ДТП у Тернополі: збили 24-річну дівчину на пішохідному переході

ДТП у Тернополі: збили 24-річну дівчину на пішохідному переході
Дівчину, яка поспішала на роботу, 31 травня у Тернополі збила автівка - сіра Mitsubishi - на пішохідному переході

Трагедія трапилася близько 8.00 на вул. Тарнавського, 4. Потерпілу із закритою черепно-мозковою травмою відвезли в обласну клінічну лікарню. Брат дівчини каже, що однозначно винен водій авто.

— Їхала 31 травня вранці на роботу у 27 маршрутці, — розповідає тернополянка Ольга. — Раптом водій звертає із вулиці Тарнавського та об’їжджає через вулицю Чалдаєва. Каже, що попереду — аварія. Дівчину збили на пішохідному. Я подивилася у вікно і справді побачила величезну чергу машин. Всі у салоні одразу почали розпитувати, зітхати. То ж треба! Уже й через пішохідний страшно перейти...

Коли кореспондент приїхала на місце аварії, затор уже трохи зменшився. Потерпілу забрала швидка, а поряд працювали співробітники Державтоінспекції. Транспорту дозволили рух.

Відео дня
>— Навіть дивно, але швидка і Державтоінспекція приїхали дуже швидко, — розповідає рідний брат потерпілої Володимир (прізвище назвати відмовився — прим. ред.), — Десь через три-чотири хвилини вони уже були тут.

Про аварію Володимир дізнався від свідків, адже поряд із сестрою його в цей час не було.

— Мені розповіли, що вона переходила дорогу безпосередньо через пішохідний перехід, — каже чоловік. — Зі сторони Центру наближалася маршрутка. Побачивши Юлію, водій пригальмував, щоб її пропустити. Позаду маршрутки їхала сіра “Міцубіші”. І замість того, щоб пригальмувати, водій автомобіля вирішив обігнати маршрутку.

 

Дівчина в цей час саме почала переходити дорогу. Вона ж не могла побачити автомобіля за маршруткою, каже Володимир. Тут її й збила автівка.

— Я сам маю достатньо великий досвід керування автомобілем, — продовжує він. — І тому можу стверджувати, що в цій ситуації винен водій “Міцубіші”. Він повинен був у будь-якому випадку зупинитися перед пішохідним переходом, а не йти на обгін маршрутки. Ви подивіться — там же навіть немає гальмівного шляху. Він навіть не намагався загальмувати.

Сіра Mitsubishi й справді загальмувала аж за пішохідним переходом (Це добре видно на фото — прим. ред.).

Разом із братом потерпілої на місце аварії приїхала і подруга Юлії Наталія. Дівчина каже, що шокована такою новиною. Адже Юлія завжди була дуже обережною і ніколи нічого подібного з нею не траплялося.
Отож постраждала зараз перебуває у лікарні. Медики розповісти детально про її стан 31 травня не змогли — виправдовувалися зайнятістю.

— Який стан сестри ще ніхто не каже, — розповів згодом телефоном Володимир. — Знаю тільки, що вона зараз лежить, відпочиває. Вона при свідомості. Але все одно нікого до неї не пускають.

Зрештою, у Тернопільській обласній клінічній лікарні, куди госпіталізували Юлію, кореспонденту “20 хвилин” повідомили, що дівчина потрапила до них із закритою черепно-мозковою травмою і забоями кінцівок. Її поклали у нейрохірургічне відділення.

— При поступленні до нас у лікарню стан дівчини був важкий, — каже головний лікар Мирослав Гірняк. — Як проходитиме її подальше одужання ще говорити зарано.

В Державтоінспекції зазначають, що вина водія очевидна.

- Водій визнає, що не переконався у тому, що люди переходять через перехід, не зауважив, що маршрутка зупинилася і тому здійснив наїзд, - каже заступник начальника відділу Державтоінспекції у Тернополі Юрій Пацалюк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (103)
  • Anonymous

    нє ну це пздц повний. Сраний тернопільський менталітет виплив, як фекалії, на поверхню. Вже дойшли до обговорень і обсирань дівчини. Яка вам різниця хто вона і яка в неї родина? Ну вот яка? Це ж людина все-таки насамперед. Вам би тільки обсудити, обісрати, обсмоктати всі кісточки. Як баби базарні
  • Anonymous

    десь в неті бачив хорошу картинку, якими бувають пішоходи. зберіг собі, а звідки взяв - забув. кладу на "радікал": http://s017.radikal.ru/i427/1206/93/59e2cf8fbd9a.jpg

    Anonymous reply Anonymous

    треба ще "неочень быстрые, но ..."
  • Anonymous

    хмм, дето пів року тому така ж машина ледве не збила мене на переході з б. Тараса Шевченка на Шептицького. Причому точно при такій же-ж обстановці - обгін маршрутки, яка зупинилась на переході. Думаю, старший мужик за рулем а таку **ню творить. Якщо це був він, то можна привітати - довипендрювався мудак. Шкода, скостять міру покарання, ібо там знак вітками закривало, а там розмітки не було, а там вітер попутний дув...І мало як звернуть увагу на те, що треба бути абсолютним ідіотом, щоб не подумати ЧОГО Ж ЦЕ МАРШРУТКА ЗУПИНИЛАСЬ??
  • Anonymous

    це якраз той пішоходний перехід, про який було відео тернополянина. Тоді його підрізала чорна маленька автівка. Щастя, що тоді на переході не було людей...

    Anonymous reply Anonymous

    так там вже ніби все ясно з тим підрізом - підріза не було, та м4 смуги на дорозі, по 2 у кожнйи бік
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up