Дорожні знаки у Тернополі перевернуті і без господарів

Дорожні знаки у Тернополі перевернуті і без господарів
Більше чотирьох місяців триває проблема із перевернутим дорожнім знаком на вулиці Родини Барвінських. У СМЕВ кажуть, що вирішили проблему, проте знак перевернутий досі. А звертатися уже нікуди.

— Усі тернопільські водії, які прямують вгору по вулиці Родини Барвінських не бачать знака “рух на право заборонений” і дуже часто саме туди повертають, каже тернополянин Роман Щедрій. — Адже якийсь зловмисник розвернув його на 90 градусів до узбіччя. І тепер його можуть бачити тільки пішоходи, які йдуть по тротуару.

 

Відео дня
>

На початку травня кореспондент уже передавав скаргу тернополянина в управління ДАІ. Результату – нема до сих пір.

Виявилося, на початку серпня міська рада вирішила змінити структуру, яка відповідає за дорожні знаки. Мовляв, так буде вигідніше. 

— Раніше відновленням та ремонтом пошкоджених дорожніх знаків займався спеціалізований монтажно-експлуатаційний відділ (СМЕВ) при управлінні ДАІ УМВС, — розповів начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології тернопільської міськради Микола Леськів. — Тепер ці повноваження ми хочемо передати комунальному підприємству “міська шляхово-експлуатаційна дільниця” (МШЕД). 

Але поки відбувається процес передачі та прийняття повноважень, ані перша, ані друга організації скарг не приймають.

— З початку вересня ми уже не займаємося обслуговуванням дорожніх знаків, — розповідає виконроб СМЕВу Богдан Назарко. — Нам за це ніхто не поверне грошей. Раніше нам міська рада повертала гроші на основі актів виконаних робіт, які ми їй подавали.

Також пан Богдан розповів, що не розуміє чому їхню організацію хочуть ліквідувати, адже всі приписи, які їм надавали від управління ДАІ, вони виконували.

— У нас в журналі справді є припис від 10 травня про перевернутий дорожній знак “рух на право заборонений”, який знаходиться на вулиці Родини Барвінських, — продовжує він. — І є запис про те, що неполадки були усунені. 

На запитання кореспондента, чому ж знак знову перевернутий, чоловік відповів, що можливо хулігани знову його перевернули.

— Ви ж розумієте, такі хуліганства проконтролювати не можливо, — додає він. — Ми ще не встигали від’їхати, як ті ж самі хулігани знову пошкоджували знаки. Їм просто нічим зайнятися і вони пакостять. А біля кожного знаку ж міліціонера не поставиш.

Після цього кореспондент звернувся в комунальне управління МШЕД. Там повідомили, що скарг ще не приймають, оскільки процедура прийому повноважень ще не завершена.

Довелося знову телефонувати в управління ЖКГ міськради. 

— Я запишу адресу і в найближчі дні той знак полагодять, — пообіцяв Микола Лесів.
Хто буде його лагодити — не уточнив.

Світлана МАЛА
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Але поки відбувається процес передачі та прийняття повноважень, ані перша, ані друга організації скарг не приймають. - класика!
  • Anonymous

    яка влада такі знаки) Надал зроби побільше підігрітих тротуарів!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up