Партнер рубрики Події

Тернопіль: Зекономити на ярмарку - можна

Тернопіль: Зекономити на ярмарку - можна
Мед, яйця, крупи, ковбаси і рибу купували тернополяни за цінами від виробників. Найбільші черги були за маслом, твердим сиром і цукром. Люди брали продуктів стільки, скільки вистачало рук і грошей.

Мясо на ярмарку у суботу, 27 жовтня, продавали по 30 гривень за кілограм. Через низьку ціну розкупили його у першу чергу.

- Свинина продається добре, - розповідає продавець Ігор Галіяш зі Збаразького району. – Ми тільки приїхали, а за півтори години вже все продали, люди налетіли раптово. Та це не дивно, бо на ринку свинина коштує 40, а то й 50 гривень за кілограм.

Покупців на площі коло Галицького ринку було чимало. Люди купували крупи, овочі, молочні продукти та рибу. Бувало й таке, що на всіх товару не вистачало.

- Для нашої сім'ї похід на ярмарок - традиція, - розповідає тернополянка Валентина Башків. - Краще купити один раз більше і дешевше, ніж постійно бігати по ринку і переплачувати. Я хотіла купити яєць, їх продавали по 75 копійок, та нам уже не вистачило. Останні забрали перед самим носом. Зараз йду за медом, він тут дешевий, 50 гривень за літрову банку. Буду мати чим лікуватися взимку.


Найбільше людей стояло у черзі за молочними продуктами. За кілограм масла продавці просили 45 гривень, а за сир 49 гривень.

- У нас масло якісне і свіже, без домішок і рослинних жирів, - каже продавець Ірина Кузів із Кременецького району. - Тому люди купують кілограмами, його можна покласти в морозильну камеру і не переживати, що воно зіпсується.

Цього разу на ярмарку були навіть кавуни. Незважаючи на те, що сезон давно пройшов, люди купували їх із задоволенням по 2 гривні за кілограм.

- Зараз вони найсмачніші, говорить продавець Анатолій Савіцький. – Ми продаємо останній урожай, потім треба буде чекати наступного року.

Відео дня
>
Мішок цукру на ярмарку можна було придбати за 265 гривень. На вагу теж продавали, але дорожче, по 6 гривень за кілограм.

- Я взяв цілий мішок, - каже тернполянин Василь Олійник. – Так дешевше і зручніше. Не треба буде потім купувати, тай подорожчати може. Борошна теж хочу купити. Продають його по 2,80 гривень за кілограм. Зараз чекаю сина, він приїде машиною, тай допоможе все відвезти додому.

Окрім борошна й цукру мішками люди скуповували капусту. Коштувала вона півтори гривні за кілограм. Добре продавалася картопля по 90 копійок, а морква коштувала дві гривні за кілограм.

- Я купую тільки капусту і моркву, - розповідає тернополянка Галина Яремчук. – Вже придбала два мішки, щоб наквасити на зиму. Я людина небагата, тому економлю, як можу. Ціни тут дешевші від ринкових на 2- 3 гривні, а це суттєво для мого гаманця.

Ціни на ярмарку:
Масло- 45 грн за кг
Сир твердий- 49 грн за кг
Яйця 75 копійок за шт
Цукор- 6 грн за кг, 265 грн за мішок
М'ясо- 30 грн за кг
Сало- 20 грн за кг
Крупа гречана -7.50 грн за кг
Борошно- 2.80 грн за кг
Картопля- 90 копійок за кг
Морква- 2 грн за кг
Ковбасні вироби від 30 – 65 гр за кг
Короп-20 грн за кг
Товстолоб- 15 грн за кг
Мед – 50 грн за літру
Кавуни- 2 грн за кг
Яблука- 5 грн за кг

 

Мар"яна Боднар

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    А де та "Плазма"? Дійсно не знаю.
  • Anonymous

    Шо вам сказати... На ярмарку таки бедлам сьогодні творився, але риба і м'ясопродукти таки дешевші і смачніші, ніж із супермаркету. якщо вибирати, чи в такому випадку підтримати супермаркет, чи сільського виробника, я - за виробника! Афтар, літр в українській мові - чоловічого роду. До школи просто ходили чи вчилися?

    Anonymous reply Anonymous

    "Малина"-дуже дешевші і смачніші.Купи"Мясо курки..."Продає жінка,а чмо,більше сто кілограм,розказує збоку яке воно смачне!!!

    Anonymous reply Anonymous

    схоже ти селючко ходила до тієї школи шо і афтар )

    Anonymous reply Anonymous

    хворий, що тут скажеш
  • Anonymous

    Чи я дурна? Чи чогось не розумію, але...Може на ринках ті продукти й трішечки дорожче. А у великих супермаркетах - ні. Масло по 45 грн (таки масло, а не спред) постійно купую у "Плазмі", цекор по 6 грн ось уже рік як в "Сільпо", і яйця там по тих самих 75 коп...І усе це без черги, без штуршонини, і не тоннами (про запас), а стільки, скільки потрібно і завжди свіже...То якого біса пхатись на той ярмарок, втрачати купу нервів і грошей???

    Anonymous reply Anonymous

    но дибіли купуют все в спермаркетах і тішатсі шо то свіже протерте оцтом і олійом і сі блищит як псєчі яйці ! купуй і далі піднімай сперммаркети

    Anonymous reply Anonymous

    Дибіл ти сам прочитай що написав.....

    Anonymous reply Anonymous

    перед тим як написати я прочитав ! шо тебе невлаштовує дібілкувата хохотушка ???

    Anonymous reply Anonymous

    Купіть "Мясо курки у власному соці".Весь час приїжджає одна і та сама машина.Мясом там навіть не пахне-одні кістки і вода.Хоч згдно ГОСТу(котрий написаний на етикетці)всяких домішок там повинно бути не більше 10%!!! В "Захист прав споживачів"-не подзвониш-субота,неділя-вихідні.Дзвонив в "20 хвилин"-те саме.А бандюгани продають кістки замість м"яса і добре їм живеться!!!P.S.Зробив контрольну закупку півтора місяці назад.Перед людьми відкрив банку-10% мяса,40%кісток,50%вода. Оце тушонка!!!

    Anonymous reply Anonymous

    тоді вже треба писпти "яйчі")))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up