Партнер рубрики Події

“До нас кінець світу вже прийшов...”

“До нас кінець світу вже прийшов...”
Попри щільний гастрольний графік, Єфім Шифрін встигає спілкуватися зі своїми прихильниками у соціальних мережах і вести особистий блог. Він знає, як виглядає кінець світу, не жартує про фізичні вади і на теми, які можуть розділити людей

 

 Російський актор Єфім Шифрін вже 35 років гастролює різними країнами і має багато прихильників в різних куточках світу. Каже, що в Україні виступав майже в кожному місті. Але Тернопіль відвідав вперше. Враження від наших глядачів залишилися дуже хороші.

 Часто відвідуєте Україну?
 У житті мені пощастило з професією. Країни, де мені доводилося бувати, я зазвичай знаю краще, ніж корінне населення. Якось я гостював в одній родині в США. Вони були шоковані, коли дізналися, скільки я там дав концертів для російськомовного населення. Я об'їхав близько 25-ти американських міст. Ми були у мегаполісах на кшталт Нью-Йорка, містах і містечках. Ще в кілька з'їздили відпочити. Так само і з Україною. Тут немає містечка, яке б я не відвідав. Хіба що Тернопіль. Це - прикрий виняток. За 35 років я об’їхав всю Україну. У мене всюди є друзі. Мова уже не йде про мого вчителя Романа Віктюка, який звідси.

? Де встигли побувати з концертами за кордоном?
? Доводилося неодноразово виступати в Сполучених Штатах. За кордоном живе багато наших емігрантів. Минулого року ми були в Португалії. Там зараз близько 300 тисяч українців. Велика кількість також в Австралії. Я буваю всюди, де є російськомовний глядач. Адже люди мають в цьому потребу. Якщо це мої колишні співвітчизники і їм хочеться сміятися, жодна політика нас не зупинить. Будь ласка, тільки покличте і я приїду. Нам доводилося виступали в Новій Зеландії. Там є такі люди, які зберегли мову, хоча жодного разу не були в Росії. Це була вражаюча мова. Ми так не спілкуємось.
? Часто під час виступів доводиться імпровізувати?
? Усі номери, звісно, підготовані. Але спілкування з глядачем відбувається експромтом. З кожним залом доводиться говорити інакше. Якби я казав одне і те ж – навіть самому було б нецікаво. Це як співаки виконують пісні під фонограму. На телебаченні я співаю під фонограму, адже такі технічні умови будь-якого ефіру. Займатися озвучуванням у кіно доводиться все рідше. Я ніколи не розумів, від чого люди отримують задоволення, коли під час звичайного концерту просто відкривають роти. Мені приємно спілкуватися з залом, якщо публіка активна. А в Тернополі прийом був надзвичайно теплий.

 Чи є у вас табу на теми, які ви обираєте для своїх жартів?
 Я не жартую про якісь фізичні вади людини, які можуть засмутити випадкового глядача. Найстрашніший злочин, який я зробив у своєму житті – був монолог заїки. Але ця тема поширена на естраді, тому це можна пробачити. Також дуже тонка тема національного питання, особливо зараз. Або мовне питання в Україні. Якщо я розумію, що тема зачіпає і розділяє людей, то краще її не торкатися.

 Як ставитеся до чуток щодо кінця світу?
 Якщо говорити про наші дві країни, то все, що трапилося після розпаду Союзу – це щороку кінець світу. Чого тільки ми не пережили за цей час! У вас навіть екс-прем’єра посадили у в’язницю. Всі ці події більше схожі на кінець світу, ніж ті, що обіцяють. Якщо він колись і буде, то ми знаємо, як він виглядає.

 Спілкуєтеся зі своїми шанувальниками в Інтернеті?
 Так, у мене є багато прихильників в соціальних мережах. Дві спільноти є в “Живому журналі”. Також є декілька груп “Вконтакті”. Це - сторінки прихильників, яким подобається моя творчість. Є і мої особливі сторінки. На Facebook я зареєстрований під своїм справжнім ім’ям. За документами я Нахім Шифрін. Адміністрація “Вконтакте” знає мої справжні реквізити і видаляє моїх двійників. На Facebook проблем з цим не виникало, бо це інтелігентний сайт. Всі повідомлення найчастіше дублюю, для усіх мереж. Якщо щось цікаве спаде на думку, можу написати раптово на Twitter. Це більше дорожні замітки.

Над якими проектами працюєте зараз і які у вас плани?
 Я знявся в новорічній казці для телебачення. Вона називається “Червона шапочка”. Зрозуміло, що це святкова дрібниця, яка не є великим фестивальним кіно. Але це нагода подуріти і спробувати щось із гримом – це як на дитячому майданчику. Також я взяв участь в ще одному новорічному проекті - “Парад зірок”. Справа “номер один”, якою я займаюсь – це мюзикл “Часи не обирають”. У січні буде його 100-та вистава. На жаль, ми не їздимо з ним на гастролі, а показуємо лише у Москві. В Україні ми продовжуємо показувати спектакль “Торговці гумою”.

Розмовляв Антон КРАСНОБАЄВ, 096-182-27-27

Відео дня
>Біографія
Єфім Шифрін – російський актор. Народився 25 березня 1956 року в Нексікані Магаданської області. У 1973—1974 роках навчався на філологічному факультеті латвійського університету, а з 1974 по 1978 рік — на естрадному відділенні ДУЦЕМ (Державне Училище Циркового та Естрадного Мистецтва), на курсі Романа Віктюка. В нього ж з 1977 року почав грати у театральній студії МГУ.
Засновник і керівник “Шифрін - Театру”. Грав у видатних режисерів театру і кіно, таких як Роман Віктюк та Андрій Кончаловський. Знімався в багатьох телепроектах розважального характеру. Є автором трьох книг: “Театр имени меня”, ”Личное дело Ефима Шифрина”, “Течет река Лета”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up