Партнер рубрики Події

Застрелився солдат з Тернопільщини

Застрелився солдат з Тернопільщини
У голову з автомата вистрелив собі солдат, який ніс строкову службу в бригаді охорони Генерального штабу. Сталася трагедія по обіді 13 березня в Києві. Офіційних версій поки немає.

Представники Збройних сил наразі не розголошують ані деталей інциденту, ані особу загиблого. Щоправда, в загальних деталях розповіли, що сталося.
- Солдат строкової служби загинув від вогнепального поранення в голову під час несення вартової служби по охороні одного з об'єктів окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних сил України, - розповідає офіцер Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони Василь Лабай. - Трапилося це 13 березня. Солдат - родом із Чортківщини. До армії його призвали восени 2011 року. Наказом начальника Генерального штабу Володимира Замани призначили спеціальне розслідування цього випадку. На місці події працюють слідчі військової прокуратури та військової служби правопорядку.
Загиблий юнак, як з'ясувалося, - не єдина дитина в сім'ї. Він ще має молодшого брата. Рідні хлопця - у шоковому стані, говорити про те, що трапилося, - не в змозі.
- Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу висловлює глибоке співчуття рідним та близьким загиблого солдата, - каже Василь Лабай.
До речі, основна “робоча” версія трагедії, як ми дізналися, - нещасний випадок. Хоча одразу після інциденту деякі Інтернет-видання написали, що хлопець сам вкоротив собі віку. Останнє слово все ж за комісією, яка розслідує інцидент.
Прецівники редакції також приносять щирі співчуття родині загиблого тернопільчанина.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Володя який з тебе служака.як з мого молоток.На посту не сплять а головне нікому не забивай баки :принесенні служби патрон ніколи не досилається в патроник.Всі патрони в магазині ! отакі в нас солдати

    Anonymous reply Anonymous

    На посту сплять, хоч це і заборонено статутом. Патрон в патронник досилається, хоч це і заборонено статутом. Самостріли в караулі траплялися, трапляються і будуть траплятися не зважаючи ні на які статути. Це життя. Близьким мої співчуття. Солдату земля пухом.

    Anonymous reply Anonymous

    За моєї служби був самостріл їз-за дружини і саме в караулі. На жаль в ті часи таке вважалось чим завгодно тільки не гріхом а про психологічну допомогу навіть і не знали.Співчуваю родині.
  • Anonymous

    Служив у цій частині в 2004-2005 році, служба залишила тільки позитивні згадки, а самостріл в караулі можливий, коли спиш і опираєшся на автомат
  • Anonymous

    І наскільки це реально, самому собі вистрілити з автомата в голову( брєд

    Anonymous reply Anonymous

    ти неслужив на мою думку, а я таких бачив купу маминих синків і які поночах плакали бо хотіли додому і ще доречі унас дідовщина була практично відсутня, так їрунда попросили воротнік підшити чи чоботи начистити і то як "вийнятки" хоча внас було 50/50 західна Україна і східна всі ми дружньо жили і духи і черепа і діди і по сьогоднішній день спілкуємось...інша тема звичайно керівництво..........Рідним щирі співчуття!

    Anonymous reply Anonymous

    маєш войско ......рідним співчуття..

    Anonymous reply Anonymous

    Цілком реально, ви шановний мабуть в армії не служили та в караул не заступали. Самостріли при необережному поводженні зі зброєю в армії не рідкість. За моєї служби два випадки було, один зі смертельним закінченням.

    Anonymous reply Anonymous

    Яке реально,служака?АК на запобіжнику і патрон в магазині.Читай устав

    Anonymous reply Anonymous

    І шо з цього? Кожен другий дятел хоч раз тай досилав патрон без необхідності. Один воїн на моїй пам"яті дослав патрон в патронник, потім забувши звільнити патронник поставив автомат на запобіжник, виліз на оглядову вишку, впер автомат прикладом у землю та сперся на ствіл руками. Автомат вистрелив, в наслідок куля потрапила в голову. Вижив бідолага але інвалід. Зважаючи на деградацію сучасної молоді думаю, що зараз таких випадків ще більше. А стріляються в армії переважно через проблеми особистого характеру (кинула дівчина тощо) а не через дідівщину, бо слабака, що не може за себе постояти (читай чмо) в караул ставлять рідко, в караул переважно досвідчені заступають.
  • Anonymous

    Що вже про солдат казити, якщо офіцери вмирають. В центральному науково-дослідному інституті озброєння та військової техніки в 2011 році помер від менінгіту майор Ніколаєнко тому, що генерал Василенко та полковник Чепков не відпустили офіцера на лікування до шпиталю!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up