Партнер рубрики Події

Де в Тернополі ліки дешевші

Де в Тернополі ліки дешевші
"Фервекс", "Фармацитрон", "Колдфлю", "Аскорбінова кислота", "Парацетамол" у капсулах – приблизно такими ліками тернополяни рятуються від симптомів застуди.

Ми пройшлися центральними аптеками міста, перевірили, чи усюди такий набір медикаментів є, та порівняли ціни.


Важко знайти дешеву
Провести експеримент вирішили через звернення читачів, які скаржаться на дорожнечу протизастудних засобів.
- Аптек у Тернополі багато, - каже тернополянин Олег Наливайко. – Але важко знайти дешеву. Не буде ж хворий обходити десятки аптек, щоб купити ліків на 50 гривень! Наприклад, я постійно ходжу в одну й ту ж. Та якщо можна зекономити кілька гривень, то чому б і ні? Іноді ж і дорогі ліки потрібні. Думаю, якщо ціни на дешеві ліки у різних аптеках різняться, то й на дорожчі, мабуть, теж.

Відео дня
>
Відтак кореспондент "RIA плюс" вирішив обійти мережеві аптеки, що в Центрі. Не оминули ми й одну з соціальних аптек. Купували препарати від одного виробника, аби бути об'єктивними.


Окрім названих медикаментів, хотіли придбати і трав'яний засіб "Інсті". Та він був лише в одній аптеці, тож зі списку його виключили. "Колдфлю" ми придбали лише в двох аптеках (наявність ліків та ціни див. у таблиці – прим. ред.).
- Люди про ці ліки запитують постійно, але їх перестали привозити, - розповідає провізор однієї з аптек. - А замість "Колдфлю" можете взяти "Флюколд". Вони за складом і ціною майже ідентичні.


Щодо парацетамолу у капсулах, який також є не у всіх аптеках, то замість нього провізори радили брати звичайний, у таблетках.


Можна отримати знижку
Отож, найдешевше закупитись нам вдалось у соціальній аптеці, яка діє в приміщенні поліклініки першої лікарні. Щоправда, не всі ліки там настільки дешеві, як обіцяла міська влада. Мерія, нагадаємо, є співзасновником соціальних аптек. Вона на пільгових умовах надає їм місця у міськзакладах і навіть фінансувала створення.
- Там ціни на 20% будуть нижчі, ніж усюди, - переконував міський голова Сергій Надал. - Моніторинг цін на ліки у соціальній аптеці проводитимуть щомісяця й оприлюднюватимуть...


Можливо, міські чиновники справді уважніше контролюють вартість дорогих препаратів. Підтердженням відчутної дешевизни ліків у соцаптеках є те, що журналіст простояв у черзі 15 хвилин. Перед ним було два десятки покупців.
Другою за дешевизною окремих ліків виявилась аптека "Ромашка" мережі аптек "Борис". Щоправда, там ми купили лише три з п'яти препаратів у списку.
Визначити найдорожчу аптеку, не вдалося, оскільки в окремих закладах ми не змогли придбати весь набір медикаментів. Яка ж вартість відсутніх препаратів, провізори не знали (вартість реалізації залежить від закупівельної – прим. авт.). Якщо говорити про окремі ліки, то "Ферфекс", приміром, найдорожчим виявився в аптеці №78, "Фармацитрон" - у "Рута Фарм", а "Аскорбінова кислота" - в "Аптеці доброго дня".


Варто зазначити, що у мережі аптек "Аптека доброго дня" та "Борис" (аптека "Ромашка" – прим. ред.) постійним клієнтам, які мають дисконтні картки, а також студентам та пільговикам надають знижки до 12%.


До слова, минулого року прем’єр-міністр Микола Азаров обіцяв знизити роздрібні ціни на ліки в Україні. Найбільше ж, як він планував і публічно заявляв, мали подешевшати вітчизняні медпрепарати. Для цього уряд навіть підписав відповідний меморандум з двома десятками фармацефтичних компаній держави. Документ передбачав п

оетапне зниження ціни до кінця року та стабільно-низькі ціни цього.
- Я дуже вдячний, що ви добровільно погодилися на зниження цін на ліки, - сказав після підписання меморандуму микола Азаров.
Та обіцянка, як довели колеги-журналісти національних видань, виявилась цяцянкою і ціна впала лише на 2%.


Разом з тим у цьому році ціна на ліки не зросла. В Україні, як відзвітували представники міністерства охорони здоров’я "не спостерігається стабільної тенденції підвищення цін на ліки. Відбувається лише коливання цін, причому як у бік підвищення, так і в бік зниження".
 

Коментар експерта
Леся Копач (68 р.), лікар:
- Гарячі напої на основі порошків дійсно діють швидше. Проте основна діюча речовина в названих вами препаратах - парацетамол. Інші не мають помітного впливу на організм. Тобто можна дійсно добре зекономити, якщо замінити їх звичайним дешевим парацетамолом та теплими напоями. Щоправда зараз чомусь люди не дивлять що дешевше, а шукають що смачніше і розрекламованіше.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    народ: фамацетрон, фервекс і колдфлю це одне і теж саме... робіть кипяток з лимоном і медом, запивайте ним цитрамон (або аскофен, або копацил) і жуйте 2 таб. вітаміна С (500). ІДЕНТИЧНА дія. но печінка трохи буде пручатись.
  • Anonymous

    А чому дана стаття не помічена "на правах реклами"??? Пане Шкуло, не так давно ваша газета ображалася на натяки на замовний характер ваших статей!!! А хіба дана стаття не на замовлення компаніїї "Бориса&Серьожі" ?

    Anonymous reply Anonymous

    В чім характер замовності??? Коли відбувається порівняння цін, завжди, десь буде дешевше, а десь дорожче. Вийшов той результат, який вийшов. Крім того, як в соціальній аптеці, так і в аптеці мережі Борис, не було усіх препаратів. Це також показник і як на мене, не не на їх користь. Зрештою, можете й самостійно купити вказаний перелік ліків (чи інший) та поглянути на результат. Слідуючи вашій логіці я повинен уникати будь-яких статей де є порівняння цін (продуктів, техніки ін.) адже обовязково в когось вони будуть нижчими (а отже буде звинувачення в рекламі).

    Anonymous reply Anonymous

    В чім характер замовності??? Коли відбувається порівняння цін, завжди, десь буде дешевше, а десь дорожче. Вийшов той результат, який вийшов. Крім того, як в соціальній аптеці, так і в аптеці мережі Борис, не було усіх препаратів. Це також показник і як на мене, не не на їх користь. Зрештою, можете й самостійно купити вказаний перелік ліків (чи інший) та поглянути на результат. Слідуючи вашій логіці я повинен уникати будь-яких статей де є порівняння цін (продуктів, техніки ін.) адже обовязково в когось вони будуть нижчими (а отже буде звинувачення в рекламі).

    Anonymous reply Anonymous

    Зачем два раза повторять повторять

    Anonymous reply Anonymous

    я з maximus'ом: Зачем зачем два раза два раза повторять повторять
  • Anonymous

    Новий вид піару? Ну і хитрий ти Андрійку. На Бориску і К* працюєш?
  • Anonymous

    Точно не існує, їх викупив Борис. А ціни різні, тому що різні оптовики дають різні умови, а якщо препарат є у 1 го оптовики - він може на крутить стільки! А аптека бере, бо є попит. Буває, що товар з'явився, ціна впала, а товар, що взяли дорожче теж треба продати. На куртки, як правило, подібна у всіх. Ну і там, де найдешевше, варто шукати фальсифікати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up