Партнер рубрики Події

Для Тернополя закупили паркомати

Для Тернополя закупили паркомати
Тернополяни й надалі платять по 2-3 грн. за годину парковки на ринку та залізничному вокзалі, хоча від квітня за вказівкою уряду гроші мають брати лише, коли є паркомат. Влада стверджує – найближчим часом паркомати встановлять на ринку та в Центрі


- Вони знахабніли вже вкрай! – вигукувала тернополянка Ірина Романишин у розмові з кореспондентом. Жінка зателефонувала до редакції, аби розповісти про дії паркувальників у Тернополі. – Ні законів не поважають, постанову уряду – ігнорують. Ще й погрожують.

Пані Ірина разом з чоловіком днями припаркувала власне авто на Привокзальному майдані. Не встигли молоді люди вийти з машини, до них майже підбіг паркувальник та видав: «Заплатіть за паркову».

Боялись за авто
- Я поцікавилась, чи є тут десь поблизу паркомат, - каже жінка. – Коли почула у відповідь: «Немає», підгадала молодикові про постанову уряду від 1 квітня, де йшлося, що за паркову потрібно платити лише у разі, коли на території є паркомат.
У відповідь чоловік у формі пояснив, що у нього є касовий апарат і продемонстрував механізм.

- Так паркову потрібно оплачувати лише коли паркомат є, - заперечила жінка.
Втім, паркувальник стояв на своєму.
- Так ніякий паркомат вам машину не вбереже, - вигукнув молодик і додав, – а як її вкрадуть, а як поб’ють? А так я пригляну…

Відео дня
>Побоюючись за власне авто, аби молодик в уніформі й сам не організував для іномарки якусь випадкову неприємність, подружжя таки сплатило йому кілька гривень.
- І справа не в грошах! – обурюється жінка. – Мені не шкода тих кілька гривень, але ви бачили б вираз його обличчя, коли він говорив про прикрості, які за мить можуть трапитись з нашим авто. Хто набирає цих людей на роботу? Хоч хтось пильнує, на яких підставах вони збирають ті гроші? І в якій кишені ці кошти осідають?

«Я свідомо заплатила»
Паркувальники в Тернополі й справді ігнорують вказівку уряду про паркомати. Вони впевнено підходять до авто і кажуть: «Платіть дві гривні».
– Ми днями приїхали на Центральний ринок за продуктами, – розповів тернополянин Іван Солецький. – Виходимо з дружиною з машини – біжить паркувальник, мовляв, платіть. Я його питаю: «Паркомат є»? Чоловік миттєво розвернувся і побіг в інший бік, де припарковувалось нове авто.

Таке враження, припускають тернополяни, що для паркувальників, або для тих, хто їх «кришує», закони не писані. А куди й справді йдуть гроші тих, хто таки платить?
– А я свідомо йому заплатила, - зізналась жінка, яка, виходячи з авто на Центральному ринку 13 вересня, втиснула в руку паркувальнику дрібну купюру. – Знаю, що мають бути паркомати, але з доброї волі заплатила паркувальнику. Бачили, скільки тут машин? Де я стала б? А цей чоловік і місце вказав, і рух машин призупинив, доки я паркувалась…

Тернопільські таксисти також обурюються діями паркувальників. Їм досить часто, очікуючи на клієнтів, доводиться спостерігати, як паркувальники хамлять та сваряться з водіями, які не хочуть платити.
– Коли я їжджу власним авто, не оплачую, і не буду оплачувати парковок, доки не поставлять паркомати, – зізнався тернопільський таксист пан Ігор (чоловік просив в газеті не називати його прізвища – прим. авт.). – А коли на роботі – мимоволі спостерігаєш, як паркувальники у Центрі «гризуться» з людьми. Раніше просто підходили і просили заплатити, а зараз вимагають! І ще й грублять.

Таксисти розповідають, що якось вступились за водія, з якого вимагали гроші. То паркувальник згодом розповів, що їм в день ставлять план, і здати до казни вони повинні не менше 60 грн.

Азаров просить водіїв не платити за паркову без паркомату
Українці можуть не платити паркувальникам, заявив на своїй сторінці у «Facebook» прем’єр-міністр України Микола Азаров. Він підкреслив, що влада наполягає на тому, щоб паркомати встановили у всіх містах України.
– Хочу всіх запевнити, що постанову ПКМУ №1342 не відмінять, – написав Микола Азаров. – Також хочу звернути увагу водіїв, що вони можуть не платити паркувальникам, адже ці дії розглядаються, як незаконні.

Прем’єр зауважив, що чимало водіїв сприяють незаконному збору коштів, розраховуючись за парковку готівкою. Цим вони перетворюють паркувальника на бандита, а збір грошей – на тіньову корупційну схему. І які розпорядження не видавались би місцевими органами самоврядування, постанова Кабміну має вищу юридичну силу. Окрім того, наголошує прем’єр, на сьогодні немає статті в Адмінкодексі, яка передбачає штраф за відмову оплатити паркову.

Коментар
Ігор МЕДИНСЬКИЙ, начальник управління транспорту і зв’язку міськради:
- У Тернополі був проведений конкурс, який визначив паркувальника на платних місцях. Конкурсний комітет 27 липня обрав переможця, ним став Євгеній Тешнер. Виконком це затвердив, і 20 серпня ми уклали угоду з паркувальником.
Станом на сьогодні паркувальник придбав та оплатив 4 паркомати, і всі вони будуть встановленні найближчим часом. По одному паркомату встановлять на майдані Волі та на вул. Шептицького, ще два – на вул. Живова. Щодо залізничного вокзалу, то там не передбачено встановлення паркомату, адже є спеціалізований майданчик для паркування.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    Lyudy, spytayte xto vidpovist' za to bezzakonnya, chomu nema vidpovidi vlady?
  • Anonymous

    щей хто виграв Эвген Тешнер,верныше батько його виграв вын жеж начальник вроды ,а сам Євген вже розчитався з людиною яку нещодавно збив на пішоходному?ще один синок прийшов до корита міста

    Anonymous reply Anonymous

    ага, Тешнер заробив на стандартах, тепер синок - на парковках - рука руку миє

    Anonymous reply Anonymous

    та яка різниця хто виграв...чи Євген чи Іван...головне шоб був порядок.розмінтки нанесли....і помагали паркуватись,бо без парковщиків буде погано....

    Anonymous reply Anonymous

    правильно!і я так кажу!хай взагалі держава собі забере парковки!!!аби мла тільки грошщі на їхніє утримання!!!а як не має,то правильно зробила передала в приватну структуру!подивимся як він за ними буде дивитись.а наперед нема чого забігати
  • Anonymous

    Опять все напутали! Не паркоматы закупили! а новые жилетки!!!

    Anonymous reply Anonymous

    так жилетки я теж бачив а паркомати поки ні))))
  • Anonymous

    приїхав на ринок, зупинився, тут з"являється "чувачок" в жилеті і просить 2 грн за годину. питаю чи він за ці гроші охоронятиме авто, чи відшкодує мені кражу (наприклад колеса) чи пошкодження авто?, на що отримую відповідь: "нє, ти за місце заплатив і всьо"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up