Партнер рубрики Події

Завдяки благодійності можна зекономити, нагадують у Тернополі

Завдяки благодійності можна зекономити, нагадують у Тернополі
- Близько 45 тис. грн - на рахунку акції “Я хочу жити!”, — каже 16 березня керівник міської організації Червоного Хреста Тетяна Лех. — Сума зростає, хоча й дещо повільно.

Основні надходження тепер забезпечують гроші із банок із логотипами акції, в які тернополяни кидають пожертви у магазинах.
- Рідко, але певні суми перераховують приватні особи, - додає вона. – Зазвичай люди жертвують просто на рахунок акції по 100 грн, рідше – більше.
До слова, мало хто із тернополян знає, що суму витрат у вигляді пожертви або благодійних внесків, переданих неприбутковим організаціям, можна включити до податкової знижки. Про це розповів головний держінспектор сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС в області Андрій Руцький.
- Платник податку дійсно має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу суму коштів або вартість майна, переданих у вигляді пожертви або благодійного внеску неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів і майна, пояснює він. – Причому у розмірі, що не перевищує 4% суми його загального оподатковуваного доходу у звітному році.
Проте, як пояснює фахівець, вам слід мати квитанції, фіскальні або товарні чеки, інші документи, що ідентифікують продавця товарів, робіт чи послуг і їх покупця або отримувача.
- У цих документах обов'язково слід вказати вартість товарів/послуг і термін їх передачі/надання, - додає пан Руцький. – Нагадаю, ще одне. У Цивільному кодексі передбачили, що пожертвою є дарування нерухомих і рухомих речей, зокрема грошей і цінних паперів, особам, встановленим ч. І ст. 720 ЦКУ, для досягнення ними певної, наперед обумовленої мети.
До речі, договір про пожертву вважають укладеним з моменту прийняття пожертви. До такої угоди, як він пояснює, застосовують положення про договір дарування, якщо інше не встановив закон. Отже, одним із підтверджуючих документів, які необхідно подати у податкову, є копія договору про пожертву.
Нагадаємо, благодійна акція “Я хочу жити!” у Тернополі вже триває кілька місяців. Загалом зібрати планують 500 тис. грн. За них хочуть купити дві машини швидкої допомоги для Тернополя. Організатори акції – Тернопільська міськрада, міська організація Червоного Хреста і Медіа Корпорація RIA.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Фірташ в Заліщики купляє 9 новеньких машин швидкої допомоги Рено І Фольцваген ,може до нього варто звернутись?В травні вони вже їх получать!
  • Anonymous

    наші можновладці їздять на джипах по 100 тисяч доларів - могли би й скинутися хоча би по кілька тисяч гривень - зокрема наш мер, пан Турський, якому тато купив БМВ Х5 - за чесно зароблені гроші, пан Гуда із КреаторБуду - який так файно економить завдяки "свободі" на покупках землі... Прийдіть дорогі волонтери разом із журналістами під мерію чи адміністрацію - погляньте на яких машинах туди під"їжджають. І на камеру просіть пожертви - скоро вибори, може, якраз як не совість, то хоча би бажання піару прокинеться...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up