За викопані туї тернополянина оштрафують

За викопані туї тернополянина оштрафують
- Вже чотири туї викопали на вул. Колонтая, ці дерева тут близько десяти років ростуть. А тепер там лише ями залишилися, - поскаржилася 5 квітня в редакцію жителька цієї вулиці пані Людмила.


Сім дерев колись посадив один з мешканців будинку, коли люди проводили благоустрій території. Пані Людмила тоді засіяла клумбу, ще хтось посадив виноград. Нині туї сягають вище трьох метрів, вона є окрасою вулиці, розповідає тернополянка.
- Я запитувала сусіда, нащо він це робить, - каже вона. – Виявляється, чоловік збудував собі будинок і вирішив викопати дерева і пересадити туди.
Пані Людмила каже, що одразу повідомила про цей інцидент у жек. Звідти приходили представники, але нічим не допомогли. Після цього сусід викопав ще одну тую.
- Також я повідомила екологів, міськвідділ міліції та муніципальну поліцію, але наразі жодних зрушень не бачу, - каже тернополянка. - Ніхто сюди не приїздив.
До речі, пані Людмила навіть прізвище своє не захотіла назвати, адже боїться сусіда. Мовляв, він вже і так дивиться на неї скоса. Адже представники жеку йому сказали, з якої квартири надійшла скарга.
- Де ж таке можна робити? Якщо приміром, я колись посадила у парку національного відродження десять беріз, то зараз можу їх викопати і перевезти собі на дачу?
Про трафунок з туями вже знають в управлінні житлово-комунального господарства. Там погоджуються, що чоловік вчинив неправильно. Тепер його оштрафують, адже він порушив закон.
- Все, що посаджене на території міста, є власністю міста, - каже заступник начальника управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський. - Розпоряджатися можна лише тими деревами, які люди посадити на власній земельній ділянці.
Олег Соколовський додає, що порушення тернополянином закону, зафіксував жек. Так потрібно робити згідно процедури. Далі жек повідомив про це управління жкг. Зараз управління готує листа в екологічну інспекцію, яка вирішить як покарати порушника. До слова, процедура пересилання листів займає певний час. Чи встигнуть таким чином врятувати дерева?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    сам жек нічого не садить а як мешканці посадять то це стає власністю міста ))))) якось несправедливо
  • Anonymous

    нахай собі посадять нові дерева а відстояти вже нічого невдастся я так думаю дерева то вже викопали)))))
  • Anonymous

    бидло нація україни )))
  • Anonymous

    Еееех, АНАРХІЯ - МАТЬ СВОБОДИ!.....

    Anonymous reply Anonymous

    Щирий українець тільки так може поступити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up