Епідемію грипу на Тернопіллі очікують у листопаді

Епідемію грипу на Тернопіллі очікують у листопаді
Захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями на Тернопіллі зростає. Проте лікарі радять не хвилюватися. Кажуть, що епідемія прийде не раніше листопада.

Більше тисячі осіб хворих на ГРВІ в області зафіксували за останній тиждень. Із них 60% — діти.

— У порівнянні із попереднім тижнем кількість хворих зросла, — каже завідувач епідеміологічним відділом обласної санепідстанції Марія Павельєва. — На початку вересня таких осіб в області було 799. А вже наступного тижня, із 10 до 16 вересня, — 1142. Із них — 641 у Тернополі.

Проте, за її словами, такі цифри не повинні нікого лякати. Адже це характерна картина для початку осені.

Відео дня
>— Цей показник зараз становить лише 10,6 осіб на 10 тисяч населення при епідемічному порозі 16,4 на 10 тисяч населення, — продовжує фахівець. — Тому хвилюватися не варто. Такий ріст захворюваності спровокували перш за все організовані колективи – студенти пішли у вузи, учні — у школи, менші дітки — в садочки. Саме тому дітей серед хворих — більшість. Із 1142 захворілих 684 — діти.

Епідемію, як вважає пані Павельєва, тернополяни можуть очікувати не раніше листопада.

— Два роки поспіль у нас не було перевищення епідемічного порогу, — каже вона. — Тому цього року ми припускаємо, що Тернопільщину може очікувати епідемія грипу. Але всі штами цього вірусу, які характерні для регіону, нам відомі. Тому нічого нового і небезпечного тернополяни можуть не боятися.

Як уберегтися від простуди та підвищити імунітет

  • Не переохолоджуватися, носити теплий одяг
  • Вживати природні вітаміни: яблука, шипшину, лимони, апельсини, часник, цибулю, капусту (особливо квашену), перець, помідори та інші овочі й фрукти
  • Вживати адаптогени: ехінацею, жень-шень. Їх можна купити в аптеці
  • Часто провітрювати кімнату, бо хвороботворні організми люблять застояне повітря
  • Займатися фізичною культурою: бігом, плаванням чи іншими видами спорту
  • Мити руки. Слідкувати за особистою гігієною
  • Не піддаватися депресіям та пригніченим осіннім станам, налаштовувати себе на позитив

За інформацією лікаря-інфекціоніста Тернопільської міської поліклініки №1 Олени Бідованець
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up