж до неї ходять всі дівчата.
Вишивка є за кордоном
Одне з хобі Віри - вишивання. Вона залюбки імпровізує зі стилями. Її роботи є у Києві, на Закарпатті, у Німеччині, Сполучених Штатах.


- Коли сестра виходила заміж, то за два тижні вишила два рушники, - каже Антоніна Фещук. - Віра живе разом зі мною. Дві дочки також залишилися у Залісцях, ще одна дочка і син - у Шумську.
Родина висловлює подяку медикам: головному лікареві перинатального центру Вікторові Куценку, його заступнику Валентині Якимчук, завідувачу обсерваційного відділення Ірині Грабчак, лікуючому лікареві Людмилі Дробоцькій та усьому медперсоналу.

Відео дня
bject width="420" height="315">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    Який щедрий і добрий БОГ! Божих вам благословінь!
  • Anonymous

    Присвоїти звання героя україни!
  • Anonymous

    старе відео. Адже вони вже одружились і весілля було.
  • Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up