Партнер рубрики Події

Зупинку в Тернополі перетворили на фестивальну площадку формату Open Air

Зупинку в Тернополі перетворили на фестивальну площадку формату Open Air
П’яниці та безхатченки облюбували зупинку біля залізничного вокзалу. Там вони харчуються, святкують та сплять. Буває, що й природні потреби під кіосками, що поруч, справляють. Такі "окупанти" зупинки не подобаються тернополянам. Люди нарікають, що біля них соромно, страшно та огидно.

Зазвичай на зупинці збирається декілька компаній по двоє-троє відпочивальників. Святкують товариства окремо. Коли ж після певної кількості випитого тягне на дружбу з сусідами, починаються проблеми.


- Ті люди огидні, - скаржиться тернополянка Оксана (прізвище редакції відоме). - Обшарпані, брудні, з синцями чи слідами крові на обличчі й одязі. Вони матюкаються постійно, а коли збираються одною купою, шарпаються. Потім миряться, п'ють, все сміттям закидують, блюють. Цю зупинку ж бачать всі гості міста, які потягом приїздять. Зрештою, там сотні тернополян бувають і дивляться на це. Це ж ані на лавочку не сісти, бо противно, ані зауваження не зробити, бо ще поб'ють. Міліція з вокзалу робить вигляд, що їх не бачить. Певно, тішаться, що на пероні не сидять. Міські ж патрулі теж п’яниць не помічають.


Зранку середи, 9 травня, журналіст "20 хвилин" навідався до зупинки, на яку скаржаться тернополяни. У цей день святкували й там. Компанія з десятка захмелілих з вигляду людей, деякі в пошарпаному та брудному одязі зайняли дві лавки. На третій лавці їхній колега, вочевидь найслабший, спав. Біля людей - пляшки з-під горілки, вина, а також пляшки з мінералки. У компанії були жінки та чоловіки. Двоє з учасників "святкового застілля" - люди пенсійного віку. Коли кореспондент був на місті, між двома чоловіками з лавочок визрівав конфлікт.

Відео дня
>
- Ти с..ка, я сказав встати, б..ть, - кричав чоловік років 35-ти до п'яного товариша. - Зараз я тебе п..ти буду. Ти ше раз до Галі підійдеш, я тебе б..ть в..бу. Ти поняв?
Свідками проти волі такої "інтелігентної" бесіди був десяток тернополян, які на зупинці чекали громадський транспорт. Зокрема, на п'яних дивились і декілька дітей. Один з тернополян на зупинці спробував зробити зауваження, але марно.


- А ти взагалі йди на ..., - відказав найактивніший учасник святкування.
В пообідню пору журналіст знову навідався на зупинку. Проте з великої компанії залишились лише двоє чоловіків. Один з них дрімав, інший газетою кров з обличчя витирав...


- Люди можуть викликати правоохоронців, коли бачать таку ситуацію, - повідомляють у відділі зв'язків з громадськістю обласної міліції. - Правоохоронці зобов'язані реагувати на звернення громадян у таких випадках. Поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, тягне за собою попередження або накладення штрафу до 85 гривень. Така поведінка вдруге протягом року тягне накладення штрафу до 119 гривень.


Якщо ж телефонувати 102 немає можливості, то про таких сусідів на зупинці можна повідомити найближчий патруль міліції або завітати в лінійний відділ внутрішніх справ на станції Тернопіль, який від зупинки метрів за 100. Якщо правоохоронці самі не можуть помітити проблеми, їм на неї можна вказати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    "- Ти с..ка, я сказав встати, б..ть, - кричав чоловік років 35-ти до п'яного товариша. - Зараз я тебе п..ти буду. Ти ше раз до Галі підійдеш, я тебе б..ть в..бу. Ти поняв?" А цей монолог для гострішого сприйняття проблеми?

    Anonymous reply Anonymous

    ...І для підняття рівня культури читачів газети

    Anonymous reply Anonymous

    А мені монолог сподобався...

    Anonymous reply Anonymous

    - Ти с..ка, я сказав встати, б..ть, - кричав чоловік років 35-ти до п'яного товариша. - Зараз я тебе п..ти буду. Ти ше раз до Галі підійдеш, я тебе б..ть в..бу. Ти поняв?--- жирр!

    Anonymous reply Anonymous

    От геник, наприклад, вже пройшов тренінг

    Anonymous reply Anonymous

    давним-давно.ще коли петьком був
  • Anonymous

    Треба відкривати витверезники і було б набагато дієвіше ніж заборона продажу спиртного в нічний час

    Anonymous reply Anonymous

    Які витверезники? Туди забиратимуть лише тих, хто при грошах. А цих алкобомжів ніхто трогати не буде, бо з них ніц не візьмеш.
  • Anonymous

    так так ви постійно всяку ф.....ню пишете

    Anonymous reply Anonymous

    Допоки правда А.Шкули "колотиме очі"нашим людям,ще не швидко дійде...
  • Anonymous

    Яка країна, такі і компанії

    Anonymous reply Anonymous

    До речі, Шкуло, ваш сайт перед Днем Перемоги нічим не кращий від оцієї "Open Air", - серед тих коментарів, на які не зважає модератор, теж брудно і огидно. Ну, а тепер вперед, - видаляйте мій коментар. У вас місце тільки для "ірки-смердючки" ))))

    Anonymous reply Anonymous

    А особисто я, перепрошую, до тих коментарів , який стосунок маю? І чому ви проводите паралелі між цими явищами? якось дивно трішки. А щодо модератора сайту, то він працює в міру своїх можливостей.

    Anonymous reply Anonymous

    Він працює, як йому велять. Якщо стільки гидоти можна тримати на сайті, навіть якщо вона співпадає з переконаннями модератора, дозволяти глумитися над пам'яттю доброї половини тернополян - це не окраса газети. До Вашої статті - це просто коментар-аналогія. Особисто я поважаю те, як Ви працюєте. Однак газета у переддень Перемоги відкрила не кращу сторону свого обличчя. Дозволю собі залишитись анонімним дописувачем.

    Anonymous reply Anonymous

    Власне,якщо напередодні свята стаття когось обурила,то куди ж подіти ці страшні реалії,співіснуємо з цим,терпимо,а читати правда в очі коле,чому ж не подумали про спокій святкуючих відповідальні за це люди?У переддень Перемоги могли б навести порядок хоча б тимчасово.Автор статті молодець!Побільше!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up